Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Risae

Ciąża czy problemy z miesiączką?

Polecane posty

Gość Risae

Jestem tu nowa więc na wstępie chciałam się ze wszystkimi przywitać :) A teraz przechodzę do sedna sprawy. Otóż okres dostałam jakoś 6/7 stycznia, z 20 na 21 stycznia kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia (nie skończył we mnie), po około tygodniu (może ciut więcej) od tego stosunku strasznie bolało mnie podbrzusze przez kilka dni, tak jakby przed okresem, który dostałam mniej więcej planowo bo około 8/9 lutego ( mam dość regularny cykl). Jednak miesiączka która zazwyczaj trwa u mnie do 4 dni i nie jest za bardzo obfita trwała około 2 dni a potem przez jakieś 4 dni było tylko delikatne brązowe plamienie. Wczoraj czyli 6 marca od rana bolał mnie brzuch jak przed @, wcześniej oczywiście też piersi. Ból piersi ustał, myślałam że dostałam @ jednak pojawiły się delikatne różowe upławy, swędzenie i czasem pieczenie pochwy, które mam również dziś. Dostałam też 'niby' okres, ale jest inny niż zazwyczaj, kolor ma ciemno brązowy i jest bardzo skąpy. Zastanawiam się, czy wdała się może jakaś infekcja i stąd te zmiany, czy możliwa jest też ciąża? Proszę o jakieś porady i z góry dziękuję :)

Gość Risae
Hej, tyle tu Kobitek pomaga a na mój problem nikt nie ma porady? :(

Gość Elka elemelka
ciążę najlepiej wykluczyć testem ciążowym. po takim czasie powinien on już wyjść wiarygodnie. Brązowe plamienia i nagle skrócona miesiączka mogą świadczyć o niedomodze lutealnej. Jak to się dzieje już drugi miesiąc to idź do lekarza i niech cie wyśle na badanie hormonów, szczególnie progesteron w drugiej fazie.

Gość Risae
Dzięki :) Ktoś może coś jeszcze doda??

Gość kaska300
proponuje test ciazowy . Jak bedzhe negatywny,to idz do gina,bo to moga byc jakies problemy hormonalne

Gość Risae
Ok, jutro rano testuję w takim razie.. zobaczymy co potem :)

Gość Risae
Ciąża wykluczona, trzeba szukać przyczyn u gin.. :(