Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i kupiłam ten olej kokosowy

zobaczymy co z tego będzie

Polecane posty

Gość no i kupiłam ten olej kokosowy

kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, ma konsystencję zastygniętego smalcu, ale pachnie świeżym kokosem (ładnie), łatwo się od ciepła dłoni roztapia. Posmarowałam się nim wczoraj całościowo - od stóp do głów - bo włosy też - rano myłam głowę. dosyć szybko się nawet wchłonął w skórę, rano była nawilzona - zobaczymy jak dalej pójdzie. co do włosów - pewnie trzeba było kompres zrobić i turban założyć, ale mi się nie chciało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zastanawiam się tylko do jakic
celów spożywczych on się nadaje? ma intensywny kokosowy zapach, więc nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja go głównie jem, bo zaczęłam używać zupełnie przypadkiem już dawno temu nie mając pojęcia o jego właściwościach. :D po prostu uwielbiam kokosowy smak :D choć teraz staram się go wykorzystywać bardziej inteligentnie i nie smaze na nim, żeby nie tracił właściwości. Najczęściej dodaje go do ... Kawy :D jakkolwiek to brzmi kawa z olejem - to smaki się świetnie uzupełniają :D jedynie na początku dziwacznie wyglądają te pływające oka tłuszczu :D Super jest do salatek - można zrobić z niego taki orientalny vinegret - trzeba tylko odrobinę podgrzac i wymieszać z sokiem z cytryny, pieprzem (dobrze komponuje się z cynamonem albo z imbirem też) Wszelkiego rodzaju słodkie desery, jogurty też się dobrze z nim komponują, grzanki smakują wysmienicie, tak samo omlet usmazony na tym oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzięki, popróbuję zobaczę
najciekawsze jest to, że nie lubię zapachu "kokosowego" a olej kokosowy pachnie ślicznie, przyjemnie i orzeźwiająco

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsfghft
Ja właśnie czytałam że ten jedyny olej nie tarci właściwosci podczas smażenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Traci, traci. Może nie tak dużo, ale jednak. Gdyby nie tracił jaki sens miałoby parcie na to, że ma być tloczony na zimno? Witaminy wysoka temp. niszczy na pewno. Gdyby na inne właściwości nie miała wpływu takie same wlasciiwosci miałby ten tloczony na gorąco, o wiele taniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzięki, popróbuję zobaczę
Pamparapam - co robisz, że tak ładnie Ci ( Y ) chudnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfeggr
siedzi na kafe i bzdury pisze :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olej kokosowy
Olej kokoswy wpsomaga odchudzanie tez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wywalilam z menu węglowodany a zaczęłam jeść tłuszcze :P w tym olej kokosowy :D (zmodyfikowana na moje potrzeby dieta Kwaśniewskiego - bez mięsa :D )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzięki, popróbuję zobaczę
Gratuluję :), ja ze względów zdrowotnych diety Kwaśniewskiego nie mogę, ale też zaczęłam akcję sadło precz. PS. Gdyby od chrzanienia głupot na kafe chudło dupsko, to każda tu byłaby jak modelka z 90 cm w biodrach :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hie hie hie hie hie :)
a skąd wiesz że nie są modelkami te które pieprzą od rzeczy na kafe ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×