Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ślubniczka 2012

czółenka ślubne ładne??

Polecane posty

Gość tylko na chwilę......
nie wiem gdzie ty na tej sukni chcesz jeszcze złoty pas upchnąć, to będzie straszne, zero wyczucia smaku, zero absolutne. falbany, cekiny, beza, złoto, koronka, beza, złoto, buty ivory, beza, czarna podeszwa,beza, falbany... tak właśnie będziesz wyglądać i jeszcze chciałaś koronkowe rękawiczki do tego :D - żenuła!

Gość ;) nie wiem co bedzie modne
no ja tez nie wiem gdzie ty jeszcze chcesz tam na C H A M A wcisnac jakis zloty pas? Suknia jest i tak przesadzona, bedziesz pzebrana a nie ubrana;)

Gość ;) nie wiem co bedzie modne
Co do butow slubnych. Najlepiej jest jednak mierzyc. Rozmiar rozmiarowi nie rowny, moga byc zle wyprofilowane itd. Musza byc wygodne. Kupisz chinski szajs za 50 zl i swojego wesela nie przetanczysz? Ja tez chcialam tanie buty bo wiedzialam ze ich wiecej nosic nie bede ale stawialam na wygode. Obcas mialam stabilny, 6 cm. i z ochydnym paseczkiem przy kostce. Nie znosze takich paskow ale wolalam miec pewnosc ze but mi nie spadnie czy nie zsunie sie podczas tanca ze stopy. Mierzylam bez paskow i jak byly bardzo dopasowane tak ze przylegaly scislo do stopy to po calonocnej imprezie na bank by uciskaly, odrobine luzniejsze zsuwaly sie z nogi. A te buty co pokazujesz to i tak sa brzydkie i wstyd je gdzies nalozyc poza slubem. Ja za swoje w salonie butow slubnych dalam 80 zl. Czy to duzo? Moim zdaniem warto bylo dac tyle, slub jest raz w zyciu, 80 zl to nie majatek, a nawet przez ulamek sekundy nic mnie nie uwieralo, tanczylam do rana a stopy nie bolaly wcale.

Gość dadswfrswrfsw
buty bardzo ładne, sukienka i bizuteria przesadzone

Autorko bardzo mi przykro ale muszę się przychylić do opinii. Suknia jest sniezno biała , wręcz zimny odcień bieli a ty jako dodatki szykujesz sobie ciepłe złoto. Pamiętaj zawsze wybiera się dodatki z tej samej palety odcieni. To tak jakby facet założył brązowe buty do szarego garnituru ( co wielu panów robi i uważają to za szczyt elegancji) . Do tej sukni pasują chłodne odcienie czyli srebro lub żywy czerwony kolor, ale napewno nie krem, złoto itp. Zastanów się jeszcze raz bo dziewczyny ci dobrze radzą :)

Gość taka jedna z wrzesnia
hej slubiczka;-) byłam wczoraj w deichmanie i widziałam kilka par fajnych butów idealnych na ślub, cena maź 100zł. przymierzyłam i mam jedne na topie, ale chce jeszcze inne sklepy odwiedzić;-) polecam ci przechadzke po sklepach nie kupuj online bo sie przejedziesz...

Gość taka jedna z wrzesnia
ślubniczka suknia piekna ale te buty i naszyjnik co kupilas w ogole nie pasuja, bedzie tragedia jak to wlozysz, do hiszpanki nie takie kwiaty i nie te buty kochana...

suknia jest biała bo mierzyłam, widziałam, miałam okazję właśnie mierzyć tą suknię bo znalazłam dziewczynę która u tej krawcowej szyła, chciała ją sprzedać ja się zastanawiałam bo nie dużo chciała ale w końcu poszłam do krawcowej i mi powiedziała że jeszcze może coś zmienić dołożyć, i się zdecydowałam, ja od tej dziewczyny bym kupiła tylko mi się nie podobają te kryształki swarovskiego, a było ich tam 720szt, w mojej sukni będzie taka góra http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2e763fe56c4e3d6.html i krawcowa sama powiedziała że do takiej góry pasuje taki pas. pokazała mi srebrny i złoty, i ten złoty był ładniejszy.w mojej sukni nie będzie ten pas taki szeroki jak w linku, innymi opiniami obrażającymi się nie przejmuję, mam to gdzieś ponieważ dużo rozmawiałam z krawcową, chociażby nawet z paniami w salonach sukien ślubnych, czy z dziewczyną co miała taką suknię, co do butów,ja szukam tylko całych, i znalazłam pewne białe ale zobaczymy, muszę mieć wyższe buty bo ja jestem niska a mąż wysoki muszę nadrobić butami, nawet dlatego że mamy pierwszy taniec taki iż gdy tańczę go bez wysokich butów nam nie wychodzi, muszę być wyższa

ja narazie tylko oglądam, ponieważ nie mogę nigdzie teraz jechać, w sobotę dopiero pojadę bo mój J. przyjedzie z pracy, może macie rację powinny być białe buty, co do naszyjnika zobaczymy jak to będzie już z suknią wyglądać, najwyżej go nie założę tylko kolczyki,

Autorko- nie odbierz zle mojej rady,bo do zlosliwosci mi daleko. Ale dziwie sie ze krawcowa nie odradzila ci zlotego pasa do bialej sukni. Zwroc uwage ze suknia z linka nie jest biala tylko,tzw kosc słoniowa wiec zloty wyglada elegancko. A w twojej bedzie wygladal jak z ''innej bajki''. Przemysl to sobie jeszcze. Bo sukienka jest piekna i szkoda ja '' oszczepic' pasem ktory nie pasuje i na sile szukac zlotych dodatkow.

Gość autorko...
Kochana buciki sa sliczne ale neistety chyba nei beda pasowaly do twojej sukni. To nei jest zlośliwośc a jedynie moja opinia. Może poszukaj bucików w odcieniu sukni bo ta ktora pokazalaś jest raczej w zimnym odcieniu i chyba zloty nie bardzo pasuje..

bo to takie zdjęcie zrobione jest ciemniejsze, suknia w rzeczywistości to biel, ona sama powiedziała że z innym gorsetem to pasuje zdobienie,

Gość Tako rzecze Zaratustra
Ślubniczko a co będzie jak już weźmiesz ten ślub? Koniec zakładania setek tematów o butach, sukniach, winietkach, dekoracjach, salach, kościołach, weselach, poprawinach itd.itd. twoje życie toczy się tylko wokół ślubu więc chyba wtedy twoje życie się skończy..chyba, że rozwiedziesz się i zaczniesz planować następny ślub..

a czy nie mogę si,ę radzić?? o co ci znów chodzi?? nie moje życie się na tym nie skończy, hehe to chyba takie moje zboczenie zawodowe, bo mam specjalizację dekoratora,

Powiem krótko - jeśli masz gładką górę sukni to pasek zdobiony powinien być ok (wierzę w krawcową, w końcu się na tym zna), natomiast buty bym kupiła gładkie białe. I chyba same kolczyki wystarczą. Tyle :)

Gość niedekoratorka
Suknia jest bardzo strojna,, bogata- już same falbanki, nawet jeśli góra jest gładka.Dlatego zadbaj o to aby pozostałe dodatki były skromne. Jesli zdecydujesz sie na pas, lepiej aby był biały z krysztalkami wlasnie lub w tonacji srebrnej. Buty gładkie, proste, klasyczne. Nie śledzę Twoich tematów,ale jakie masz dodatki na góre?stroik, kwiatek?zrezygnuj z bgatych zdobien.Może jakas prosta fryzura i niewielko stroik, spnka ozdobna, kwiat? wisiorek-nie;) kolczyki-podpasowane pod tą szrfę w pasie.

krawcowa mi pokazała srebrny pas i złoty, zdecydowanie wybrałam złoty bo był ładniejszy, ten srebrny wydawał mi się strasznie ciężki, a ten złoty lekki i delikatny, tak buty gładkie, na szyję raczej nic, we włosy jeszcze nie wiem, będzie na pewno krótki welon, fryzura nie wiem, jestem umówiona z fryzjerką tydzień przed ślubem na dobór fryzury i fryzurę próbną,

Gość niedekoratorka
http://www.google.pl/search?q=fryzura+%C5%9Blubna&hl=pl&prmd=imvnsfd&source=lnms&tbm=isch&ei=2LBcT-eyDMS1tAa8r_X_CA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=644

uknie jest piekna i tu nie bede sie spierac,ale nie wiem czt wiesz ze do sukni z falanami welon jest w ''zlym guscie'' nawet krotki. Zastanow sie nad welonem i przemysl to. na tym zdjeciu dziewczyna ma tylko ozdobe we wlosach. Co do tego ze autorka zaklada kilka tematow to chyba jasno pisze ze chce sie poradzic. Nie rozumiem dlaczego robicie z tego powodu problem. Po to jest to miejsce.

krawcowa to samo powiedziała że welon nie pasuje ale długi, a krótki nie przeszkadza,ta dziewczyna nie miała welonu bo nie chciała, a buty miała niebieskie

Gość slubniczko wg mnie
Te satynowe butki przy dlugiej sukni ujda w tlumie. Zadna rewelacja, to takie typowe anglosaskie slubne buty, ktorych juz nigdy do niczego nie wlozysz. Mnie sie podobaja te skorzane z paskiem od suszonejrozy, bo sa eleganckie i uniwersalne, ale to przeciez kwestia wyboru. Sama tez mialam gladkie satynowe do dlugiej sukni a la princess, bo tak pasowalo.

Gość niedekoratorka
No właśnie, welon to raczej ryzykowna sprawa przy tej sukni.Wiadkomo,ze fryzurę dobierasz do sukienki,ale przede wszystkim do typu urody... propozycji jest multum,ale jak masz dobrą feyzjerkę, to napewno coś ci doradzi.Z tym,ze zaznacz,ze suknia jest strona i falbaniasta;) dobrze miec jakis swoje propozycję.Do sukenki dobierzesz jedynie dodatki i kolor przewodni. Upierasz sie nad tym złotem, no ok, w końcu to Twoja sukienka i ślub. Jednak niech dadzą ci do myślenia opinie innych, względem. Kolorystyka jest naparwde bardzo ważna i łatow można popełnic gafę. Jako dekoratorka masz napewno pojecie ale i intuicje pod tym wzgledem