Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizkaa99

Upławy..

Polecane posty

Gość Elizkaa99

Hej wszystkim! Mam problem. Mam grzybicę pochwy. Oczywiście leczę się różnymi lekami. Jednak zastanawia mnie jedno. Czy dzięki tymi lekami moje UPŁAWY się skończą lub ustaną?? : a) Intimio Neutralize + (kremowy żel do higieny intymnej. Łagodzący)??? b) Clotrimazolum Aflofarm (maść.Zabrania się wprowadzania maści do "środka")??? c) Probioset Synbiotyk (tabletki)??? d) i jakaś saszetka, której zawartość rozpuszcza się w wodzie i którą się podmywa??? Jeśli nic z tych leków nie jest wam znane to co polecacie by UPŁAWY ZNIKNEŁY?? P.S Proszę mnie nie obrażać bo ja tylko się pytam

Gość gos25
a byłaś u ginekologa , nic ci nie przepisał ? ja dostałam antybiotyk w strzykawce , musiałam go sobie sama ,,tam '' zaaplikować w domu . Mi pomógł , ale nazwy nie pamiętam , zapytaj o ten lek lekarza

Gość kaska300
leczylam sie clotrimazolum i dodatkowo mialam podmywac sie ok 3 razy dziennie woda i wyciskac do wody troche soku z cytryny. Po 4 dniach przeszlo i juz jest ok :)

Gość Elizkaa99
Dzięki za pomoc;) A clotrimazolum wprowadzałaś dopochwowo???

Gość kaska300
tak,kilka razy dziennie dopochwowo :).panie w aptece tak poradzily i wrazie jakby nie przeszlo,to do gina mialam isc,ale przeszlo wiec nie szlam :)

Gość Elizkaa99
Ale to był Clotrimazolum Aflofarm, czy tylko Clotrimazolum????

Gość z takimi infekcjami
nie powinno sie samemu kombinowac tylko isc do ginekologa!!! Lekami dostepnymi w aptece bez recepty nie wyleczysz grzybicy, mozesz ja jedynie zaleczyc i za jakis czas wróci. A jesli objawy ustapia to wcale nieznaczy ze jest sie wyleczonym. Odpowiedznie silne leki sa dostepne niestety albo stety tylko na recepte

Gość z takimi infekcjami
a pozatym kazda kobieta ma wydzieline z pochwy która zmienia sie w zależnosci od faz cyklu i jest to całkiem normalne zjawisko. Nie bardzo wiem co rozumiesz pod pojęciem upławy? O upławach mówimy kiedy ta wydzielina jest nieprawidłowa a to najlepiej oceni ginekolog

Gość kaska300
stosowalam zwykly crotlimazolum .

Gość kaska300
tzn clotrimazolum hasco :)

Gość agula8
jeśli po leczeniu nadal będziesz mieć upławy, których wcześniej u Ciebie nie było to możesz zrobić kurację probiotykiem ginekologicznym-np.przez jakiś czas-tydzień czy dwa zakładać na noc lactovaginal.Piszesz o jakims synbiotyku-ale to chyba nie dopochwowy? jesli problem nadal nie minie-zrób sobie posiew podstawowy i czystość pochwy, przy zaburzeniach flory bakteryjnej mogą właśnie zdarzać się upławy.