Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brzydka prawda o Pani Kiler

Smoczki po pierwszym dziecku

Polecane posty

Drogie mamy mam takie trochę 'inne' pytanie i wcale się nie zdziwię jak zostanę zjechana, ale... czy zostawiłybyście - dałybyście drugiemu dziecku smoczki po pierwszym dziecku ? Wiadomo, a guma-silokon się zużywa, mięknie, ale moja córka np. używała smoczka tylko do sazypiania, a jak już zasnęła to go wypluwała. Miała 4 na zmianę więc nie są zużyte zabardzo i się zastanawiam czy kupować nowe teraz dla drugiego, czy nie. Nie chodzi tutaj o oszczędzanie, choć może tak to wygląda - nieważne, nie bierzmy pod uwagę pieniędzy ! Smoczków do butelek na pewno będę używała tych co przy pierwszym bo miałam ich sporo, niektóre chyba nawet używane nie były. Jakie jest wasze zdanie w temacie smoczków uspokajających ?

ja bym jednak kupila nowe, ale pewnie jak dasz drugiemu po corce nic sie nie stanie, jestem pewna, ze wiele z nas mialo smoczki po starszym rodzenstwie i bylo dobrze;)

ja tez mysle ze 30 lat temu to sie mialo po rodzenstwie smoczki no ale mimo wszystko bym kupila teraz nowe, to bardzo minimalny koszt bo np smoczek Nuka kosztuje ok 9- 10 pln

Gość koczzkodan
Kupilabym nowe. to nie majatek. a nawet jak smoczek jest nieuzywany,to zsycha sie. jak np. kit w oknach

Gość jak to?!
bez przesady, nie stac cie na choćby jeden czy dwa nowe smoczki? czym to dziecko jest gorsze, ze ma mieć aż tak coś osobistego używanego?

Tak się składa, że różnica między pierwszym a drugim wyniesie 13 miesięcy czyli smoczki nieużywane właśnie od teraz niedawna będą leżały do września.

Gość gaga1978
jezu 20 zł ci szkoda? czy jestes sentymemtalna? a ty bys szczoteczke do zebów po kims uzywała? albo gacie? buty?

Stać mnie. Napisałam przecież " Nie chodzi tutaj o oszczędzanie, choć może tak to wygląda - nieważne, nie bierzmy pod uwagę pieniędzy ! " - poprostu pytam, nie wolno ?

Gość tak zapytam
lepiej kup nowe pozatym najtanszy smoczek kosztuje chyba 5 zl

Gość gaga1978
ja bym nawet takich mysli nie miała...

Napiszcie mi jeszcze, że jak mnie nie stać na smoczki to po co robiłam kolejne dziecko :D:D:D

Gość gaga1978
wynuplany smoczek po kims...

Gość tak zapytam
a wlasnie skad ci sie w ogole wziela ta mysl zeby uzyc smoczki po pierwszym dziecku?

A stąd, że nawet na allegro ludzie sprzedają używane smoczki.

Skoro ludzie sprzedają, a ktoś to kupuje po obcym dziecku, to nie wiem dlaczego np. brat po siostrze nie mógłby mieć :P

Gość matka pracujaca.....
no ale przeciez smoczki sie wymienia co miesiac przy normalnym uzytkowaniu, ja bym nawet nie wpadla na to, zeby uzywac je dluzej niz powiedzmy 2 miesiace gore, a trzymac na inne dziecko to juz na pewno nie. kup nowe, to siedlisko bakterii, poza tym sie zuzywaja i guma sie 'dopasowuje' do ssania dziecka.

Gość jgyjuki
cos kobieto kręcisz,niby nie chodzi o kase ale szkoda ci wyrzucic stare bo sie przydadzą,wez sie puknij...dobrze ci kobity pisaly ze moze szczoteczke do zebów bys uzywała cudzą,ja ci radze juz suszyc chusteczki nawilzane na grzejnikach,moze sie noworodkowi przydadzą :-D

A gdzie ja napisałam że "szkoda ci wyrzucic stare bo sie przydadzą", pokaż mi bo nie widzę ? Ale za to widzę, że nie można nawet o coś takiego zapytać, bo od razu każą się w głowę pukać ;)

Gość jgyjuki
a cos taka zdziwiona,zadajesz durne pytania,jak dla mnie oczywiste jest ze kupuje sie nowe z wielu przyczyn przede wszystkim higienicznych to dostajesz durne odpowiedzi,tak co zal tych starych smoczków???Twojedrugie dziecko chyba zasługuje na chociaz smoczek nowy,co jeszcze mu dasz uzywanego?Moze pampersy?

Bez obrazy, ale roznica miedzy dziecmi bedzie wynosiła tylko 13 miesiecy, wiec zgaduje ze jednak chodzi o pieniądze i po prostu żal mi wydac pieniadze na nowe smoczki dla kolejnego dziecka , skoro stare nadal trzymasz. I gdybys była pewna, ze nic w tym złego to nie szukalabys popracia tutaj :) Ja na Twoim miejscu nie dawałabym tych starych smoków dla nowego bobasa, zgadzam sie z tym ci pisaly dziewczyny - sama nie uzywalabys szczoteczki po kims prawda ?? wyrzuc tamte smoczki, kup nowe!

Gość dzieci ah
nie dość, ze chce dac dziecku używane spoczki po rodzeństwie to szuka jeszcze używek na allegro :O

moj synek ma 2 latka- nadal uzywa smoczków do spania :O:O i zawsze mu wymieniam po 2, 3 miesiacach na nowe a stare zawsze wywalałam, takze nie mam ani jednego w domu z tych zuzytych.

Gość jgyjuki
avent- ha ha wyjełas mi slowa z ust,własnie miałam to autorce napisac ze wpadła 4 miesiace po porodzie i szuka oszczednosci,niestety prawda boli....

Ja bym nie używała, guma pod wpływem śliny może się różnie zachowywać. Pomijam już kwestie zdrowotne, ale bałabym się, że guma np. puści i dziecko się zakrztusi czy coś. Jeśli są nowiutkie, nie używane, to luz, ale jak już były w buzi, to absolutnie.

Gość jgyjuki
oczko pozdrawiam :-)

Tak się składa, że nie wpadłam tylko to była świadomy wybór. Stać mnie akurat na nowe rzeczy dla drugiego... zadałam głupien pytanie żeby zobaczyć ja się JARACIE :D

... głupie topiki mają zawsze wzięcie, a te w których naprawdę ktoś pyta poważnie, nikt nie odpowiada... sprawdziło się :P