Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowana20

PROŚBA O POMOC

Polecane posty

Gość niezorientowana20

Witam, mój problem polega na tym, że dzisiaj byłam u gina i stwierdził grzybicę. Zapisał mi Clotrimazolum i maść do stosowania zewnętrznego. Objawów silnych nie miałam, mały dyskomfort podczas seksu. Globulkę jedną kazał wziąść dziś, a drugą za 6 dni. Zapytałam czy mogę w tym czasie współżyć, powiedział że tak, ale nie w dzień przyjęcia globulki. Dodam że nigdy nie kochaliśmy się z partnerem bez prezerwatywy i nie planujemy. Czy jest więc możliwość że on też się zaraził ( narazie nie wspomniał o żadnych objawach)? Czy rzeczywiście mogę się kochać skoro używamy prezerwatyw ? (tak, wiem że lekarz mi to powiedział, ale wolę się upewnić) Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość Dżdżownica gruntowa czy cóś
Ja, jak miałam ten problem to lekarz wystawiał 2 recepty dla mnie i partnera. Nawet nie pytał czy go mam i czy go swędzi boli piecze.

Gość sporttozdrowie
witaj,jeżeli kochaliście się w prezerwatywie to twoj facet nie powinien się zarazić. jak by sieę zaraził to swędział by go członek. jeżeli Ty nie czujesz dyskomfortu podczas seksu z tą grzybicą to nie ma przeciwwskazań do seksu-tylko lepiej z gumą żebyś czasem go nie zaraziła. jeżeli po paru dniach wyda Ci się, że już nie masz tej grzybicy to i tak radze z tydzień dłużej używać tego kremu:) ja miałam często grzybice pochwy,a dbam o siebie,ale okazało się że mam ją od prezerwatyw:/ także mi pozostały tylko tabl anty.

Gość niezorientowana20
To dobrze, bo trochę się stresowałam. Ja najprawdopodobniej podłapałam w saunie :/ jedna z forumowiczek powiedziała mi, że globulkami tego nie wyleczę, bo to jest cięzkie i że na pewno zaraziłam partnera, więc ulżyło mi po Twojej wypowiedzi

Gość 24a12b2011
jeśli robił ci minetkę to mógł się zarazić tylko niekoniecznie poprzez członka :PPP

Gość sporttozdrowie
grzybica wcale nie jest ciężka-to spotka prawie kazda kobiete i to nie raz:/ wlasnie sauna i np branie antybiotyku powoduje grzybice pochwy:/taki juz kobiecy urok. jak mialam zaplenie pochwy to gin dal mi tez tabl dla mojego meza,ale zapalenie bylo dla mnie gorsze niz okres po porodzie :) wiec lepeij sie leczyc:) a i globulki sa duzo lepsze niz krem bo dzialaja wewnetrzenie:)

Gość nie wrócilabym
nie prawda że faceta cos by swedziało.Niestety przechodziłam grzybice wielokrotnie bo to świństwo lubi powracać.facet w większości przypadków przechodzi to bezobjawowo (wielu gin mi tak powiedziało) nawet w gumce mógł sie zarazić. Niech posmaruje sobie ta maścią penisa pod napletkiem.Nie zaszkodzi.Moj mial też tabl do połknięcia. Zobaczysz, jak ci wróci to znaczy że facet to ma i cie znów zaraził, wtedy trzeba będzie i tabletki dla niego.

Gość niezorientowana20
Może użyć tej samej maści, która została przepisana dla mnie?

Gość nie wrócilabym
a jaka to maść? jesli to Clotrimazolum to może (ja używałam też Pimafucort, maż też go używał)

Gość niezorientowana20
Maść nazywa się TRIDERM

Gość nie wrócilabym
sorry film ogladam może posmarować się twoja maścią