Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misikowa

Czy waże dużo?

Polecane posty

Gość misikowa

mam 18 lat, 168 wzrostu i waże 63kg, czy ważym zdaniem to za dużo jak na moj wzrost?

Gość przerabane macie ale na własne
trudno stwierdzić, gdyż przy tej wadze może to byc i za duzo, i za mało - bez zdjęcia i wymiarów nie da sie orzec

Gość 4 posilki to raczej malo
zalezy od budowy ciala, ale podejrzewam, ze troche by sie przydalo spalic ;)

Gość lajla90
Sporo, ja mam tyle samo wzrostu i ważę 51,5 kg, a nie chciałabym zrzucić ok 3 kg.

to juz patyczak z Ciebie

Gość misikowa
chciałabym 58 ale nie wiem jak sie za to zabrac bo nie mam pojecia o żadnej diecie i nawet cwiczeniach

Gość misikowa
@lajla90 zazdrosze Ci, masz taką budowe ciala czy cwiczysz regularnie ?

w necie masz cale mnostwo tekstow o dietach i cwiczeniach. jak cos ulozysz, napisz do weryfikacji :)

Gość misikowa
to troche trudno, raz mialam diete taką, ze pare dni jadam tylko na obiad 2 kanapki i przez kilka dni 3 kg schudlam ale po paru dniach byla bardzo głodna i zaczęlam jeść noralnie śniadanie obiad i kolacje, ale normalnie i ważyłam 3kg wiecej, wiec wolałabym ćwiczyć niż się głodować

no dlatego nie korzysta sie z syfiastych diet z poradnikow rodzinnych ;) trzeba jesc zdrowo z glowa, ulozyc diete nie jest wcale takie trudne, uczysz sie, wiec masz czas na to, aby przygotowac sobie proste posilki i pocwiczyc. Na diecie nie masz byc glodna, ani zle sie czuc, wrecz przeciwnie, ma byc lepiej. glupimi dietami niszczysz organizm i metabolizm.

Gość misikowa
dobre rady, z dietą może bym sobie poradziła bo nie problem jest jeść zdrowo :) ale problem może być z ćwiczeniami, nie mam pomysłów na nie i też warunków, wydaje mi się że w domu jedyne co można zrobić to brzuszki i tego typu ćwiczenia, a po za domem za bardzo nie ma jak bo na ulicy ćwiczyć nie będe

Gość moja najlepsza przyjaciólka
ma dokładnie 168cm jak ważyła 68 była gruba 62-65 taka pulchniejsza ale ok (rozmiar 38) schudla do 58 i była idealna! ale głupia chudła dalej, do 54 i wyglądala tylko gorzej - wystające kości, zapadnięte policzki, małe piersi wrociła do 58 i jest super laska

Gość misikowa
a nie wiesz na jakiej diecie byla? jak ćwiczyla i ile ? :)

Gość rgbrehrg
rower rolki basen-pływanie bieganie dłuuugie szybkie spacery to poza domem

skakanka, brzuszki, pompki, podciagniecia na drazku, przysiady, wykroki, bieg w miejscu, mnostwo jest cwiczen do wykonania w domu. :) zawsze mozna isc do parku, lasu, czy nawet na ulice pobiegac. rozplanuj sobie nie za duze posilki co 3h, sniadanie przed szkola obowiazkowe zaraz po wstaniu. Wszystko ma byc, bialko, wegle, tluszcze w dobrych proporcjach i z dobrego jedzenia. Na sniadanie moga byc kanapki z jakims miesem, salata, pomidorem, ogorkiem, papryka, czy co tam lubisz. Zadnych platkow typu nesquick bo to sam cukier. Moga byc jajka na sniadanie zamiast kanapek, bardzo wskazana owsianka bo ma blonnik, witaminy i wszystko co potrzebne, a najwazniejsze ze to weglowodany, ktore dlugo dostarczaja energie. Tylko nie w paczkach zmielona tylko zwykla, albo gorska.

Gość misikowa
a w jakim czasie udało jej się schudnąc?

Gość misikowa
dziękuje bardzo :) spróbuję dostosować się do tego co napisałeś/aś i ćwiczyć, mam nadzieję że niedługo osiągnę wagę o jakiej marze ;)

a dieta? bez tego ani rusz, tym bardziej, ze jak zaczniesz cwiczyc to na wage wniesiesz wiecej niz przed :) miesnie sa ciezsze niz tluszcz, ale bedziesz wygladac lepiej bo objetosciowo bedziesz mniejsza.

Gość misikowa
dieta oczywiście też :) boje się też o to że jak schudnę to skora na brzuchu stanie się dziwna i nie tylko na brzuchu bo slyszałam że jak się chudnie dużo to mogą być rozstępy i chciałabym tego uniknąć :(

Gość moja najlepsza przyjaciólka
była na diecie opartej na indeksie glikemicznym i chudla kilka miesiecy. do tego jeszcze biegala sporo