Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akasiaaa24

jaki to ro rozmiar stanika?moj odwieczny problem;/

Polecane posty

Gość akasiaaa24

Cześć dziewczyny. czy moze mi któras wyjasnic jak to jest z tymi miseczkami bo co kalkulator to inaczej liczy. w jednym wychodzi 75 AA a w drugim 70 C. sama juz nie wiem jaki mam rozmiiar stanika? moje wymiary to 74 pod biustem i 88 obwód biustu???????????????

Gość akasiaaa24
dodam jeszcze ze ostatnio kupilam stanik 75 B i opija mnie pod pachami.

Nie sugeruj się rozmiarami z tabel. Rozmiarowka była wymyślona dawno temu, kiedy staniki były szyte z zupełnie innych tkanin. Zresztą do dziś rozmiar pasującego na ciebie stanika może być różny w zależności od typu stanika, tkaniny i firmy. Na YT jest wiele filmików instruktażowych jak właściwie dobrać stanik - obejrz kilka i poznaj reguły doboru rozmiaru. W twoim przypadku, zaczęłabym od rozmiaru gdzieś 65D, 65C i szukała w gore. 75 to na pewno za szeroki w obwodzie i za małe miseczki ( jeżeli dotkniesz zewnętrznego fiszbina powinnas mieć palce w zaglebieniu pachy.) Najlepszym testem dla stanika jest przespanie w nim nocy - jeżeli jest na swoim miejscu rano, nic nie masz poodgniatanę, poobcieranę, ani nic nie uciekło - jest ok i zacznij od takiego stanika jako od rozmiaru wyjściowego. W sklepie się nie da przespać, więc najlepszym sposobem jest założenie, pochylenie się i potrzasniecie biustem kilka razy - jeżeli pozostał dokładnie na swoim miejscu - jest ok.

Gość akasiaaa24
Dziekuje bardzo za konkretną odpowiedz;)

Gość beata7snk
Dam ci dobrą radę jedyny sposob aby sie dowiedziec to pujsc do dobrego sklepu z bielizna, tam pani brafiterka dobierze odpowwiedni stanik tylko tak sie przekonasz. Sama ostatnio tak zrobilam i okazalo sie ze zamiast 80 D moj rozmiar to 70 G !!! bylam tam godzine i mierzxylam cala mase biustonoszy kupilam wreszcie pozadny stanik ktory pieknie eksponuje biust i jest DOBRZE DOBRENT (porzyklega do mostka, odpowiednioo okala piersi itp itd...) z dobrej firmy a nie te dziady co mi piersi znieksztalcily ( fakt tez ze zle byly dobrane) nawet nie wiedzialamn ze taka krzywde sobie robie

Gość chyba lepiej się naucz ort
nie pujść a pójść analfabetko

Gość chipsy napoje barwione słodycz
Polecam New Look, tam znalazłam to, czego szukałam, a mianowicie szerokie miseczki - nie mam wielgaśnych piersi, ale nie są też małe. Szukałam takiego stanika, którego fiszbiny nie będą mi właziły w boczkach w piersi i znalazłam, ale wiem też, że w Marks & Spencers są bdb staniki i u Dorothy Perkins. Wiem, że to są zagraniczne marki, ale tylko wśród tych znalazłam odpowiednie staniki. Kiedyś nosiłam Triumph i Esotique, ale obecnie ich fiszbiny mi się wbijają w piersi i je zgniatają, kłują, ranią, a jak wezmę większy rozmiar, to miseczka zaraz ogromna, jak dla grubaski albo kobietyt o baaaardzo dużych kształtach, stąd przeszłam do New Look i ta rozmiarowka mi odpowiada.

A ja właśnie wczoraj kupiłam porządny i niestety dość drogi biustonosz i jest rewelacyjny! Zrobiłam tak jak ktoś wyżej radził-przespałam w nim noc. Świetnie okala piersi i jest idealny w obwodzie. Mój rozmiar to 75E a nie jak do tej pory jakieś 80 C lub D kupowałam.

Gość akasiaaa24
Dziewczyny dziękuję za dobre rady. na pewno skorzystam;)

Gość akasiaaa24
a skoro juz jestem przy temacie miseczek to mam pytanie czy stroje kąpielowe maja ta sama numeracje co staniki? bo chcialabym kupic fajny kostium push up ktory podnosi piersi do gory;) poki co jeszcze nie znalazlam nigdzie odpowiedniego

Gość baskimama
Stroje kąpielowe dobrych marek tak, oczywiście. Możesz kupić bikini, tankini, jednoczęściowe w rozmiarówce jak staniki. Szukaj strojów Freya, Panache, Fantasie, Pour Moi, Ewa Michalak, Ewa Bien. Aha, od podnoszenia piersi to nie są push upy tylko dobrze dobrany rozmiar i dobrze uszyty biustonosz. Jak to gra to nie trzeba gąbek :P