Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka0999

dac sie kochac?

Polecane posty

Gość polka0999

mozna kochac bardziej i mniej? kocham mojego przyjaciela od dawna juz bedzie z osiem lat, wlasnie uswiadomilam sobie , ze on do mnie czuje to samo. Zawsze jak sie spotykalismy to kazde z nas kogos mialo, ale cos miedzy nami iskrzylo jakas wiez byla, rozumielismy sie bez slow. tylko,ze jest juz za pozno ja mam corke z innym mezczyzna on takze jest w innym zwiazku. zyc dalej tak jak jest? czy isc za uczuciem, corka jest dla.mnie najwazniejsza, ale zwiazek z jej ojcem mnie wykancza

Gość ja kocham
mojego meza najbardziej choc nie jestesmy juz daaawno razem,czasem wydaje mi sie,ze ten nastepny nowo poznany to dopiero milosc-to nieprawda-z czasem mija zauroczenie,a wraca co? nie milostka tylko tylko milosc do bylego meza.do zadnego z innych partnerow,choc nie raz myslalam ze kocham naprawde....

Wypowiem się tylko o byciu razem dla dziecka- to czysty idiotyzm, dzieci głupie nie są i widzą co się dzieje. A prędzej czy później napięcie miedzy rodzicami odbije się na dziecku.

Gość clown and balloons
"czy isc za uczuciem?" oczywiście, że nie, bo to coś ulotnego i za jakiś krótszy lub dłuższy czas będziesz to widzieć, jako nic nie znaczący epizod z przeszłości - co innego córka to coś trwałego. Gdyby tak iść za uczuciem, to co jakiś czas musiałbyś zmieniać partnerów, wydawało by się, że ten kolejny jest lepszy, a tak naprawdę niewiele by się od różnił od poprzedniego, bo raz że na początku poznania(tzn. zanim się to skonsumuje) ludzie wydają się atrakcyjniejsi, a potem ... a poza tym nawet ponoć kobieta wybiera podobnych partnerów - tzn. jakiś tam zestaw cech ma które szuka... więc to też zwiększa pr-stwo, że było by podobnie... Generalnie lepiej nie ulegać złudzeniom, jakie wywołują w nas emocje... a poza tym osobiście zawsze uważałem, że jak się już ktoś decyduje na dziecko, to powinien trochę ograniczyć myślenie tylko o sobie, a trochę nawet poświęcić się dla dobra, tej istoty, którą siłą sprowdziło się na ten okrutny świat.

Gość polka0999
poswiece sie corce, ale wiem,.ze i tak nie bede z jej ojcem, bo nie zasluguje na takie traktowanie, .a wiem,.ze ten drugi by ja kochal najbardziej na.swiecie i mnie tez