Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BjakBezradnaMAMA

proszę Was o pomoc sama nie daje rady...

Polecane posty

Gość BjakBezradnaMAMA

moj syn ma 18 miesiecy i odkad sie urodzil nie przespal ani 1 nocy calej...ale dzis przeszedl sam siebie.o 2 w nocy zaczal tak wrzeszczec ze juz po sekundzie wzielam go na rece...przytulilam ale nie pomoglo...nawet jego ukochane mleko tez nie dalo rezultatu i tak buszzowal z krzykiem do rana do 8 po czym ni stad ni zowad padl na podloge i sie uspil .spal do 10 .wstal zjadl sniadanie pobawil sie po czym znow krzyk....i to az taki ze bezwladnie lecial na podloge...zaczal trzec oczka wiec polozylam go do lozeczka ,poglaskalam i znow krzyk....nie umiem rozszyfrowac co to...zeby sa w komplecie..kupka zrobiona normalnie...i zadnych nowych wrazen tez mu nie dostarczalam w ostatnich dniach...szczerze jestem juz tak zmeczona ze az mi sie plakac chce....jeszcze sasiadka przyleciala ze wezwie opieke spoleczna ze znecam sie nad dzieckiem....no to jzu mnie dobilo...stare babsko bez dzieci....sa moze jakies syropki na uspokojenie dla takich dzieci? co zrobic zeby przesypial cale noce?? naprawde mam juz dosc....prosze Was o pomoc!

Gość BjakBezradnaMAMA
up

Gość Daj mu do picia
melisę.To powinno go uspokoić.Ciężko powiedzieć od czego to.Wybierz sie do lekarza zrób dziecku badania bo może coś jest na rzeczy a gołym okiem nie widać.

Gość BjakBezradnaMAMA
dzis juz do lekarza nie ma szans dzwonilam rano.... a tu weekend...sprobuje z ta melisa....wlasnie czytalam cos o melatoninie dla dzieci....stosowal ktos? jak to dziala?

wiem, że jest atarax syrop, bo nam przepisała neurolog, ale ja nie dawałam bo nie widzę potrzeby. mam koleżankę która daje go córci i mała przesypia od 18 do 7 rano noc, więc chyba działa. mój syn przesypiał całe noce do roku. od tego wieku nie ma przespanej nocy. i też nie mam na to rady. staram się wyczuć moment jak zaczyna się wiercić i wtedy cichutko mu mrucze, głaskam po główce, plecach. zazwyczaj działa. czasem jak już się obudzi daje pić. i jeszcze zauważyłam że lepiej śpi przy włączonym magnetofonie. mam kołysanki na płycie i zostawiam włączone bardzo cichutko na całą noc. ale nie chcę go znów tak przyzwyczaić, więc robie to sporadycznie.

Gość BjakBezradnaMAMA
u as glaskanie nie dziala....tylko mleko niestety...zadnej wody herbaty nic...radio cala noc idzie.....niewiem...a ten atrax to na co to? na lekki sen tak?

Gość oj tam oj taammhia
Ale straszne, widac ze nienormalny :/ daj mu wódki ale pewnie zadusisz jak inne bo nie wyrobisz ?

Gość równiez mozesz
podac na noc melisal-syrop homeopatyczny

Gość a czy maz pomaga
duzo soli ulicznej mu przekazłas swoim ciałem masz skutki, czy masz meza, bo chyba nie bylo to niepokalane poczecie?

Gość BjakBezradnaMAMA
do oj tam....sam jestes nie normalny!!! nie wyrazaj sie tak o moim dziecku!! jesli krzywdzisz swoich bliskich to nie znaczy ze inni zachowuja sie jak znana pani z Sosonowca i zabija wlasne dzieci!!!!

Gość masz downa moze biedna ty zal
Podobno pomaga, tak mówią, jak possa tatusia.

Gość BjakBezradnaMAMA
tak mam meza i co w zwiazku z tym?? to nie jest temat o mezu lecz o dziecku!!!i dajcie juz sobie spokoj ze swoja zloscliwoscia...

Gość UCHEFpomoc
Z opisu wyglada że dziecko jest zaburzone. Powinnaś udać się do lekarza. Nie jest nornalne takie agresywne zachowanie i za długo twa. Moje spało i nigdy prawie nie płakało :) Teraz szczerze i nie obrażaj się : ile piłaś w ciąży i przed?

Gość BjakBezradnaMAMA
ha dobre pytanie.jestem anty alkoholowa osoba i nie pije .....cala ciaza przebiegala rewelacyjnie zadnych powiklan....ciaza byla planowana wiec przed zajsciem bralam odpowiednie witaminy i preparaty....

Gość UCHEFpomoc
....jak sie wy-kopulował to gdzie jest? nie ma bo posuwa inne ciasne a ty popsułas sie na dole, popekąło Ci krocze :( masz hemoroidy sromu to co poszedł.......???? nie pmaga Ci?????

Gość BjakBezradnaMAMA
co ma piernik do wiatraka??? maz pomaga ...

Gość 54mama.4i5
jest cos takiego ale zeby to zrozumiec trzeba myslec, to narodzone dziecko , nie zygota , wiec dusza moze nie znosic Twojej duszy, obecnosci i jego dusza NIE moze tego zniesc, dlatego wyje i sie rzuca :( jak dorosnie to moga byc z takim dzieckiem kłopoty ale nadzieja ze szybko sie wyniesie ;) tymczasem lata meki przed toba :(

Gość 54mama.4i5
Poczytaj teraz, póki czas, o reinkarnacji, z uwzglednieniem dzieci i wcielen w naszych rodzinach. czasem sa takie czarne owieczki. Ale i je trzeba kochac.

Gość omgooood.,.,
czy jest zdrowy ???? to sie okaze :( moja słodko spała ale zeby tak długo to przerazajace :(

Gość BjakBezradnaMAMA
ludzie co Wy pierdolicie???? jestescie sami jacys nienormalni?? ok koncze tamat bo same bezdzietne matoly tutaj sa....!!!!! a jesli juz macie dzieci to najwyrazniej ich nie kochacie!!!!

autorko czy takie zachowanie wystapilo po raz pierwszy? Czy dobrze rozumiem ze dziecko spi, wybucha krzykiem ktorego nie mozna uspokoic i znow po godzinach pada spac i tak W KOLKO w ciagu ostatniej doby? Zdarza sie ze dzieci w tym wieku budza sie w nocy z krzykiem, ktorego nie mozna opanowac (tak jakby sie czegos dziecko balo albo cos go bolalo). Wynika to czesto z nadmiaru wrazen, za duzo tv w ciagu dnia. Moja corka miala cos takiego wlasnie w podobnym wieku, moja obecnosc nie pomagala dopiero jak uspokajal ja maz to dalo rado ja uspokoic. ALE tego rodzaju zachowanie wystepowalo raz w nocy dziecko predzej czy pozniej szlo spac i nie zachowywalo sie tak w ciagu dnia. Dlatego mysle ze jesli to sie w najblizszych godzinach nie uspokoi, to powinnas udac sie do lekarza. P.S Generalnie co do spania, to zdarzaja sie takie przypadki jak np moja corka ktora dopiero teraz (odpukac) w wieku 2 lat 9 miesiecy zaczyna przesypiac noce (w lutym przespala 5 nocy!)

Gość jennifer843
Uwazaj bo słono zaplacisz za pomówienia, ona nie zabiła dziecka ale oceniasz ją swoją miarką. Nic dziwnego,ze masz nienormanego dzieciaka. To kara. Za twoa podłosc . A cierp :D

Gość ogarnij się kobito
poczytaj o lękach nocnych, większość dzieci ma taką fazę

Gość BjakBezradnaMAMA
kasza...tak poraz pierwszy...teraz zachowuje sie normalnie i wrecz sam sie do mnie tuli jak gdyby chcial za cos przeprosic....mialam takie wrazenie ze czegos sie boi....tv nie oglada generalnie zbyt duzo max 15 min dziennie....staramy sie aktywnie wypoczywac chodzic na spacerki zdrowo sie odzywiac..na codzien jest grzecznym dzieckiem....

Gość Mama na 102
Współczuję bardzo. dziecko należy kompleksowo zbadać czy krzyk nie jest spowodowany bólem. W sumie nie wiem czy wierzy pani w takie rzeczy ale kiedyś mieliśmy w sąsiedztwie takie dziecko. Rodzice za namową babci zabrali dziecko do tzw. "baby" czyli znachorki na lanie wosku. Dziecko się uspokoiło jak ręką odjął. więc może coś w tym jest:) dziecko może być przestraszone.

Gość posłuchaj- dziewczyno
Mylisz sie. Dzieci odchowałam. Pisze zebys sie zastanowiła bo to na pewno bedzie marny uczen. Zobaczysz, same problemy z nim beda. Juz sa! Może z tej agresji i wiezienie go czeka. Poprawczak (ADHD).

Gość otak takaaaataktak
własnie bo boi sie matki ma taka straszna zła dusze !!!!boi sie i nie spi !!!!

Gość BjakBezradnaMAMA
jestescie podli do szpiku kosci!!!!nie znacie a oceniacie!!!

Gość Mama na 102
Weźcie się ludzie nie wypowiadajcie jak macie pieprzyć głupoty i nic nie pomożecie!!

Gość otak takaaaataktak
Moga go odwiedzac dusze nieżywych, małe dzieci takie doswiadczenia maja za soba, jak dorastaja to czesto zanika. nawet córka KF została odwiedzona przez dziadka ale zmarłego..a ..takze na swiecie sa takie sprawy o jakim filozofom sie nie sniło a ty napakujesz go prochami i bedziesz miec to w nosie??!?!?!?!?!?!?!?