Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muchojad tomek

GARDLO BOLI co rano - pomocy

Polecane posty

Gość muchojad tomek

od 2 lat po obudzeniu boli gardlo i odcharkuje pare razy w chustke zielone kawalki jakby ropne , po tym wycharkaniu i wypiciu 2 herbat juz nie boli i w dzien jest ok wcale nie boli , ale koszmar mam od 2 lat po obudzeniu zawsze boli i musze pare razy wycharkac i wypluc te zolte lub zielone kawalki flegmy i czuje paskudny posmak , co to moze byc? Jakie badania zrobic mam na to? Jakie leki to zwalczaja? Pomocy bo kazde obudzenie ranne to koszmar charkania i odpluwania

Gość zawsze w takiej
sytuacji należy zrobić: -morfologię z rozmazem (!), OB, CRP Badanie crp jest bardzo ważne.Pokazuje, czy nie dzieje się nic poważnego w organiźmie i czy nie ma stanu zapalnego. Jest o wiele bardziej wiarygodne niż OB, które również powinnaś wykonać. -wymaz z gardła. Sam ból gardła z rana może być spowodowany przesuszeniem śluzówki z powodu wielogodzinnego zamknięcia ust w nocy. Zresztą jak oddychasz przy otwartych ustach efekt może być ten sam. U mnie taki ból gardła z samego rana przez dłuższy czas spowodowany był pasożytami. Badanie potwierdziło moje podejrzenia. Taka 'flegma' czy śluz bakteryjny może być właśnie z powodu stanu bakteryjnego, wynikającego z toksyn wyrzucanych przez pasożyty. One potrafią lokować się w płucach. Stąd kaszel i śluz. Jeżeli masz kota lub psa (ale przede wszystkim kota) zrób badania z krwi na obecność toksokarozy. Inne pasożytniczne choroby często występujące to: glista ludzka, lamblia, tasiemiec, listeria, toksokaroza, bolerioza. Poczytaj o tych chorobach w necie. Pewnie też będziesz musiała zrobić prześwietlenie płuc. Najpierw diagnoza, a potem leczenie.

Gość rfgrh
pasożyty.