Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palmitis

BIELSKO - SUPRAMED - USG genetyczne, badanie prenatalne

Polecane posty

Gość palmitis

Hej, czy któraś dziewczyna może podzielić się opinią na temat USG genetycznego w SupraMedzie? Chodzi o to w 12tc. Interesuje mnie np. to czy nie "naciągają" na dodatkowe badania typu test PAPPA? Wiecie, na zasadzie zasiania wątpliwości.. Poza tym, czy po USG od razu mówią jaki jest wynik? Opiszcie proszę swoje doświadczenia, jestem właśnie przed podjęciem decyzji czy iść tam, czy gdzieś indziej, i właśnie - jeśli gdzies indziej, to gdzie? Jesli SupraMed, to który lekarz?

Gość ale wynik czego?
bo wydruk i informację od lekarza musisz dostać otrzymasz informację jaka jest przezierność karkowa Twojego dziecka, o raz czy obecna jest kość nosowa, a także wielkość płodu wyrażona w CRL lekarz powinien też sprawdzić zastawkę trójdzielną serca czy się domyka jeśli wszystko wyjdzie prawidłowo i w normie na pewno nikt nie będzie kierował Cię na test Pappa

Gość palmitis
Wynik USG własnie, czyli przezierność, kosc nosowa itd. oraz prawdopodobieństwo wystapienia wady genetycznej, bo tak powinien wyglądać "wynik", powinno dostać się go wyrażonego w prawdopodobieństwie

Gość ale wynik czego?
jeśli badanie będzie Ci robić specjalista, to otrzymasz wynik prawdopodobieństwa zespołu Downa i to wszystko

Gość palmitis
No dobrze... a masz jakies doswiadczenia o które pytam? tj. robiłaś takie badania w SupraMedzie?

Gość ale wynik czego?
tam nie, ale wiem jak wygląda i jak wyglądać powinno usg genetyczne łącznie z testem Pappa

Gość palmitis
ok, w takim razie dzięki :) może odezwie się jeszcze jakaś dziewczyna, która robiła te badania w Supra.. pozdrawiam

Ja robiłam bo chodzę tam całą ciężę. Miałam to genetyczne,a potem połówkowe też u nich. U mnie wynik przezierności wyszedł super, koś0ć nosowa też była więc nic nie mówił o jakiś innych badaniach. Wynik drukuje od razu i z opisem badania. Lekarz robiący usg jest baaardzo miły, zawsze robię u niego usg z przyjemnością.

Gość palmitis
Miarka, a do którego lekarza chodzisz?