Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieszkajaca w goeteborg

Czy jest tu ktos kto mieszka i pracuje w szwecji ??

Polecane posty

Czy jest tu ktos kto mieszka w szwecji przyjechalam z cala rodzina miala byc praca a co sie okazalo ze zostalismy na lodzie gdzie tu szukac pracy ??

Gość monikaberg
ja:) ale mieszkam ok 50-60km od goteborga

Gość monikaberg
znasz jezyk?? szwedzki lub ang?

angielski ale tak srednio dogadac mysle ze bym sie potrafila . Nie masz jakis namiarow na jakies firmy budowlane lapiemy sie z mezem za wszystkike roboty ...

Gość monikaberg
Polskie firmy?? czy se??

Takie zeby byly wyplacalne bo pracowac za brzydko mowiac damsaki hooj to tez nie za ciekawie . Narazie nie liczymy na prace na bialo zadowoli nas nawet taka na czarno

Gość mieszkajaca w goteborgu
juz przepatrzylam ta strone polska ale na blokecie jeszcze nie dzieki za info . A ty pracujesz sama jestes w szwecji czy z rodzina ?

Gość monikaberg
tak jestem z rodzina, ja nie pracuje zajmuje sie wychowaniem corki 2,5 letniej. Dlugo jestes w szwecji??

Bez jezyka i bez pracy to naprawde ciezko. Odradzam prace na czarno, bo to tylko "przedluzanie agonii". Dam Ci adres strony posrednictwa pracy - to sa ogloszenia z ostatniej doby: http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-lediga-jobb/Sok-jobb-i-Platsbanken.html?url=-123388378%2FStandard%2FDetaljeradSokning%2FDetaljeradSokning.aspx%3Fq%3Ds%28pf%28fm%2820120309103855%29tm%2820120310103855%29%29ga%28*a%28l%2814%29ld%28199%29%29%29%29%26ps%3Disr%28True%29FI%283%29&sv.url=12.237ec53d11d47b612d78000171 "Przepusc" ogloszenia przez tlumacza internetowego jesli nie rozumiesz czegos. Ale musze zmartwic, bo wszedzie wymagana znajomosc jezyka.

Gość mikeszkajaca w goteborgu
Jestem miesiac w Szwecji tez mam coreczke 2.5 letnia . Wlasnie znajomosc jezyka eh ... a u nas naprawde slabo duzo rozumiemy po angieklsku ale gorzejn z wypowiedzeniem sie a szwedzki wogole ...

Gość Gość

Sprzątaczka (Polka) w Sztokholmie ma 50 zł/godz do ręki. Dziwne, że nie możesz znaleźć pracy.

Gość Gość

Język szwedzki jest stosunkowo łatwy do nauczenia się dla Polaka. Ale obcego akcentu nie pozbędziesz się nigdy chyba że przyjechałeś w wieku 8-10 lat. Dobrobyt powszechny ale nie dla wszystkich. Są coraz większe różnice klasowe (chwała Bogu). Drogi jak diabli!

Gość Gość

Byłam trzy lata w Szwecji ale w pl jest dużo taniej. No i język znajomy. A Polacy są uczynni i otwarci. Zawsze pomogą rodakowi. 

Gość gość

🤣🤣🤣

I z czego cieszysz ryja, piwniczaku? Wyjedziesz kiedyś ze swojej dziury to się przekonasz, że tak jest ((hahaha to się nigdy nie wydarzy, wiem xdd)