Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adsadsa

Karpatka

Polecane posty

Dlaczego nie udał mi się krem? :o Zrobiłam wg. przepisu ale wyszedł rzadki i mało. Musiałam go mąką ziemniaczaną zagęścić. Karpatka wyszła płaska 😭 Nie wiem jak moja babcia takie zayebiste karpatki piekła, miały z 10 cm wysokości :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marian z opolskiego
krem nivea nigdy nie zawodzi i gęstośc jest w sam raz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
[ziewam ekscytujące 💤 odpowie mi ktoś? nikt z was nie robił karpatek? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
też bym chciała znać przepis na super łatwą ale wysoką karpatkę i do niej dobry krem.Moja kuzynka robi takie zarąbiste!zawsze wysokie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Miliana23
ja zawsze 2 kremy kupuje i 2 robie wtedy jest odpowiednia grubość kremu w stosunku do ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robiłam sama krem, wg. przepisu z "Kuchni polskiej" :classic_cool: Ogólnie w smaku jest dobra, nawet ciasto dobre wyszło, tylko ten krem 😭 Czyli chyba ni znacie i kupujecie gotowe kremy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
też bym chciała znać przepis na super łatwą ale wysoką karpatkę i do niej dobry krem.Moja kuzynka robi takie zarąbiste!zawsze wysokie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość amuleróż
przepis na krem 1 budyń śmietankowy 2 żółtka 2 łyż mąki 0,5 litra mleka 1 kos .margaryny 0,5szkl cukru. Żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę budyń i szklankę mleka Resztę mleka zagotować i wlać zrobioną masę . Mieszać do zgęstnienia .Wystudzić zmiksować z margaryną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zabij za to pytanie, ale budyń dodajemy w proszku? Czy mam go wcześniej ugotować? W moim przepisie było inaczej, miałam margarynę z cukrem i budyniem utrzeć a reszta podobnie. A u Ciebie widzę margarynę na końcu się dodaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość amuleróż
budyń mieszasz w proszku razem z żótkami mąka mlekiem i cukrem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jesli maja choc troche
za duzo maki, za zimny piekarnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mąka - 1 szklanka, piekarnik tak jak w przepisie 220 stopni. Po prostu nie umiem :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×