Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwudziestoletniaa

Brzydkie nogi (skóra)

Polecane posty

Gość dwudziestoletniaa

Słuchajcie! nie jestem jakas mega gruba, mam 20 lat i moje nogi są wprost koszmarne. cellulit, popękane naczynka-pajączki, krostki. mam duzo krostek które są tak jakby po ugryzieniu i nie giną, tylko zostaja. mam juz z 5 takich czerwonych krop (od dawna i sie nie wchłaniają). do tego wiecznie czerwone kolana i rozstepny czerwone na wewnatrznych stronach ud.. ostatnio od 2 miesiecy mam takiego jakby siniaka na samym środku piszczela. tylko ze to nie jest zwykły siniak tylko sine miejsce, nie boli i w ogole nie znika a wrecz sie powieksza. musze isc z tym do lekarza, ale czy ktos z Was wie o co mi moze chodzic? ma ktos podobne problemy skórne/wizualne ? Jak sobie z tym wszystkim radzić...? bo w tym wieku takie nogi... az sie boje pomyslec co bedzie za pare lat ipo ciazy i w ogole

Gość dwudziestoletniaa
upppp

takie różne naczynka i czerwony wybroczyny moga świadczyc o problemie z układem krążenia, żyłami - np. szczelnośc ścianek co do cellulitis- ograniczyć słodycze sklepowe, sól i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć - np. w domu gimnastyka codziennie 40 minut

Gość E-salem.pl
Dokładnie jak w powyższym poście,powinnaś skontaktować się z lekarzem gdyż może to być problem z krążeniem. A jakich kosmetyków używałaś do tej pory? Bo polecałabym coś na bazie kolagenu jak http://www.e-salem.pl/p1,kolagen-platinum-30ml-usun-zmarszczki-blizny-przebarwienia.html

Gość barddottka
Moja skóra na nogach też jest brzydka, szczególnie przy częstej depilacji latem:o Nie mam na to sposobu niestety. A próbowałam czego się da. Myślę, żeby może w tym roku odwiedzić dermatologa? Bo w aptece jak pytałam to panie farmaceutki rozkładały ręce :o Natomiast mój cellulit został już tylko troszkę na pośladkach. A pozbyłam się go jeżdżąc na rowerku stacjonarnym. Żadne ćwiczenia nie dały takich efektów, więc polecam.

Gość dwudziestoletniaa
Tak, wiem ze musze sie wybrac do lekarza ale ciągle to odkładam. wiem ze czeka mnie dluga monotonna praca nad wygladam moich nog :/

Gość dwudziestoletniaa
P.s. dziekuje za odpowiedzi