Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NajkaMajka aLKAdANKA

Czy mam szanse na dobrą relacje z rodzeństwem?

Polecane posty

Gość NajkaMajka aLKAdANKA

Moja mama ma 41 lat i jest w ciąży. Ja mam 14 lat a moja siostra 10. Mam relacje na dobrą relacje z siostrą/bratem? P.S Cieszę się z powodu nowego członka rodziny.

Gość Najk12345
Odpowie ktoś? To ja ta wyżej.

Szansa zawsze jest na dogadanie sie.. Ja takiego czegos nie doswiadczylam.. ale moja kolezanka ma siostre strasza pozniej ona i ma braci miedzy nimi jest 11 i 13 lat roznicy a dogaduja sie swietnie..

Ja jestem TĄ młodszą ponad 10 lat i powiem tak, jak byłam przedszkolakiem (odtąd sięgam pamięcią) to chciałam byc taka jak rodzeństwo a oni byli nastolatkami więc nie chcieli miec za bardzo do czynienia ze mna i jak mogli to uciekali zebym sie nie wlekła za nimi:/ potem jak ja byłam nastolatka oni juz zaczynali swoje życie i też nie było najlepiej, potem jak ja zaczełam zakładac swoją rodzine to przez jakis okres było super wkońcu zaczeliśmy sie dogadywac ale nie trwało to długo, bo zaczęły sie pouczenia, "dobre rady" a ja zawsze miałam swoje zdanie i nie tak łątwo mna manipulować, oni maja inne spojrzenie na świat a my z mężem inne i takie są efekty że nie utrzymuje kontaktu z nimi:( Boli to ale wiem że moja rodzina jest ważniejsza. Dlatego ja obiecałam sobie ze odstępy między moimi dziećmi to max3 lata, niestety los chciał inaczej i bedzie 4 lata ale to jeszcze nie tragedia:) Także moja dobra rada to taka,żebys nie próbowała matkowac rodzeństwu.

ja jestem o 7 lat starsza od brata, zawsze świetnie się dogadywaliśmy będąc dziećmi jak i teraz w życiu dorosłym

Gość hoggacia
Mam taki zestaw w rodzinie -u mojej cioci dzieci obecnie 30,27i 14. Dogadywali sie zawsze super i dalej tak jest

Oczywiście. Moje rodzeństwo jest starsze ode mnie jeszcze więcej niż Ty będziesz od swojego. Powiem szczerze, że w moim dzieciństwie bywało różnie, raz lepiej, raz gorzej ale teraz gdy wszyscy jesteśmy dorośli i mamy swoje rodziny to mamy super kontakt i ta różnica nie jest już taka widoczna i nasze relacje są nawet bardzo dobre.