Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzyToJuzZdrada

Czy pójście na kawę narzeczonej z obcym facetem to zdrada?

Polecane posty

Gość CzyToJuzZdrada

Hej, Moja narzeczona w byłej firmie poznała faceta. Z tego co mówiła spotykali się w przerwie na papierosa. Dziś umówiła się z nim na kawę na mieście. Zaznaczam, że nie znam faceta a ta znajomość nie jest jakaś poważna. Nie są przyjaciółmi z podstawówki. Gdyby tak było raczej nie miałbym problemu. To jest pierwszy lepszy facet, którego zna przelotnie. Jakie jest Wasze zdanie o tym? Czy to już zdrada? Czy moje negatywne odczucia z tym związane nie są przesadą? Moim zdaniem powinno to wyglądać tak, że najpierw powinniśmy spotkać się w trójkę. Czy moje obawy są słuszne?

Gość Niemartynka
Nie. Jedna kawa to jeszcze nic niepokojącego.

Gość dlacyego nie moyecie spotkac
sie w grupie?

Gość no to się męcz
a czemu nie spotkasz się z koleżanką?

Gość Przelotnie to będzie od jutra
Chyba że...przelatywanie było już wcześniej ;) To jest pierwszy lepszy facet, którego zna przelotnie. I umawia się z nim na kawę. Wow !!!

chlopak albo chce sie uspokoic (jesli napiszemy, ze to nic takiego), albo potwierdzic swoje obawy. Jesli chodzi o mnie.. poczulabym sie dziwnie. Nie powiedzialabym, ze nie moze, ale.. dalabym do zrozumienia, ze to nie jest fajna sprawa. A znajac tez mnie - pewnie za jakis czas sama bym sie z kims umowila :P wiem, swinia jestem. Ale podoba jak czlowiek sam na wlasnej skorze nie doswiadczy odczuc drugiej osoby (w tym wypadku Twoje mieszane odczucia co do jej wyjscia z kolega na kawe :O ) to nie zrozumie. damascenka 🖐️

Gość qwrqwrq
ja bym była na Twoim miejscu zła. Wiem że mój facet też byłby zły Ja bym w ogóle czegoś takiego nie zrobiła że umawiam się z jakims obcym facetem....

Gość CzyToJuzZdrada
>> dlacyego nie moyecie spotkac sie w grupie? Zaproponowałem to ale poszła sama. >> a czemu nie spotkasz się z koleżanką? Bo nie mam takiej potrzeby. Poza tym jakakolwiek forma zemsty zrodziłaby następne kroki. Krok za krokiem i byśmy przegieli granicę. Nie chcę tego robić. >> Pytasz o to na forum? A co ty sam o tym myślisz? Chce poznać Wasze zdanie. Jestem monogamistą i moje odczucią z tym związane są bardzo negatywne. Chciałbym znać Wasze zdanie czy przypadkiem nie przesadzam. Dopiszę tylko, że przed jej pójściem rozmawialiśmy o tym i zna moje zdanie. Wie, że przyjąłem to dosyć ciężko. Mimo to i tak to zrobiła. Albo ma mnie totalnie w dupie albo to spotkanie było dla niej super ważne. Moje zdanie na ten temat jest bardzo proste. Jak chce się spotykać z innymi facetami to możemy się rozejść i nie widzę wtedy z tym problemu. Póki jesteśmy razem źle się czuje z takimi sytuacjami.

Gość Ból głowy
Jakby mój poszedł na kawę z obcą babą na miasto byłabym wk ... W pracy może 10 takich kaw pić, ale specjalnie na miasto? Smierdzi

Gość zaczarowany olowek1000
nie przesadzajmy. Jaka to zdrada, ze ona poszla na kawe z innym kolesiem?

Dla mnie - nie do przyjęcia. Kawa z wieloletnią znajomą - ok. I to taką, którą znam. Ale w takim przypadku, jak opisujesz - NIE-DO-PRZY-JĘ-CIA.

Gość basia___34
"Wie, że przyjąłem to dosyć ciężko. Mimo to i tak to zrobiła" Szczerze - moim zdaniem to bardzo niepokojące. Wiedziała że czegoś nie chcesz a i tak to zrobiła. Zraniła Cię dobrze o tym wiedząc. Wybierając jego lub Twoje zadowolenie, wybrała jego zadowolenie. I Twój smutek. Coś jest na rzeczy - naprawdę niewykluczone, że między nimi zakwita romans.

Gość basia___34
Do tego dziś, w niedzielę? Czyli nie tak, że akurat wracała z pracy, ale na pewno się stroiła, szykowała, wybierała ciuchy, odliczała minuty, pewnie od rana o tym myślała. Specjalnie w niedzielę wyszła z domu na spotkanie z facetem. Czym to się rożni od randki?

Gość ida_kwietniowa
na kawę można

Gość beaattaaa.
Spytałam swojego faceta co by zrobił na Twoim miejscu, powiedział: "nie zgodziłbym się. Co, w niedziele ?! hahahaha. jeszcze bym zrozumiał w jakiejś przerwie obiadowej w pracy, ale tak? idiota z niego, laska go wali w rogi"

Gość CzyToJuzZdrada
Dzięki za Wasze odpowiedzi. Chyba jednak nie przesadzam....

nie przesadzasz. okropne jest to, ze w ogole poszla, ale jeszcze bardziej paskudne jest to, ze pomimo tego, ze wie jakie masz na ten temat zdanie - POSZLA! :O co zamierzasz?

Gość hdhfhbdhdhxhdbdbdd
U mnie bylo podobnie, narzeczona poznala "tylko kolege", a teraz mnie dla niego rzucila.

Gość u mnie było tak samo:)
Mielismy kryzys w związku, pozałam faceta przez neta,flirt i te sprawy,w końcu doprowadzilismy do spotkania, przyjechał na tydzień do mojego miasta(był z daleka) i spotykalismy się przez tem tydzień codziennie. takze wiem czym takie spotaknia pachną.

Gość do Meligiona
tak sie nad Toba zastanawiam od pewnego czasu:O Powiedz mi dlaczego Ty nigdy nie odpisujesz co ktos do Ciebie napisze. Ot wchodzisz na jakis temat, wypowiadasz sie w temacie i tyle Cie widzieli:O Zadaje Ci pytanie, a Ty nie raczysz odpowiedziec. Cos z Toba nie tak?

Gość siostraMierzwa
Twoje obawy sa jak najbardziej uzasadnione. Cos sie swieci - to wiecej niz pewne:O

do Meligiona tak sie nad Toba zastanawiam od pewnego czasu Powiedz mi dlaczego Ty nigdy nie odpisujesz co ktos do Ciebie napisze. Ponieważ: a. Przy ilości pojawiających się co chwila tematów czasem po kilku godzinach już nie sposób znaleźć tego, w którym się wcześniej pisało (opcja "dodaj nowy temat" nie zdaje egzaminu). b. Traktuję posty jako miejsce dla wyrażania opinii, lub podzielenia się punktem widzenia w danej kwestii. Zazwyczaj nie widzę potrzeby wdawania się w spory czy przekonywania kogoś do swoich racji a tym bardziej zawłaszczać tematów zakładanych przez innych użytkowników. Nie jestem tu by dawać siebie innym ale aby być wśród innych, którzy podobnie jak jak mają coś do powiedzenia... albo i nie ;) Aha, i zawsze istniej coś takiego jak e-mail, wprost stworzony do dyskusji "poza tematem" :) Mam nadzieję że takie uzasadnienie w pełni Cię usatysfakcjonuje. A autora tematu przepraszam za ten spam :)

Gość to ty zdradzasz......objawy
Mam do Ciebie kilka pytań? Czy dziewczyna, o której piszesz wie, że jest Twoją narzeczoną? Skąd się wzięło słowo "zdrada", którą jak sam twierdzisz jest "pójście" po uprzedzeniu Ciebie o tym zamiarze? Piszesz, że ta znajomość nie jest jakaś poważna. Spotykali się w przerwie na papierosa. Ale nic nie piszesz o jej odpowiedzi na Twoje pytanie dlaczego idzie na takie spotkanie? A może ono wcale nie padło? Piszesz, że nie znasz faceta. Mam wrażenie, że nie znasz również facetki. Tzn być może znasz, ale dosyć luźno. Pewnie się podkochujesz i cierpisz z powodu iż nie jest Tobą specjalnie zainteresowana. I próbujesz ją sam sobie obrzydzić.

Gość Luizjana Grey
Kobiety nie są takie podatne na romanse jak faceci. Jedna kawa nic nie znaczy

Gość to ty zdradzasz......objawy
"Albo ma mnie totalnie w dupie albo to spotkanie było dla niej super ważne. Moje zdanie na ten temat jest bardzo proste." Moje zdanie też jest bardzo proste. Ani jedno, ani drugie. Ponieważ rozmawia z Tobą normalnie, to znaczy, że nie ma Cię w dupie totalnie. Ale faktem jest, że nie traktuje Cię w sposób szczególny, w jaki zapewne chciałbyś być traktowany; jesteś jej znajomym i tyle. Idzie na spotkanie nie dlatego, że jest dla niej super ważne, ale dlatego, aby sprawdzić czy osobiste spotkanie z tym praktycznie "obcym" facetem nie zaintryguje jej na tyle, aby tę znajomość pogłębić.