Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

very lucky star

ciasto francuskie - pytanie

Polecane posty

mam krotkie pytanie - wlozylam do piekarnika ciasto frnacuskie tzn. takie slimaczki z gotowego oczywiście ;) i jakoś nie chce mi sie ono upiec ani nie rośnie ani trochę, opakowanie wyrzucilam i nie wiem co moglam zrobić nie tak?? może to że nie schlodzilam go w lodowce przed pieczeniem czy to bez znaczenia??

Gość no powinno byc schlodzone
w sumie. Znaczy moje zawsze bylo. Ale co? Taka totalna rozklapioche wrzucilas prosto do piekarnika? I nic, a nic nie uroslo??

po prostu wrocilam z zakupow i od razu zaczełam je przygotowywać wydawalo mi sie ze jeszcze jest dosyć chłodne a potem kiedy juz nalozylam farsz troche sie rozciapało 😭 ale ogolnie dało sie je pokroic, wiec nie wiem sama czy mam to wywalić czy potrzymać jeszcze troche?

Gość eee, nie to nie powinno
przeciez w sklepie w lodowie bylo. Dziwne. Moze piekarnik mialas nienagrzany> Mi w sumie zawsze wyroslo. Wyciagaj tego zakalca i lec do sklepu z reklamacja! :D

Gość byk z jexdxcem
tylko normalnym pieskom udaje się ciasto francuskie

właśnie nagrzany, zła jestem, taka mialam na nie ochote :) uroslo troszke, ale nie tak jak zawsze 😭 reklamacja! to jest myśl :D

Gość eee, nie to nie powinno
juz bez przesady, kiedys sama robilam tez roslo normalnie... A takie sklepowe to juz na pewno. Przeciez ono ma tyle dodatkow ze w zasadzie w kazdych warunkach rosnie. Penie bylo przeterminowane albo cus ;)

Gość gość
po terminie miałam to samo