Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brakokresu

okres spóźnia się już o 6 dni

Polecane posty

Gość brakokresu

Witam wszystkich, przeglądam to forum już nie pierwszy raz i wiem, że pojawiały się na nim podobne tematy, ale chciałabym dodać własny wątek. Jak w temacie - okres spóźnia mi się już od dobrych kilku dni i nie wiem co o tym myśleć. Kochałam się z chłopakiem w środku cyklu (byliśmy zabezpieczeni), dlatego początkowo obstawiałam ciążę, ale zrobiłam test, wynik wyszedł negatywny (jaka jest możliwość błędu w takim teście?). Poza tym dodam, że w grudniu zażywałam tabletkę 72h po, która sprawiła, że pierwszą miesiączkę po przyjęciu tabletki dostałam o tydzień za szybko. i tu pojawia się pytanie: czy jest możliwość, że tabletka rozregulowała mi cały cykl i skutki odczuwam do teraz? Objawy okresu wystąpiły normalnie, w swoim czasie i właściwie trwają już od tygodnia. Co chwilę odnoszę wrażenie, że zaraz zacznę krwawić, a jednak nic z tego. Wiem, że myśl o ciąży mocno mnie zestresowała, więc może stres jest przyczyną spóźnienia?

Gość nik inny niż wszystkie
tabletka po mogła jak najbardziej wpłynąc na to że spóźnia ci sie okres, nawet jeśli minęło już trochę czasu to jednak jest potężna dawka hormonów. Co do testu. Najlepiej go powtórzyć. Teoretycznie wychodzą już wiarygodnie w dniu spodziewanej miesiączki ale ten cały proces zagnieżdżenia może trwać dłużej i dlatego warto powtórzyć jak nie jesteś pewna. Poza tym u każdej kobiety nawet w normalnych warunkach może się przeciągnąc owulacja a co za tym idzie i okres.

Gość brakokresu
dziękuję bardzo za pomoc

Gość bluedottts
Tak, moze to być echo po tabletce, także na razie bez nerwów. Jeśli jeszcze przez długi czas okres nie będzie się pojawiał, to możesz skonsultować się z ginekologiem

Gość bukkake_
Taka tabletka to tsunami dla organizmu. Mogłas się rozlegulować na dłuuuugi czas:( Za pare lat jak będziesz się starac o dziecko to nie raz wspomnisz o tej tabletce...ona sieje spustoszenie w organiźmie

Gość brakokresu
mam nadzieję, że nie szybko odczuję kolejne konsekwencje zażycia tej tabletki, póki co wszystko wróciło do normy, tzn dostałam okres i całkiem normalnie przez niego przechodzę :) byłam też u swojej ginekolog, powiedziała że wszystko jest w porządku i przepisała mi tabletki Daylette - może przyjmuje je któraś z Was?