Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drrtrtrwe

LUPIEZ MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość drrtrtrwe

dostalam lupiezu od jakiegos tam szamponu, umylam teraz nizoralem, mam jeszcze mokre, rozczesalam i MASAKRA!! wszedzie mam platki lupiezu na calych wlosach, widac je chamsko, a jutro mam caly dzien na uczelni :/:/ nic z tym juz nie zrobie wiec sie zale, kurrrrwa

Gość szz
wyczes dokładnie włosy, wymasuj szczotką skóre głowy, tak zeby złuszczyło sie go jak najwiecej, umyj jeszcze raz. Kup w aptece wode brzozową (ok.6zl) i wcieraj w skóre głowy po myciu wlosow

Gość drrtrtrwe
nie bede myla jeszcze raz, i tak nizoral je przesuszyl masakrycznie. Chyba powyczesuje je rzeczywiscie, ale jak wyschna, bo na mokro wiecej ich powyrywam. Kiedys uzywalam wody brzozowej i pokrzywowej i nic nie daly, mam nafte, naloze ja w niedziele dla nawilzenia

Gość drrtrtrwe
uczulenie nie sypie sie z glowy milionami platkow:D mam nawracajacy lupiez od lat :(

Gość siennik
zrób peeling skóry głowy np cukrem, serio pomaga tylko musisz dokładnie spłukać włosy :)

Gość drrtrtrwe
zrobilam peeling solą, takie rzeczy mam obcykane. suchy ten lupiez, moze i to uczulenie, ale czy uczulenie moze byc np na laznie parowa albo saune?:) bo to jedna z przyczyn mojego lupiezu, jak uzywam szamponow bez sls lub z sles pokrzywowego, to nie mam lupiezu, ale wystarczy odzywka za blisko glowy, inny szampon, sauna, laznia albo kaptur dlugo na glowie i lupiez sie pojawia.

reakcja uczuleniowa nie wyklucza lupiezu. skoro po saunie masz to pewnie to grzyb, one lubia sie namnazac w wilgoci. szampony i odzywki tez moga powodowac podraznienie. a z przeciwlupiezowych probowalas catz'y?

Gość drrtrtrwe
no to mialabym po kazdym umyciu wlosow bo to wilgoc,a nie po siedzeniu 5 minut w saunie :/ nie uzywam zadnych drogeryjnych szamponow przeciwlupiezowych (no, staram sie,czasami niekotre tak pieknie pachna, ze tez chce, zeby moje wlosy pachnialy ladnie i ich uzywam...a potem zawsze dostaje lupiezu,ale nie ucze sie na bledach:( ) wole raz na jakis czas nizoral albo jakis odpowiednik

catzy jest szamponem aptecznym, leczniczym, przeciwlupiezowym, do codziennego stosowania. tak, mycie to tez wilgoc, ale w saunie to dluzej trwa, prawda?

Gość drrtrtrwe
raczej nie, reszte ciala mam normalna, nie przesusza sie nigdy. Aznasz sie na skladach? co ten catzy ma lepszego w skladzie niz nizoral? bo kazdy kosmetyk na kazda osobe dziala inaczej, niektorym pomaga nizoral,a jeszcze innym pokrzywowy szampon familijny. Nie chce kupowac w ciemno szamponu,ktory moze nic nie dac.

Gość drrtrtrwe
dostaje tez lupiezu nawet jak w lazni posiedze niecale 5 minut (ograniczam zwz na lupiez, chociaz uwieeeelbiam saune i laznie).

co nieco sie znam, on ma inny skladnik aktywny, nizoral ma ten ketokonazol a catzy ma pirytonian cynku. na kazdego moze to inaczej dzialac. u mnie nizoral powodowal mega łupiez, z kolei catzy wszystkonpieknie wyleczyl i wlosy po nim ladne mialam, blyszczace, ale to pare lat temu bylo. oba sa na sulfatach, no ale... ja mam taki problem ze mi sie ze lba sypie od kosmetykow wlasnie, teraz uzywam szamponu z zieloną kawą z alverde i jest super. ale alverde w niemczech albo na allegro jest tylko, bo to jest dla DM robione, ponoc lavera produkuje

Gość lovcia22
kup sobie w aptece szampon Pirolam. jest o wiele lepszy niż te wszystkie szampony sprzedawane w sklepach kosmetycznych. Pirolam pomoże się skutecznie rozprawić z łupieżem.

Gość gość
Najlepszy na łupież jest leczniczy szampon pirolam. Już po paru pierwszych myciach widać było poprawę, a po miesiącu stosowania szamponu łupież zniknął całkowicie

Gość tttr

Potwierdzam, że nie ma lepszych z preparatów, niż KV-1. Ja też je stosuje i jestem zadowolona. Właściwie wszystkie moje kosmetyki do włosów pochodzą z tej firmy. Może ceny nie są najniższe, ale działanie bomba. Zresztą zobacz sobie, mają sklep i oni szybko wysyłają kv1.pl/.

Gość ddd

Możesz mieć tak jak ja nadreaktywną skórę głowy. Ja coś takiego miałam i na wiele różnych czynników reagowałam łupieżem. Na stres, na zmianę miejsca zamieszkania, czyli wodę, na nową odżywkę. Trycholog przepisała mi takie specjalne preparaty i od kiedy je stosuje, jest dużo lepiej. Łupież miałam tylko raz, ale to dosłownie początek, a później ustąpiło. Możesz o tych preparatach poczytać na stronie wawerclinic.pl/uslugi-kosmetyczne /nubea-preparaty-trychologiczne/.