Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

19rita88

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Witam wszystkie kobitki :) mam pytanie, od września mam nieregularny cykl. Wcześniej każdy cykl trwał 26 dni, teraz średnio trwa on 30-31 dni, chociaż w styczniu dostałam okres 19stego dnia cyklu. Jednak ostatni cykl trwał 32 dni. Ostatnią miesiączkę dostałam 13go lutego, a 2 marca, czyli 19go dnia cyklu kochaliśmy się z mężem do końca. Czy jest w ogóle szansa, żebym była w ciąży? Jeszcze nie planowaliśmy dziecka (zawsze stosowaliśmy stosunek przerwany i nigdy do niczego nie doszło), ale gdybym była w ciąży to oboje z mężem bardzo byśmy się ucieszyli :) nie chcę rad, żebym poszła do lekarza, proszę tylko o Wasze opinie i pozdrawiam :) dodam ze baaardzo korci mnie, żeby zrobić test, ale pewnie jest jeszcze za wcześnie, prawda? do miesiączki zostało jeszcze ok.6-7 dni...

Gość palmitis
Szansa zawsze jest, a jak masz takie nieregularne cykle, to już w ogóle nie wiadomo kiedy możesz spodziewać się owulacji..

Ciagle mysle o tym, mam nadzieje ze jednak udało mi sie zajsc w ciaze, bo juz sie tak nakrecilam ahh :))) a test przed chwila zrobilam, ale wyszedl negatywnie, pewnie jest jeszcze za wczesnie. Zrobie jeszcze jeden gdy zacznie spozniac mi sie miesiaczka :)))

Gość palmitis
Nie chcesz takich rad - ale poradzę jednak ;) - idź do lekarza i zrób cos z tymi nieregularnymi cyklami, bo to nie jest normalne.. a potem na spokojnie zaplanuj te ciąże, nie na zasadzie chybił trafił, tylko np. obserwuj śluz

Akurat tym razem po prostu wyszlo tak a nie inaczej ze mąż skonczyl we mnie. Nie było tu nic planowanego, ale od kilku dni zastanawiam sie czy moglo dojsc do zaplodnienia. Gdyby cykl który trwa teraz mial 32dni tak jak ostatni, to 2go marca, czyli wtedy gdy kochalismy sie do konca, byla owulacja. Dodam ze od tamtego czasu codziennie pobolewaja mnie jajniki. Nie mowie ze caly czas, ale np 2-3 razy w ciagu dnia. A temperatura ciała wynosi 37*C (pod pacha), w pochwie 37,2*C, ale to chyba normalne przed miesiaczka...

Ja Ci powiem tak... od pół roku mam problemy z cyklem bo się rozregulował totalnie.. był to niestety efekt bardzo poważnego zapalenia i moja ginka powiedziała wtedy żebym się cieszyła że nie jestem w ciąży bo mogło to stanowić zagrożenie dla płodu. Teraz jest już ok.. Ostatnia @ przyszła tak jak powinna.. ta się zaczyna spóźniać.. mam nadzieje że nie przyjdzie wcale :P Idź zbadaj się! Nie olewaj! Bo później możesz płakać.. :/

Naprawde?? ja od wrzesnia mam nieregularne, wczesniej mialam co 26 dni, ale od wrzesnia 2 razy malam tez jakies problemy tam na dole, zapalenie jakies czy cos... a wiec to moze dlatego mam nieregularne... teraz to juz nie wiem co o tym wszystkim myslec... ;/

Gość kaoushas
Nieregularne cykle a zwłaszcza cykl który ma 19 dni oznacza coś nieprawidłowego. Może to być tylko chwilowe wahanie i organizm może sam sobie z tym poradzić ale też może być to coś poważniejszego co uniemożliwi zajście albo utrzymanie tej ciąży. Lepiej iść do lekarza. Na pocieszenie dodam że ja miałam regularne cykle 26-28 dni i nagle jak gdyby nigdy nic dostałam okres właśnie w 19 dc. przez dłuższy czas nie mogłam iść potem do lekarza a potem o tym zapomniałam bo wszystko wróciło do normalności.

Ale ja tylko jeden raz mialam tak krotki cykl a pozniej juz normalnie 32 dni. Tak jak pisalam we wrzesni rozregulowal mi sie @ ale zapomnialam dodac ze w czasie gdy mialam dostac @ we wrzesniu bylam w grecji i dostalam 4 dni pozniej, a w nastepnych miesiacach dostawalam juz co 30-32 dni. Pozniej po 3 miesiacach dostalam w 19 dc (to byl moj przed ostatni cykl) a ostatni cykl trwal 32 dni.