Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona niskiego

ser zolty,czy jeszcze dobry???

Polecane posty

Gość zona niskiego

hej,powiedzcie.Czy paczkowany ser zolty w plastrach ktory lezal nie w lodowce i opakowanie troche napuchlo,a termin waznosci byl do 8 marca...w smaku niby dobry ale bardzo wilgotny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zona niskiego
soorki za,podwojny remat.... no i czy taki ser jest dobry jeszcze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak opakowanie "napuchło" to nie jest dobry, wytworzyły się już w nim trujące gazy.nie jedź tego jak nie chcesz zachorować, poza tym nie leżał w lodówce...nie ryzykowałą bym na Twoim miejscu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zona niskiego
ups juz tosta se zrobilam z nim

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak można jeść jakieś stare świństwo? poza tym nabiału w ogóle nie można przechowywać poza lodówką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość będzie dobry na pizzy
na pewno był dobry nie słuchaj niedouczonych, wybrzydzaczy, którzy nie wiedzą, że w ogóle, żeby ser powstał to potrzebuje pokojowej temperatury najlepiej użyj go na gorąco czyli na zapiekankę lub pizzę, bo wiadomo, że coś co przeszło przez sklep może nie być całkiem ok, dla pewności na goraco.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to dlaczego w sklepie jak jakiś produkt pakowany hermetycznie "napuchnie" od razu jest wyrzucany? pracowałam w sklepie kilka lat i jak ser biały czy żółty, szynka czy jakies śledzie miały wybrzuszenie, to takie produkty szły na odpis, bo tym można ludzi potruć. wiec nie pierdziel, że ludzie którzy mówią, żeby nie jeść są nie douczeni. co innego jak by ten ser był po terminie te 3 dni, ale był jeszcze nie otwarty i leżał w lodówce i nie miał wybrzuszenia, wtedy ok. niech je, ale taki który leżał gdzieś poza lodówką? i z tymi trującymi gazami już? przecież tym można się zatruć!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 87 rocznik
fuj, nie dość, że przeterminowany to jeszcze trzymany w temperaturze pokojowej :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"nie słuchaj niedouczonych, wybrzydzaczy, którzy nie wiedzą, że w ogóle, żeby ser powstał to potrzebuje pokojowej temperatury" wiemy, kretynko. owoce dojrzewają w cieple, ale czy to znaczy, że możesz je sobie w cieple przechowywać? a wyrzucanie rzeczy nie nadających się do jedzenia to nie wybrzydzanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TomekG
Nigdy nie liczcie, że podgrzewanie przeterminowanej potrawy załatwi sprawę. Zabijecie bakterie, ale toksyny, które powstały podczas wydalania pozostaną, a to one są najgroźniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×