Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytampytampytam pytam

Jak ściągnąć alimenty??

Polecane posty

Może głupie pytanie ale.... W tamtym roku w wakacje złożyłam pozew o alimenty, mój mąż mieszkał wtedy za granicą i nic nie dawał na synka. W październiku mąż wrócił do polski i postanowiliśmy dać sobie jeszcze jedną szanse. Sprawa była w grudniu, tak mi zamotał, że na nią nie poszłam. Tydzień temu dostałam pismo z sądu, że został wydany zaoczny wyrok i mam przyznane alimenty począwszy od 1 sierpnia 2011 czyli mąż jest mnie a raczej synkowi winny ok 4 tyś zł. Będąc w Polsce pracował miesiąc... od 2 miesięcy jest chory i nie może iść do pracy, a od 2 tyg znowu wygrali koledzy i alkohol. Więc postanowiłam, że to koniec. Chcę teraz odzyskać należne mi alimenty. Co mam zrobić przede wszystkim? Iść do komornika? Skoro on nie ma zatrudnienia i nie ma jak mu ściągać alimentów. Pomożce

Gość Madam Adams
idz do komornika,Ty dostaniesz z Funduszu a jemu bedzie dług rósł Nie byliście na sprawie i dostałas wyrok zaoczny?

Gość drgtrgtrgt
idz z wyrokiem do komornika!

A czy obojętne do którego komornika pójdę? Tak w grudniu była sprawa nie poszłam ani ja ani on. A tydzień temu przyszło to pismo. Bóg jednak nade mną czuwa :) Może dlatego, że on zupełnie nic nie zrobił, nie wysłał żadnego pisma, dokumentów, zupełnie nic.

Gość drgtrgtrgt
to sobie musisz znalezc swoj rewir bo kazdy komornik ma swoj

Gość Madam Adams
to masz szczęscie kobieto. musisz isc do komornika,który zajmuje sie Twoim rejonem-w sekretariacie Sądu zapytaj,to Ci powiedzą

Dziękuję

A jeszcze jedno czy to ma być komornik który zajmuje się moim rejonem czy jego?? Bo mamy różne adresy zameldowania