Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dużo

Rodzice ! ile wydajecie na dziecko nastolatka

Polecane posty

Gość nie dużo

Moje dziecko jest w liceum i na benzynę idzie 500 zł, wypad na narty na 3dni z dziewczyną 600 zł ,400 zł dostaje na swoje wydatki kino,mac donald jakaś impreza z kumplami.Kiedy chce kupić jakiś ciuch to mu daję 200 zł. Kosmetyków nie kupuje bo ja kupuję dla wszystkich domowników. Jak jest u was?

Gość psirzep
17,53 / dziennie

Gość Dodupyztym
niech se sam zarobi.

Gość nie dużo
Jak ma zarobić jak się uczy?

Gość psirzep
a własciwie to po co się uczy - do roboty niech idzie

Gość ja chce spać
jak chce jeździć na narty z dziewczyną to niech sam sobie na to zarabia a nie rodziców naciąga przecież to jest śmieszne...

Gość nie dużo
Ale po co ma isć do pracy jak nie musi jeszcze się napracuje.

Gość nie dużo
Chyba rodzice obiad gotują badz w biedronce buszują .

Gość hjpoiuytree
ja dostawałam na studiach 2 zł dziennie :o serio! Nie kupowali mi ciuchów, ani nie dawali na ksero i inne wydatki. Opłacali tylko dojazd - 20 zł

Gość hjpoiuytree
aha, studia dzienne

Gość szaaaloma
jako pedagog mowie.. popełniasz poważny błąd.. dziecko które dostaje na miesiac ok 1300 zeta totalnie traci wartość pieniadza.. jesli chce sie zabawic z kumplami to aktycznie musi sobie na to sam zarobic a ty jako matka masz obowaiazek go tylko ubrać i nakarmic.. A jak dasz 100 zeta kieszonkowego to powinno wystarczyc.. Bo wychowasz se syna na totalnego niedołęge zyciowego

Gość Ja mojuemu synowi
bilet miesięczny do szkoły 130zł na bułkę w szkole 3ł (choć zwykle nie prosi,wydaje z kieszonkowego) kieszonkowe 150 zł (to ma na zeszyty szkolne,MD,wypady do kina,cho chce,dyskoteki) Ubrania co dwa,trzy miesiące dostaje 200 zł Chce wakacji,coś kupić itd,od małego był uczony zarobić sam. Kiedy był mały np grabiąc liście,sprzątając dom itp,teraz pomaga starszym sąsiadom w pracach domowych,roznosi ulotki,dorabia gdzie akurat sie da. Ewentualnie daje mu w ramach prezentu na wypad jakąś kasę.

Gość uhrkf
masakra, tez mam znajomą która na wszystko od mamusi dostaje.. stringi za 50zł, książke za 200zł, bilety na codzienny dojazd na zakupy... i STUDENTKA ZAOCZNA HAHA masakra jak rodzice krzywdzą swoje dzieci

ja nie dostawalam ani grosza w tym wieku od rodzicow, na wycieczki szkolne, jako jedyna z klasy nie jezdzilam, kanapki i herbata w butelce zawsze z domu, a inni kupowali w sklepikach, ciuchy, ktore mama w lumpie wygrzebala i taka bylam nastolatka i zyje.

Gość nie dużo
Rozumiem jak rodzice mało zarabiają i muszą liczyć każdą złotówkę ale jak macie to dzieciakowi wyliczacie? jesli was na to stać? nie wierzę.