Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DArsuonN

Ciąża czy nie ?

Polecane posty

Witam otóż moja sytuacja wygląda tak. Kochałem się z dziewczyną w zeszłą sobotę czyli 3 marca 2012. Na początek bawiliśmy się, wsuwałem go bez zabezpieczenia lecz jestem pewien że nie doszedłem, że nie wydzieliła się nawet kropelka nasienia... Jedynie co z penisa wydziela mi się preejakulat czy jakoś tak. Po tych zabawach zaciągnąłem prezerwatywę i zaczęliśmy się Kochać normalnie, nie doszedłem w niej, wyjąłem dla bezpieczeństwa przez eksplodowaniem. Kobieta powinna dostać okres 8 marca i nie ma. Co prawda była przejęta tym że zaszła w ciążę i to może stres opóźnia miesiączkę ? Czy to na prawdę ciąża ? Proszę o wyrozumiałą odpowiedź, ponieważ jednak bardzo się boimy... Piszcie pytania ja odpowiem co do okresu itp, itd. Z góry bardzo Dziękuję ;(

Gość asdfghfdsd
przecież to dopiero jeden dzień się spóźnia. Okres może sie spóźnić nawet 2 tygodnie nawet jeśli ma regularne cykle i to też nie musi byc ciąża

Bolały ją jajniki oraz piersi wczoraj, przedwczoraj i dziś przestały ;/

Gość asdfghfdsd
piersi i jajniki bolą też na okres.

Gość rolniq
im bardziej ona bedzie sie tym stresowac tym dłużej bedzie czekac na okres ... srtes opuźnia miesiączke :)

Gość asdfghfdsd
niech czeka na okres. Jak się będziecie tak nakręcać przy każdym stosunku i przy każdej spóźnionej miesiączce to w nerwice popadniecie. Od stosunku minęło 7 dni, jak w ciągu następnego tygodnia nie dostanie okresu to niech zrobi test i będzie wiadomo. i niech się nie doszukuje objawów bo gwarantuję że wszędzie je będzie widziała jak zacznie szukać.

Czy w opisanej sytuacji jest bardzo duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ?

Gość niebieskozielona
raczej bardzo malutkie.

Gość nie jest w ciąży !
na 100% wytłumacz jej ze to niemożliwe, mów ze nie ma możliwości aby była w ciąży (nawet jeśli sam w to nie wierzysz) bo się dziewczyna zadręczy na przyszłość może zastosujcie pewniejsze metody ?

Dobrze, tak zrobię. Na przyszłość myślimy o tabletkach antykoncepcyjnych i oczywiście do tego prezerwatywy... Oraz będę wyjmować przed orgazmem...

Gość niebieskozielona
jak się boicie ciąży to żadne metody nie dadzą wam pewności i spokoju nawet 3 na raz.

Jeszcze jedno, gdy doszedłem pierwszy raz przy zabawach to wymyłem członka i po jakimś czasie znów zaczęliśmy się bawić...

Gość niebieskozielona
to już inna sprawa, bo tutaj ryzyko może byc większe. Przy stosunkach przerywanych jest małe ryzyko że zajdzie się w ciążę ale juz przy stosunku przerywanym po wytrysku jest dosyc spore. Facet myśli że sie umyje i po sprawie, ale w nasieniowodzie zostają żywe i całkiem zdolne do zapłodnienia plemniki. Jeszcze co niektórzy wiedzą że trzeba się tez wysikać żeby wydalić nasienie z nasieniowodu ale tak naprawdę jak zajrzysz do książki od biologi albo poszukasz rysunków na necie nawet, to zauważysz że nasieniowód z pęcherzem łączy się dopiero na pewnym odcinku i nawet przez wysikanie nie wypłucze się wszystkiego.

Ale jak mówisz że teraz jest duże prawdopodobieństwo to ehh ; / Chuj mnie zaraz strzeli po prostu... Nauczka na przyszłość, jeden błąd a ile może kosztować ;/

Ale powiedzcie mi. Teraz z nią rozmawiałem i powiedziała że znów ją bolą jajniki oraz piersi, to niby znak że zbliża się okres ale już tak było przez dwa dni... Bolało cały dzień, kładła się spać i na rano już nie ;/ I teraz znów i pewnie tak do wieczora. O co z tym chodzi ? Może to przez to zestresowanie, może przez tą obawę że zaszła w ciążę ?

Gość niebieskozielona
spokojnie. Istnieje duża szansa że dziewczyna miała dni niepłodne, ale tak bez obserwacji nie da się tego stwierdzić. Na przyszłość macie nauczkę ale teraz już nic nie zrobicie z tym, pozostaje tylko czekać. i nie mówię że jest "duże" prawdopodobieństwo. Duże prawdopodobieństwo to jest w okresie płodnym przy pełnym wytrysku, a i tak większość nie ma tego farta.

W ogóle Dziękuję Ci że zainteresowałaś się tym tematem. Bardzo Nam pomagasz.

Gość niebieskozielona
z dniami niepłodnymi to jest tak że jak się kobieta nie obserwuje to nie wie czy ma przed miesiączką 5 czy 15. I mówię przed miesiączką a nie przed "spodziewaną miesiączką" bo to zasadnicza różnica i nie ma tu miejsca na wyliczanki, chociaż niektórzy liczą i im się udaje ale wystarczy że raz sie nie uda i odechce się wyliczania. Na ogół kobiety mają tych dni od 10 do 13 przed miesiączką niepłodnych.

Poza tym teraz dzwoniłem i powiedziała że ma okres co 29 dni. w grudniu miała 17, w styczniu 14, w lutym 11, więc w marcu powinno przypaść na 10 o ile się nie mylę ? Czyż tak ?

Gość niebieskozielona
chyba nawet 11 marca

Więc pomyłka mojej kobiety. Dzięki za zaangażowanie oraz pomoc, w razie czego będę jeszcze pytać.

W ogóle to są jakieś objawy ciąży, które można zauważyć po kilku dniach od zapłodnienia ?

Gość nbb,nb,nbn,bn,
na bank nie zaszla, kochaliscie s sie w jej dni nie plodne,jezeli okres miala juz dostac lub jutro, to miala nie plodne,piersi ja bola na okres, jajniki tez,