Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meradillia

Stan zapalny a zajscie w ciąże.

Polecane posty

Gość Meradillia

Witam;) Jestem młoda dziewczyna i od roku mam nie wyleczony stan zapalny. Nie wiem jakie beda konsekwencje jak zajde w ciaze. czy nic nie bedzie zagrazalo dziecku? staram sie z mazem o dziecko, dodam jeszzce ze staramy sie od czarwca ubieglego roku i do tej pory nic. CZy moze stan zapalny utrudnia zajscie w ciaze? Duzo czytalam na ten temat w necie ale wole jeszzce poradzic sie na tym forum bo jeszzce mnie nie zawiodllo Pozdrawiam

też męczyłam się ze stanem zapalnym ale już wyleczyłam.. od miesiąca jest ok. Dowiedziałam sie od mojej ginki że w czasie stanu zapalnego ciężko jest zajść w ciążę, nawet powiedziała żebym się nie ważyła bo może bardziej sie rozwinąć, może być groźne dla płodu... Kazała też ograniczyć stosunki płciowe. Po wyleczeniu nie ma powodu do obaw :)

Gość agula8
lepiej wczesniej wyleczyć stan zapalny i koniecznie znlaeżć jego przyczynę. Wiesz jaki to stres jak cos jest nie tak ze zdrowiem jak sie jest w ciąży, nie wszytskich leków można używać. A w pierwszym trymestrze najlepiej nie stosować niczego prócz witamin i kwasu foliowego.Poza tym wiele bakterii jest niebezpiecznych dla płodu-po co ryzykować? zrób sobie posiew z pochwy w kierunku bakterii i grzybów-jesli cos wyjdzie to dostaniesz leki, pózniej zastosuj sobie probiotyki np.lactovaginal jest dobry(dopochwowy). A najlepiej doradź sie lekarza gin który będzie prowadził ciąże.

Gość bygyt
a moze twój mąż ma jakaś bakterie stąd te stany zapalne i problem z zajściem.Niech zrobi badanie moczu.

Gość gość
ja mialam stan zapalny przed zajsciem w ciaze i mam przez cala ciaze , nie moge wyleczyc probowalam wszystkiego co mozliwe . dziecku to nie zagraza . obecnie jestem w 7 miesiacu ;)