Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekając na cud:))))

pierwsza miesiączka po tabletkach anty/ciąża po tabletkach anty

Polecane posty

dziewczyny kiedy dostałyście pierwszy okres po odstawieniu tabletek anty?? brałam 4 miesiące yasminell no i teraz czekam:) to było dokładnie tak że wzięłam całe opakowanie zrobiłam 7 dniową przerwę i z kolejnego opakowania wzięłam tylko jedną tabletkę i odstawiłam w ogóle tabletki. I po tej jednej nie miałam żadnego krwawienia nic. Czyli pierwszą tabletkę i ostatnią zarazem wzięłam 12.02 kiedy robić test?:)

hm...:) ale ja współżyję bardzo regularnie:)

To rób sobie test np. co dwa tygodnie albo idź do lekarza, żeby przepisał Ci tabletki na wywołanie miesiączki.

ja odstawiłam tabletki anty zeby zajsc w ciaze (przy braniu tabletek mialam cykl 28 dni) i miesiaczka wystapiła z 2 tygodniowym opoznieniem była normalna tylko troche dłuzsza a po 5 dniach od zakonczenia miesiaczki dostałam drugiej 3 dniowej bardziej obfitej. wiec po tabletkach roznie to bywa. a owulacja mozebyc pozniej niz zwykle lub wczesniej.

Gość kolorowa11
ja też brałam Yasminelle tyle, że niecały rok i miesiączka wystąpiła w tym czasie co jak bym dalej brała..

czyli u każdej inaczej. Oczywiście wiem że możliwa jest ciąża zaraz po odstawieniu ale czy znacie w ogóle takie przypadki??? no nic, przed braniem tabletek zwykle miałam cykle max 31 dni więc czekam...

może ktoś jeszcze się wypowie??

Gość rikitikita
ja brałam tabletki bardzo dlugo, odstawilam w listopadzie. do tej pory mialam 3 cykle, pierwszy okres dostalam dopiero po 37 dniach nastepne 32, 35 takze bardzo niereguralnie, a okres i tak jest taki jakby go niebvylo , trwa 3 dni a krwi mniej niz kropli łez:) Będziemy starac sie z meżem o dzidziusia, juz odczekalismy przepisowo trzy miesiace od odstawienia takze zaczynamy dzialac:) ale mozliwe ze jeszcze niemam owulacji, takze w przyszlym tygodniu robie badanie na progesteron.

Gość kolorowa11
a ile lat brałaś.?

Gość rikitikita
bralam prawie 9 lat, teraz sie wszystko niby normuje, ale tak naprawde neiwidomo co i jak oprocz tego ze juz przytylam i pojawil sie meszek to narazie innych katastrof niema:)) generalnie wiekszosc badan mam w normie , jeszce tylko ten progesteron zostal czy mam owulacje wogole

Gość kolorowa11
to rzeczywiście trochę długo :P ja miałam przerwę bo alt i ast mi sie podniósł... i teraz troche sie obawiam znów zaczynac, ale zobacze jak wyjdą teraz te badania :D

Gość rikitikita
no i zazywam femibion zeby jak sie tarfi to zeby bylo wszystko wporzadku. zobaczymy ile czasu zajmie nam ocziwane dwie kreski. a to nie jest tak hop siup...

czy duży wpływ ma również jak długo brało się tabletki??

Gość rikitikita
z tego co mi lekarka mowila to tak, w moim wypadku napewno, bo bralam dlugo i zadnych przerw nigdy nie robilam.

ja zaczęłam w listopadzie tzn w połowie i skończyłam w lutym też. Mam nadzieję że zaskoczę:) tak bardzo bym chciała

Gość rikitikita
no ja tez bym chciala, ale nienastawiam sie . duzo ostatnio sie nasluchalam o problemach z zajsciem. ja to wogle tak mam ze chialabym, a boje sie:)) a tu latka lecą i najwyższa pora:)

Gość rikitikita
o ja tez bym chciala, choc ja to mam tak ze chcialbym a boje sie:)) duzo ostatnio sie naczytalam o problemach z zajsciem , zreszta mam jedna kolezanke ktora ponad rok sie stara i nic. zobaczymy jak nam pojdzie, bo latka lecą:) moze od kwietnia zaczniemy dzialac

Gość rikitikita
oj sorki ze dwa razy myslalam ze mi niewyslalo i napisalam drugi raz.

kiedy powinnam zrobić test żeby był wiarygodny??

ja mam synka poczetego w 1 cyklu od odstawienia wiec jest to mozliwe. teraz staramy sie o drugie z mezem. a test najlepiej tak 2 tyg po terminie miesiaczki. mi owulka przesunela sie z synkiem na koniec cyklu wiec test tak mi wyszedl 2 tyg po terminie miesiaczki.

ale z synkiem byly dzialania codziennie i sie udalo. teraz to tak spontanicznie co kilka dni(dokladnie nie licze) i narazie nic a tabsy odstawilam w styczniu.

Gość histeryczkaXXX
podobno zaraz po odstawieniu tabletek i zaczeciu dzialań od razu jest duza szansa na poczecie blizniąt. mi lekarka radzila odczekać, tak jak tu wyzej pisza, bo unormuje sie wsyztsko w miare i oczysci organizm. ale wiadomo kazdy inaczej.

ja w to nie wierze . brałam yasminelle potem marverlon i lekarz mi powiedział ze teraz to te tabletki sa bardzo dobre i o tych blizniaczych ciazach to bujda.