Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARYSKA23

ciągle chce jeść

Polecane posty

mam dosyć ciągle bym coś jadła nie tyle jestem głodna co mam na coś ochotę i podżeram cały dzień.wczoraj chyba do mnie dotarło że przeginam nie wyglądam za ciekawie 162 a waż 70kilo fffffffeeeeeeee. jak się opamiętać?najgorsze jest to że jak pojem to sobie wmawiam że już starczy nie miną dwie godziny i łeb w lodówkę i tyko patrze co zarzucić.mam tego dosyć chce schudnąć ale jakoś nie mam motywacji.myśląc o sobie nie widzę mojej tuszy dopiero jak chce sobie kupić spodnie to załamka w nic nie wchodzę do tego zero ruch jak zrobię dwa przysiady to ledwo dycham.co z sobą zrobić jak się zmienić?niech ktoś coś doradzi bo wpadnę w deprechę

Gość mała czarna 28
poczytaj o jedzeniu kompulsywnym jest tu na kafe ciekawy topik na ten temat dziewczyny fajnie piszą

Gość my ding ding dong
po prostu zacznij się ruszać i nie żryj tyle :O

Gość mała czarna 28
jedzenie kompulsywne to jedzenie nie po to, by zaspokoić głód , ale przede wszystkim po to, by dać sobie przeyjemność, zagłuszyć jekieś emocje, rozładować stres itd.

może masz racje coś w tym jest bo większość ludzi których znam nie może jeść jak ma problemy a ja przeciwnie muszę coś wciągnąć bo oszaleje.dzięki

Ja też tak mam, że zajadam problemy, dlatego zawsze szukam diet, które nie ograniczają ilości jedzenia i tak sobie chudne powoli, ale przyjemnie :) Teraz jestem na diecie Lutza, schudłam 2kg, ale potem znowu przytyłam, bo za dużo ciast było i na razie waga stoi, ale dla mnie jak nie rośnie to jest dobrze.

Witam:) ochota na jedzenie towarzysząca cały czas, zdarza sie wielu osobom na diecie, albo tym które dietę rozważają. Może wynikać z pojawiających sie sytuacji stresowych (chęć schudnięcia i ciągłe poczucie winy z powodu tego, ze się podjada, to także powód do stresu), ale także z innych przyczyn, np: dużych wahań poziomu glukozy we krwi. Nie napisałaś jak wygląda Twój sposób odżywiania czy jadasz 3-5 głównych posiłków, a podjadanie i najadanie się czymkolwiek to dodatkowe przekąski, czy też jadasz nieregularnie, głównie wtedy, gdy już nie potrafisz sobie poradzić z apetytem i "rzucasz się" na jedzenie. Warto spróbować uregulować poziom cukru we krwi racjonalną dietą(jeśli nigdy nie badałaś poziomu glukozy, pomyśl o zrobieniu takiego badania, aby się upewnić, że wszystko jest w porządku). Ważne jest Twoje dobre samopoczucie, jeśli masz do siebie pretensje, ze zjadłaś zbyt wiele i źle się z tym czujesz, nakręcasz spiralę stres-jedzenie-jedzenie-stres... Chętnie pomogę Ci zapanować nad chęcią ciągłego jedzenia, proponując odpowiednią dietę. Możesz zapoznać się z moją ofertą na stronie diety.poznan.pl i napisać maila na adres: monikach@diety.poznan.pl, ponieważ do ustalenia takiej diety musiałabym poznać Twoją aktualną masę ciała, wiek, wzrost i inne istotne informacje. Pozdrawiam