Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ewa czasem 艣piewa

mial ktos niedob贸r potasu?

Polecane posty

Go艣膰 ewa czasem 艣piewa

ostanio jestem senna, mam dziwnie s艂abe mi臋艣nie i szum w g艂owie, serce bije szybciej, mam ciut wyzsze cisnienie niz zwykle, czuje sie zm臋czona, mam trusnosci z oddychaniem, bywa ze wstaje jak bym byla pijana, wyjscie do sklepu to nie lada wyczyn;/ tak sie zastanawiam, czy to nie jest niedob贸r potasu czytalam i objawy tak jakby pasuj膮 mial ktos z Was tak? mam jakies tabletki zdrovit skurcz, zastanawiam sie czy moge brac ich po kilka sztuk bo jak mam niedob贸r to 2 tab i tak mi nic nie dadza;/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie poniedzia艂ek ONA
takie obiawy mialam przy niedobrze zelaza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie poniedzia艂ek ONA
i chyba wlasnie przy niskim potasie ma sie bardzo niskie cisnienie..tak bylo z moja bratow膮, gdzie zemdla艂a a w szpitalu dowiedziala sie ze ma bardzo niski potas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdfghdfghfghjfghj
i fajnie jest nie zaluje o niew super sa te diety jak sie nie zapirdala te z salata io pomidorami pyzga z przpisu na necie ja nie wiem ale ja to wszystkie tam tipsy mam z netu a jakze bo to latwiej http://www.youtube.com/watch?v=fjy3AT4iEUs

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bahati_
Najlepiej sprawdzi膰 to w badaniu krwi moja mama mia艂 za niski poziom i mia艂 problem z narkoz膮 podczas powaznej niezaplanowanej operacji...Wybudza艂a si臋 w jej trakcie i nie do艅ca dzia艂a艂o znieczulenie..Wi臋c lepij tego nie lekcewa偶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewa czasem 艣piewa
hmmm niedob贸r 偶elaza mia艂am jakis czas temu, ale odtatnio robi艂am wyniki i podskoczy艂, bo przyjmowa艂am 偶elazo w艂asnie w poniedzialek se zrobie wyniki, ale przez weekend moglabym nie tracic czasu i sie suplementowac;/ te objawy daj膮 sie we znaki, a ja nie moge sobie pozwolic na zycie na zwolnionych obrotach, nie teraz;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dr.Grzybek
http://www.vitajuice.pl/dlaczegosoki.html sok ze 艣wie偶ych warzyw i owoc贸w jest bardzo bogaty w potas i zawiera 艣ladowe ilo艣ci sodu. Bilans sodu i potasu w organizmie jest kluczowym warunkiem zdrowia. Zachwianie tego bilansu poprzez nadmiern膮 ilo艣膰 sodu i zbyt ma艂膮 potasu, jak pokazuj膮 badania kliniczne prowadzi w prostej linii do rozwoju kom贸rek rakowych oraz chor贸b serca, nadci艣nienia t臋tniczego krwi oraz wylew贸w. Og贸rkowy Usprawnia trawienie. Zawiera potas, kt贸ry skutecznie obni偶a ci艣nienie. Korzystnie wp艂ywa na wygl膮d, wzrost i zdrowie naszych w艂os贸w, cery i paznokci. Dzi臋ki du偶ej zawarto艣ci siarki i krzemu leczy tr膮dzik m艂odzie艅czy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cvzczfa
Potas znajdziesz w pomidorach i bananach. Musisz od razu tru膰 si臋 tabletkami? Bierz dwie, a je艣li s膮dzisz, 偶e to za ma艂o, to wspomagaj si臋 bananami i sokiem pomidorowym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porannarosaa
ja tak mia艂am, s艂abo mi by艂o niby dobrze sie czu艂am ale 偶ero jakiego艣 vigoru, zero si艂 zeby wstac z 艂贸zka, a jak juz wsta艂am to tak chod藕by zawroty g艂owy itp. Okaza艂o sie 偶e mam gliste ludzk膮 (nie mam poj臋cia jak j膮 z艂apa艂am) a co za tym idzie niedobory 偶elaza, magnezu, potasu w organi藕mie (wysysa艂o to ze mnie chod偶by tasiemiec). Najwy偶szy czas na wizyt臋 u lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olkkkkkkka
jakie badania na glist臋?:/ u mnie tez jest chroniczny niedob贸r 偶elaza magnezu potasu:/musz臋 ci膮gle wcina膰 falvit bo inaczej padam.Anemie ju偶 wyleczylam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porannarosaa
glist臋 ludzk膮 ma co druga osoba w polsce nawet o tym nie wiedz膮c przynajmniej raz w zyciu. Zwykle jest w nas i nie daje 偶adnych objaw贸w i sama usuwa sie po 1,5 roku "urzedowania" a czasmi jak w mim przypadku wysysa艂a ze mnie sk艂adniki mineralne. To 偶e wyleczy艂as anemie palaszuj膮c 偶elazo, nie znaczy 偶e za miesi膮c zn贸 ci ono nie spadnie bo je艣li masz glist臋 ona zn贸w go z ciebie wyssie. A glist臋 ludzk膮 mo偶na zdiagnozowa膰 tylko przez badanie ka艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZAPPERMEN
ROBAKI WAM ZJADAJA WITAIMNKI :) WIEC KUPUJCIE I DOKRAMIJACIE GADY :) POLECAM ZAPPERY NA WSZYTSKIE PASOZYTY JEST BARDZO SKUTECZNY.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marta 17...
magnez bierz i bedzie ok....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewakuacjaaa
Max co za bzdury piszesz:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsgfrwg
To fragment o anemii z ksi膮偶ki Kuracja 偶ycia H. Clark: "Zaobserwowa艂am zwi膮zek mi臋dzy anemi膮 z艂o艣liw膮 a inwazj膮 Ascaris (glist膮). Paso偶yty nale偶y usun膮膰 zapperem lub generatorem (408 kHz). 殴r贸d艂em Ascaris jest zazwyczaj zwierz臋, r贸wnie偶 posiadane w przesz艂o艣ci. Je艣li nasz organizm zosta艂 zainfekowany, robaki nie opuszcz膮 go samoczynnie. Zaka偶enie mo偶e si臋ga膰 nawet okresu dzieci艅stwa. Ponowne odzyskanie witaminy B12 stanowi wielk膮 ulg臋 dla szpiku kostnego, kt贸rego zadaniem jest produkcja czerwonych cia艂ek krwi. Co ma z tym wsp贸lnego Ascaris? Wspomniana witamina ma pi臋kny r贸偶owy kolor, a niekt贸re robaki s膮 a偶 r贸偶owe od jej wch艂aniania! Niedobory likwiduje si臋 klinicznie podawaniem zastrzyk贸w z tej witaminy. Lepszym rozwi膮zaniem jest jednak usuwanie Ascaris zappingiem (dwa razy w tygodniu) i stosowanie tabletek B12 do ssania. Inne rodzaje 鈥瀉nemii" mog膮 wywo艂ywa膰 niedotlenienie - niski poziom czerwonych krwinek (poni偶ej 4,4 mm/mm3), kt贸ry czasem t艂umaczy si臋 niedoborem 偶elaza. Najcz臋stsze anemie oraz obni偶ony poziom 偶elaza zwi膮zane s膮 z inwazj膮 t臋goryjca. Usuwaj wszystkie nicienie (膭ncylostomd) razem z Ascaris dwa razy w tygodniu. Nie jest wskazane za偶ywanie pigu艂ek 偶elaza, nawet je艣li podnosi to poziom hemoglobiny. 呕elazo zawarte w pigu艂kach jest zbyt 艂atwo przechwytywane przez bakterie, kt贸re r贸wnie偶 go potrzebuj膮, co zwi臋ksza ich zjadliwo艣膰. Lepiej usun膮膰 paso偶yty powoduj膮ce mikroskopijne krwawienia. Odka偶aj r臋ce spirytusem, szczeg贸lnie pod paznokciami, i nie trzymaj w domu zwierz膮t, ewentualnie podawaj im codziennie zio艂a odrobaczaj膮ce. Odbudowanie zasob贸w hemoglobiny wymaga dobrego od偶ywiania. Jajka i d艂ugo gotowane mi臋so s膮 najbogatszym 藕r贸d艂em 偶elaza. Warto r贸wnie偶 za偶ywa膰 witamininy z grupy B - podawane jako B complex. "

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znam ten temat
witam, mia艂am ten problem, bra艂a w tabletkach s贸d+potas i wszystko wr贸ci艂o do normy, r贸wniez by艂am anemiczna, ci膮gle senna a na dodatek mia艂am w w nocy sk贸rcze 艂ydek, tak偶e polecam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumianecka
Ja mia艂am niedob贸r.Kiedys kiedy艣 jeszcze na studiach.Czesto mia艂am ko艂atanie serca, by艂am os艂abiona i po badaniach wyszed艂 mniedob贸r potasu i magnezu. Drugi raz mia艂am 2 lata temu.Zas艂ab艂am w pracy.Zabrali mnie na ostry dy偶ur, wszystkie badania by艂y ok, tylko potasu za ma艂o.Dosta艂am bodaj偶e Kalipoz a potem by艂a kontrola.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goga987
Ja mam niedob贸r potasu r贸wnie偶 i polecono mi suplement Katelin+, fajny o tyle, 偶e jest dost臋pny bez recepty. Mo偶e kt贸ra艣 z was wie co艣 o nim?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wybaczcie z艂o艣liwo艣膰
...ale o owocach i warzywach to kiedy艣 s艂yszeli艣cie? Albo o tym, 偶e witaminy ze sztucznych suplement贸w wch艂aniaj膮 si臋 tylko w kilku procentach? Zjedzcie sobie ze 2 jab艂ka + banana dziennie, do tego troch臋 ziemniak贸w lub innych warzyw do obiadu i niedob贸r potasu nie ma prawa si臋 pojawi膰. Chyba 偶e macie paso偶yty, bo jak kto艣 ju偶 wy偶ej wspomnia艂, one zabieraj膮 nam sk艂adniki od偶ywcze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kelinaa32
goga987 suplement, o kt贸rym wspomnia艂膮艣 faktycznie jest bez recepty wi臋c nie trzeba si臋 fatygowa膰 do lekarza po recept臋, za偶ywam go ze wzgl臋du na fakt i偶 mam problemy ze zgag膮 a jego kapsu艂ki rozpuszczaj膮 si臋 dopiero w jelicie cienkim, przez co nie dra偶ni臋 prze艂yku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a mo偶na Katelin za偶ywa膰 przy problemach z 偶o艂膮dkiem? w jonogramie wyszed艂 mi niedob贸r potasu. pr贸bowa艂am go uzupe艂ni膰 diet膮, ale niestety nie da艂o to zbyt dobrych wynik贸w i musz臋 si臋 posi艂kowa膰 suplementem. 艂yka艂am inny potas w tabletkach ale bardzo podra偶nia艂 mi prze艂yk i 偶o艂膮dek. mia艂am wieczn膮 zgag臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰K
Moj maz od 3lat zazywa 6 kapsulek kaldyum dziennie,potas ma ponizej normy.Badaja go medycy, robia badania rowniez w szpitalu i ....nie wiedza co Mu jest :O I nic-rowniez dieta weganska nie pomaga.A medycy rozkladaja rece.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bior臋 4 tabletki potasu, te偶 nie wiadomo od czego...co z Twoim m臋偶em? prosz臋 o kontakt mail. djhaker12@gmail.com

Udost臋pnij ten post

Kole偶anka ma bardzo niski potas , prawie rok z tym walczy , podni贸s艂 si臋 do 4,0 ale teraz jest ledwo 3 , zn贸w bierze leki , wszystko sprawdza艂a i nic a tym czasem , ci膮gle boli j膮 g艂owa , ma zawroty , boli serce , cale plecy , szybko si臋 meczy , ci膮gle jest 艣pi膮ca i bol膮 stawy a dodatkowo ma bardzo niski wap艅 , powoli robi si臋 bezradna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HankaM
Mia艂am... niedob贸r potasu i magnezu i polecam Ci http://www.olimp-labs.com/11,13,326/Produkty/CHELA-MAG-B6-SKURCZ.html Idealne zestawienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podpowiem co dalej robic skoro medycy rozkladaja rece. Czy ktos przy tak niskim potasie ze az 6 tabl.trzeba brac-czy za interest was sie kt贸rys madry lekarz zbadaniem hormonow Kory nadnerczy I ovolnie-nerek kreatynina. A hormony do zbadania to acth, kortyzol, aldosteron. Pewnie Im nie po drodze zbadac hormony bo za drogo. Lepiej faszerowac lekami w ciemno. Stres I ciezkA praca fizyczna obnizaja potas. Warto tez zbadac poziom witaminy d3.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aniolekkk10
Przy niedoborze lub niskim poziomie potasu polecam margaryn臋 #OptimaCardioPotasPlus gdzie znajdziemy ten pierwiastek, a dodatkowo ma w swoim sk艂adzie sterole ro艣linne kt贸re obni偶aj膮 poziom cholesterolu we krwi wi臋c dlaczego nie spr贸bowa膰 poprzez stosowanie odpowiedniej diety, jest ona do smarowania pieczywa, duszenia, sma偶enia, pieczenia, najlepsze rezultaty osi膮gniesz przy codziennym stosowaniu. W mojej diecie si臋 ona znalaz艂a a r贸wnie偶 zmagam si臋 z wysokim cholesterolem. Polecam r贸wnie偶 dla profilaktyki Optima Omega 3

Udost臋pnij ten post