Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeterianka252

PIELUCHY TETROWE uzywal ktoś?

Polecane posty

ostatnio naczytałam się, ze dziecko używające pieluch tetrowych szybciej uczy się korzystać z nocnika. Moja córka ma 13 mcy i pomalu chcę ja juz uczyc. co sadzicie, zeby w dzien z tetrowymi sie pomeczyc?

Gość niedawno byl tu taki temat:)
poszperaj trochę;)

Gość Moja ma tyle samo
ale nie wydaje mi się żeby była świadoma tego że należy powoli odstawiać się z pieluch. O tetrze nie pomyślałam ale o nocniku tak od kilku dni już owszem. Często z mężem robimy tak że jak ją myjemy po kupce w wannie czy na stojaka to mówimy do niej "si si si si" i ona wie o co chodzi i zazwyczaj robi siusiu , to samo na przwijaku jak odpinam pieluchę to jeszcze ją zostawiam na pupci i po sisisisi leci siku a mała zadowolona że my zadowoleni i tym sposobem uczy się że istnieje coś takiego jak siusiu . Prawdopodobnie zakupimy taki solidny większy nocniczek i będzie go miała w pokoju i tak ze trzy razy w ciągu dnia bedziemy ją niezobowiązująco wysadzać ale wiadomo, nic na siłę w każdym razie ważne żeby załapała po co nocnik wogóle jest a czy zrobi siusiu to już kwestia czasu. Z tymi pieluchami tetrowymi to moim zdaniem niezły pomysł ale radzę robic to do kilku razy dziennie jak maluch jest w domu bo inaczej będziesz stale zmywać podłogę. Na noc i przez większośc dnia zakładałabym jednorazową a jak maluch będzie po spaniu , po jedzeniu i....po kupce:D t wtedy założyłabym tetrę i czekała na efekt i odrazu po nasiusianiu posadziła w formie zabawy na nocnik (bo do tego się w końcu zmierza). Każde dziecko jednak jest inne i nie z każdym 13 miesięczniakiem wypali choćby sadzanie na nocnik i tak tez może być u nas. Co jak co ale zawsze będzie sobie stał na straży;)