Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina4652

Czy zajście w ciążę podczas miesiączki jest możliwe ?

Polecane posty

Gość paulina4652

Witam. Chciałam zapytać czy zajście w ciążę jest możliwe podczas miesiączki ? Tak, wiem że jest możliwe ale chodzi mi o przypadek, gdy np cykl jest nieregularny. Miesiączki często się mi spóźniają o kilka dni albo np. tego roku w styczniu w ogóle nie było ( wydaje mi się że spowodowane stresem ) dopiero w lutym. Kochałam się z chłopakiem w 2 i 3 dniu miesiączki, dokończył we mnie mimo że miałam inne zdanie.. Czy możliwe jest że jestem w ciąży ? Może ktoś wie jaki wpływ ma ibuprofen na ewentualną ciąże w pierwszych tygodniach? Jestem niemalże uzależniona o ibumu ;/ Proszę o wasze zdanie na ten temat i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość kjngg
Oczywiście, że zajście w ciążę podczas miesiączki jest możliwe, tym bardziej, że masz nieregularne cykle.

Gość paulina4652
kjngg Czytałam że jest to możliwe najczęściej u kobiet które mają krótkie cykle a moje ciągną się nawet do 32 dni czasami. Czy u mnie też by to było możliwe ? I jak najlepiej sprawdzić ewentualną ciąże ?

Gość nik inny niż wszystkie
zależy co rozumiesz przez nieregularne, bo dużo osób myśli że jak nie ma takiej samej liczby dni w kazdym cyklu to jest nieregularnie. Nieregularnie jest wtedy gdy na skali roku masz cykle w których między najkrótszym i najdłuższym jest różnica większa niż niż o tydzień (niektóre źródła mówią nawet o 10 dniach) a i tak czasami w wyniku stresu czy innych czynników może wypaść nawet dłużej to się nie liczy tego. jak masz naprawdę nieregularne cykle czyli takie gdzie na okres czekasz 2 tygodnie albo więcej i się często to zdarza to możesz mieć tez problemy takie że nie wszystkie miesiączki są miesiączkami, bo czasami zdarzają sie krwawienia, nie poprzedzone owulacją a po nich może się pojawić bardzo szybko płodność, nawet w trakcie krwawienia. co do Ibupromu. Do puki nie wykształci sie pępowina u dziecka to nie ma połączenia między płodem a tobą i wszelkie substancje które bierzesz nie zaszkodzą.

Gość kjngg
Ewentualną ciążę najlepiej sprawdzić testem ciążowym :O

Gość paulina4652
nikt inny niż wszystkie różnica między moimi miesiączkami to góra kilka dni albo jak już to cały miesiąc w ogóle nie ma tylko w następnym muszę dodać że pechowo zawsze kiedy mam się spodziewać przeżywam strasznie stresujące chwile;/ co powinnam zrobić z swoim cyklem ? Poszłabym do ginekologa ale jak byłam rok temu to powiedział że do 18 lat mogę takie mieć... Mam 17 i pewnie powiedziałaby mi to samo... Jak myślisz co powinnam zrobić ?

Gość paulina4652
kjngg robiłam kiedyś test ciążowy wyszedł pozytywny a po kilku dniach dostałam miesiączki, więc nie wiem czy można im ufać. Myślałam o badaniu krwi

Gość nik inny niż wszystkie
to prawda cykl może się normowac nawet dłużej niż do 18 roku więc lepiej na razie nie kombinować. co do testowania nawet z krwi to najlepiej zaczekać do dnia miesiączki i dopiero jak nie przyjdzie to zrobić. Wcześniej to uważam że to strata kasy i nerwów, bo nawet jakby wyszło pozytywnie to w zasadzie ze wczesną ciążą to jeszcze wiele się może stać do miesiączki.

Gość klarencja
Ja mogę Ci powiedzieć że robiłam testy owulacyjne już pod koniec okresu, pokazywał mi wynik pozytywny, a cykle mam idealnie regularne - co 28 dni. Więc sama jestem w szoku że tak szybko miałam dni płodne, ale jednak - jest to możliwe.