Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość breadyna

Ciążowo!!!

Polecane posty

Gość breadyna

Witam Mam następujący problem - ze swoim mężczyzną współżyję regularnie, zazwyczaj nie mamy wpadek. Mogę powiedzieć, że jedna z nich - stosunek przerywany - miała miejsce kilka ładnych miesięcy temu (w okolicach października, listopada?), natomiast ostatnia miała miejsce trzy tygodnie temu - zsunęła się prezerwatywa podczas wychodzenia ze mnie, ale nic się nie wylało we mnie, raczej na mojego faceta . Każda ta wpadka miała miejsce w dni ewidentnie niepłodne, gdyż znam swoje ciało, wiem, jak reaguję, a już tydzień przed owulacją chodzę nabrzmiała i z bolącymi jajnikami. Kiedy owulacja jest, po prostu zalegam w łóżku z bólu. Do tego było to tuż po okresie, także no naprawdę - z mojej wiedzy wynika, że raczej w ciążę zajść nie mogłam. Niemniej, zaczynam panikować. Zachęcona porządnym w końcu instruktarzem samobadania piersi postanowiłam zbadać swoje piersi dokładnie tak, jak trzeba. Dzisiaj. I po uciśnięciu brodawki zauważyłam... pokarm? Białą wydzielinę, lekko wodnistą, słodką (aż sprawdziłam...), która wydobywa się z obu piersi po mocniejszym uciśnięciu. Owszem, bolały mnie ostatnio piersi, jednak ma to miejsce ostatnio dość często - na pewno przez kilka cykli. I zaczynam zastanawiać się, czy mogę być w ciąży... Ostatni okres miałam 14 lutego, trwał standardowe siedem dni - nie był jakoś specjalnie bolesny, ale bolał, były skrzepy i to duuuuuuże. A przez ostatnich kilka miesięcy okres waha mi się o kilka dni w jedną lub w drugą stronę, ale każdy ginekolog uważa to za normalne. I teraz pytanie - czy wydzielina, która wydobywa się z moich piersi może oznaczać ciążę? Według mojej wiedzy siara pojawia się pod koniec ciąży i jeżeli patrzeć na ostatnią wpadkę - to za wcześnie, a na przedostatnią - już raczej chodziłabym z brzuchem. Czy może to po prostu oznacza problemy hormonalne? Niestety, na chwilę obecną nie mam możliwości zrobienia testu ciążowego - to dopiero za kilka dni, a do tego czasu zwariuję Dziękuję za odpowiedzi

Gość breadyna
UP wiem, że długo, ale naprawdę - potrzebuję uspokojenia :( Tudzież dobicia

Gość breadyna
haaaalo?

Gość Meena
Hej, nie wygląda to na ciążę. Sama mam podobną sytuację - od ponad roku lekki mlekotok. Na usg piersi wyszła lekka mastopatia, miałam iść na badanie prolaktyny, w końcu tego nie zrobiłam, ale to pewnie. Albo - jak powiedziała moja lekarka - przyczyna może być idiopatyczna, tzn. lekarze nie wiedzą. Nie martw się, to nie jest objaw ciąży.

Gość ja mam tak samo
i u mnie jest to objaw za wysokiej prolaktyny.

Gość Meena
do ja mam tak samo, masz jeszcze jakieś inne objawy, np. zaburzenia miesiączkowania? Bo ja nie mam nic, oprócz tego mlekotoku, i też dlatego nie wybrałam się na badanie... Może powinnam to w końcu zrobić.

Gość ja mam tak samo
no więc ogólnie miałam zaburzenia miesiączkowania jakiś czas nie miałam nawet pół roku okresu. A np teraz mam jak w zegarku a nadal mam za wysoki poziom prolaktyny, wydaje mi się, że warto się wybrać na badanie żeby chociaż poznać przyczynę. U mnie po wszystkich badaniach podejrzewają PCO, ale jestem w trakcie zmiany lekarza i zobaczż co on powie.