Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaoopop

dziewczyny jakie to jest uczucie....

Polecane posty

Gość ewelinaoopop

czuć ruchy dziecka??? jestem prawie w 16 tygodniu i czuję takie delikatne bulgotki, czy to moje Maleństwo??? bardzo delikatne jest to uczucie, czy ruch dziecka tak właśnie wygląda czy może jest "mocniejszy" w odbiorze????

Gość 88ewela24
Ja moja dzidzie pierwszy raz poczułam w 18 tc (teraz jestem w 38), na początku to było takie jakby laskotanie od środka, jakbym miała tam małego motylka:) teraz malutka tak dokazuje że mało mi brzucha nie rozerwie:) widać że silną jest:) a czuć ruchy dziecka to najwspanialsze uczucie jakie tylko może być:)

Gość 88ewela24
A na tym etapie ciąży co Ty jesteś to tylko właśnie takie delikatne czuć, na mocniejsze musisz poczekać jeszcze kilka tygodni:)

Gość ewelinaoopop
dzięki za odpowiedz :) wmawiam sobie że to dzidziuś :)

Gość ja tak czulam
hej u mnie pierwsze ruchy odczuwalam wlasnie jako bulgotki pod koniec 16 tyg, za niedlugi czas (jesli dobrze pamietam- kolo 18 tyg skora na brzuchu minimalnie sie podnosila) a pozniej to juz bardziej konkretnie bylo ;)

Na tym etapie trudno odróżnić czy to dziecko czy żołądek czy jelita;-) taka prawda. Ja ruchy dziecka poczułam ok 18/19 tygodnia, takie delikatne smyrnięcia albo jakby rybka tak była:P potem z każdym tygodniem to czuć bardziej aż zaczyna kopać.