Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karinka12345

drugi poród jeszcze większe obawy ....

Polecane posty

bardzo sie boje porodu tym bardziej ze to juz drugi bedzie bo wiem co mnei czeka:( teramin mam na 28 marca wiec juz siedze jak na szpilkach...

Ja jeszcze w ciąży nie jestem a już też się boję..... Chciałabym mieć jeszcze jedno dzieciątko.......... Ale poród strasznie przeżyłam myślałam że będzie lżej a tu brrrrrrr... Trzymaj się już raczej się nie wycofasz:-D

karinka wiem co czujesz ;) ja mam termin na 20 marca :) chce juz urodzic,a jak tylko cos poczuje to mnie strach oblatuje..wlasnie przed tym bolem..potem parciem brrrr no,ale coz..trzeba przez to przejsc.staram sie skupic na tym,ze bede mogla utulic mojego maluszka i ze jemu bedzie ciezej niz mi..w koncu ja wiem co i jak sie dzieje,a on nie..

Gość sdfrtrt
Ja mam już jedno dziecko i niedługo zaczynamy staranka o drugie...marzę, by byc już na porodówce, bo wtedy było by juz tak blisko do dzieciaczka...juz chciałabym tulic maleństwo w ramionach...jednak muszę jeszcze czekac pewnie z dobry rok nim sen stanie się rzeczywistością...

Gość To ja na pocieszenie........
Rodziłam drugi raz blisko 5 miesięcy temu. Między moimi dziećmi jest cztery lata różnicy wieku. Rodziłam w tym samym szpitalu, z tą samą położną notabene. Choć po pierwszym porodzie twierdziłam, że z nią nigdy więcej, bo jakoś utożsamiałam ból i wszelkie niedogodności z osobą położnej. Pierwszy poród odbył się z nacięciem bocznym (b. bolesne w gojeniu), przydarzyło się nieco komplikacji, a po 6 dniach od porodu ciężkie zakażenie, które wspominam jako większy koszmar niż poród..... Bardzo bałam się drugiego porodu, nawet przez myśl przechodziła mi cesarka. Cieszę się, że jednak zdecydowałam się na sn. Drugi poród to zdecydowanie co innego i to, ze wiesz co Cię czeka jest atutem. Byłam dużo bardziej świadoma, dużo lepiej współpraowałam, było o wiele lepiej. Urodziłam córeczkę bez nacięcia, szybko i sprawnie. Niemal zaraz po porodzie czułam się poprostu świetnie. Obawy są, ale drugi poród jest o wiele lepszy. Przyznam, że po drugim porodzie, gdyby nawet kiedyś przyszło mi rodzić bliźniaki to chyba zdecydowałabym się na sn. Powodzenia!!