Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa czasem śpiewa

mial ktos niedobór potasu?

Polecane posty

Gość ewa czasem śpiewa

ostanio jestem senna, mam dziwnie słabe mięśnie i szum w głowie, serce bije szybciej, mam ciut wyzsze cisnienie niz zwykle, czuje sie zmęczona, mam trusnosci z oddychaniem, bywa ze wstaje jak bym byla pijana, wyjscie do sklepu to nie lada wyczyn;/ tak sie zastanawiam, czy to nie jest niedobór potasu czytalam i objawy tak jakby pasują mial ktos z Was tak? mam jakies tabletki zdrovit skurcz, zastanawiam sie czy moge brac ich po kilka sztuk bo jak mam niedobór to 2 tab i tak mi nic nie dadza;/

Gość nie poniedziałek ONA
takie obiawy mialam przy niedobrze zelaza

Gość nie poniedziałek ONA
i chyba wlasnie przy niskim potasie ma sie bardzo niskie cisnienie..tak bylo z moja bratową, gdzie zemdlała a w szpitalu dowiedziala sie ze ma bardzo niski potas

Gość sdfghdfghfghjfghj
i fajnie jest nie zaluje o niew super sa te diety jak sie nie zapirdala te z salata io pomidorami pyzga z przpisu na necie ja nie wiem ale ja to wszystkie tam tipsy mam z netu a jakze bo to latwiej http://www.youtube.com/watch?v=fjy3AT4iEUs

Gość Bahati_
Najlepiej sprawdzić to w badaniu krwi moja mama miał za niski poziom i miał problem z narkozą podczas powaznej niezaplanowanej operacji...Wybudzała się w jej trakcie i nie dońca działało znieczulenie..Więc lepij tego nie lekceważ

Gość ewa czasem śpiewa
hmmm niedobór żelaza miałam jakis czas temu, ale odtatnio robiłam wyniki i podskoczył, bo przyjmowałam żelazo własnie w poniedzialek se zrobie wyniki, ale przez weekend moglabym nie tracic czasu i sie suplementowac;/ te objawy dają sie we znaki, a ja nie moge sobie pozwolic na zycie na zwolnionych obrotach, nie teraz;/

Gość Dr.Grzybek
http://www.vitajuice.pl/dlaczegosoki.html sok ze świeżych warzyw i owoców jest bardzo bogaty w potas i zawiera śladowe ilości sodu. Bilans sodu i potasu w organizmie jest kluczowym warunkiem zdrowia. Zachwianie tego bilansu poprzez nadmierną ilość sodu i zbyt małą potasu, jak pokazują badania kliniczne prowadzi w prostej linii do rozwoju komórek rakowych oraz chorób serca, nadciśnienia tętniczego krwi oraz wylewów. Ogórkowy Usprawnia trawienie. Zawiera potas, który skutecznie obniża ciśnienie. Korzystnie wpływa na wygląd, wzrost i zdrowie naszych włosów, cery i paznokci. Dzięki dużej zawartości siarki i krzemu leczy trądzik młodzieńczy.

Gość cvzczfa
Potas znajdziesz w pomidorach i bananach. Musisz od razu truć się tabletkami? Bierz dwie, a jeśli sądzisz, że to za mało, to wspomagaj się bananami i sokiem pomidorowym.

Gość porannarosaa
ja tak miałam, słabo mi było niby dobrze sie czułam ale żero jakiegoś vigoru, zero sił zeby wstac z łózka, a jak juz wstałam to tak chodźby zawroty głowy itp. Okazało sie że mam gliste ludzką (nie mam pojęcia jak ją złapałam) a co za tym idzie niedobory żelaza, magnezu, potasu w organiźmie (wysysało to ze mnie chodżby tasiemiec). Najwyższy czas na wizytę u lekarza.

Gość olkkkkkkka
jakie badania na glistę?:/ u mnie tez jest chroniczny niedobór żelaza magnezu potasu:/muszę ciągle wcinać falvit bo inaczej padam.Anemie już wyleczylam:)

Gość porannarosaa
glistę ludzką ma co druga osoba w polsce nawet o tym nie wiedząc przynajmniej raz w zyciu. Zwykle jest w nas i nie daje żadnych objawów i sama usuwa sie po 1,5 roku "urzedowania" a czasmi jak w mim przypadku wysysała ze mnie składniki mineralne. To że wyleczyłas anemie palaszując żelazo, nie znaczy że za miesiąc znó ci ono nie spadnie bo jeśli masz glistę ona znów go z ciebie wyssie. A glistę ludzką można zdiagnozować tylko przez badanie kał.

Gość ZAPPERMEN
ROBAKI WAM ZJADAJA WITAIMNKI :) WIEC KUPUJCIE I DOKRAMIJACIE GADY :) POLECAM ZAPPERY NA WSZYTSKIE PASOZYTY JEST BARDZO SKUTECZNY.

Gość Marta 17...
magnez bierz i bedzie ok....

Gość ewakuacjaaa
Max co za bzdury piszesz:o

Gość dsgfrwg
To fragment o anemii z książki Kuracja życia H. Clark: "Zaobserwowałam związek między anemią złośliwą a inwazją Ascaris (glistą). Pasożyty należy usunąć zapperem lub generatorem (408 kHz). Źródłem Ascaris jest zazwyczaj zwierzę, również posiadane w przeszłości. Jeśli nasz organizm został zainfekowany, robaki nie opuszczą go samoczynnie. Zakażenie może sięgać nawet okresu dzieciństwa. Ponowne odzyskanie witaminy B12 stanowi wielką ulgę dla szpiku kostnego, którego zadaniem jest produkcja czerwonych ciałek krwi. Co ma z tym wspólnego Ascaris? Wspomniana witamina ma piękny różowy kolor, a niektóre robaki są aż różowe od jej wchłaniania! Niedobory likwiduje się klinicznie podawaniem zastrzyków z tej witaminy. Lepszym rozwiązaniem jest jednak usuwanie Ascaris zappingiem (dwa razy w tygodniu) i stosowanie tabletek B12 do ssania. Inne rodzaje „anemii" mogą wywoływać niedotlenienie - niski poziom czerwonych krwinek (poniżej 4,4 mm/mm3), który czasem tłumaczy się niedoborem żelaza. Najczęstsze anemie oraz obniżony poziom żelaza związane są z inwazją tęgoryjca. Usuwaj wszystkie nicienie (Ąncylostomd) razem z Ascaris dwa razy w tygodniu. Nie jest wskazane zażywanie pigułek żelaza, nawet jeśli podnosi to poziom hemoglobiny. Żelazo zawarte w pigułkach jest zbyt łatwo przechwytywane przez bakterie, które również go potrzebują, co zwiększa ich zjadliwość. Lepiej usunąć pasożyty powodujące mikroskopijne krwawienia. Odkażaj ręce spirytusem, szczególnie pod paznokciami, i nie trzymaj w domu zwierząt, ewentualnie podawaj im codziennie zioła odrobaczające. Odbudowanie zasobów hemoglobiny wymaga dobrego odżywiania. Jajka i długo gotowane mięso są najbogatszym źródłem żelaza. Warto również zażywać witamininy z grupy B - podawane jako B complex. "

Gość znam ten temat
witam, miałam ten problem, brała w tabletkach sód+potas i wszystko wróciło do normy, równiez byłam anemiczna, ciągle senna a na dodatek miałam w w nocy skórcze łydek, także polecam :)

Gość rumianecka
Ja miałam niedobór.Kiedys kiedyś jeszcze na studiach.Czesto miałam kołatanie serca, byłam osłabiona i po badaniach wyszedł mniedobór potasu i magnezu. Drugi raz miałam 2 lata temu.Zasłabłam w pracy.Zabrali mnie na ostry dyżur, wszystkie badania były ok, tylko potasu za mało.Dostałam bodajże Kalipoz a potem była kontrola.

Gość goga987
Ja mam niedobór potasu również i polecono mi suplement Katelin+, fajny o tyle, że jest dostępny bez recepty. Może któraś z was wie coś o nim?

Gość Wybaczcie złośliwość
...ale o owocach i warzywach to kiedyś słyszeliście? Albo o tym, że witaminy ze sztucznych suplementów wchłaniają się tylko w kilku procentach? Zjedzcie sobie ze 2 jabłka + banana dziennie, do tego trochę ziemniaków lub innych warzyw do obiadu i niedobór potasu nie ma prawa się pojawić. Chyba że macie pasożyty, bo jak ktoś już wyżej wspomniał, one zabierają nam składniki odżywcze.

Gość kelinaa32
goga987 suplement, o którym wspomniałąś faktycznie jest bez recepty więc nie trzeba się fatygować do lekarza po receptę, zażywam go ze względu na fakt iż mam problemy ze zgagą a jego kapsułki rozpuszczają się dopiero w jelicie cienkim, przez co nie drażnię przełyku

Gość gość
a można Katelin zażywać przy problemach z żołądkiem? w jonogramie wyszedł mi niedobór potasu. próbowałam go uzupełnić dietą, ale niestety nie dało to zbyt dobrych wyników i muszę się posiłkować suplementem. łykałam inny potas w tabletkach ale bardzo podrażniał mi przełyk i żołądek. miałam wieczną zgagę.

Gość gośćK
Moj maz od 3lat zazywa 6 kapsulek kaldyum dziennie,potas ma ponizej normy.Badaja go medycy, robia badania rowniez w szpitalu i ....nie wiedza co Mu jest :O I nic-rowniez dieta weganska nie pomaga.A medycy rozkladaja rece.

Gość gość
Ja biorę 4 tabletki potasu, też nie wiadomo od czego...co z Twoim mężem? proszę o kontakt mail. djhaker12@gmail.com

Koleżanka ma bardzo niski potas , prawie rok z tym walczy , podniósł się do 4,0 ale teraz jest ledwo 3 , znów bierze leki , wszystko sprawdzała i nic a tym czasem , ciągle boli ją głowa , ma zawroty , boli serce , cale plecy , szybko się meczy , ciągle jest śpiąca i bolą stawy a dodatkowo ma bardzo niski wapń , powoli robi się bezradna.

Gość HankaM
Miałam... niedobór potasu i magnezu i polecam Ci http://www.olimp-labs.com/11,13,326/Produkty/CHELA-MAG-B6-SKURCZ.html Idealne zestawienie.

Gość gość
Podpowiem co dalej robic skoro medycy rozkladaja rece. Czy ktos przy tak niskim potasie ze az 6 tabl.trzeba brac-czy za interest was sie którys madry lekarz zbadaniem hormonow Kory nadnerczy I ovolnie-nerek kreatynina. A hormony do zbadania to acth, kortyzol, aldosteron. Pewnie Im nie po drodze zbadac hormony bo za drogo. Lepiej faszerowac lekami w ciemno. Stres I ciezkA praca fizyczna obnizaja potas. Warto tez zbadac poziom witaminy d3.

Gość Aniolekkk10
Przy niedoborze lub niskim poziomie potasu polecam margarynę #OptimaCardioPotasPlus gdzie znajdziemy ten pierwiastek, a dodatkowo ma w swoim składzie sterole roślinne które obniżają poziom cholesterolu we krwi więc dlaczego nie spróbować poprzez stosowanie odpowiedniej diety, jest ona do smarowania pieczywa, duszenia, smażenia, pieczenia, najlepsze rezultaty osiągniesz przy codziennym stosowaniu. W mojej diecie się ona znalazła a również zmagam się z wysokim cholesterolem. Polecam również dla profilaktyki Optima Omega 3