Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlaCola

Duphalac - opinie/stosowanie/skuteczność???!!!

Polecane posty

Gość OlaCola

Witam. Moja córka (2 latka i 4 m-ce) od 3 tyg. wstrzymuję kupkę - zaparcia nawykowe - tzn.codziennie chodzi i ją wstrzymuję a robi ją po 3-4 dniach. Podawałam jej już chyba wszelkie domowe "specyfiki" ale niestety skutek marny :/ Postanowiłam kupić Duphalac i już wcześniej jej podawałam ale chyba za mało :/ bo podawałam jej 5ml na dobę :/ Potem odstawiłam na tydzień ale widząc jak moje dziecko się męczy postanowiłam wrócić do Duphalacu i podawać jej 15ml na dobę. Czy któraś mama podawała swojemu dziecku ten syrop? Jeśli tak to proszę o wyrażenie swojej opinii na jego temat - jak się go długo stosuje? po jakim czasie są efekty?

Gość OlaCola
nikt nie używał?

Gość A.............A
Ja uzywam odkąd moje dziecko skończyło 6mcy. Czyli już prawie od roku. U nas się sprawdza, ale po każdej próbie odstawienia problem wraca :(

Gość OlaCola
No i właśnie tego się obawiam :/ Moja córka ma jakąs dziwną blokadę :( Nie potrafię tego zrozumieć :( Zaczęła wstrzymywać z dnia na dzień :/

Witam;) zdecydowałam się w końcu isć do lekarza z moimi kilkuletnimin zaparciami.....przepisała mi Duphalac ,taki płyn do picia. Szczerze? działa , na początku "kuracji" może słabiej ale po ok.3tyg.pijąc go do śniadania codziennie wreszcie mogłam iść do wc:) Biorę go już z 6 butelkę(koszt ok. 25zł za 500ml) ale tak ostatnio dokładnie przeczytałam ulotkę,że max można brać do 2 tyg.....szkoda tylko,że lekarka mi tego nie powiedziała....mam nadzieję,że nic mi nie zaszkodziło takie długie stosowanie;/ ale polecam./...miałam niekiedy tak,że raz na 4dni odwiedzałam wc;. a po nim...codziennie :) pozdrawiam serdecznie:)

Gość gość
A ja biorę już 2 tygodnie i nic :(((