Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Jak wziąć cichy ślub?

Polecane posty

Gość juleczka145

Marzę o cichym ślubie. Najlepiej bez zapowiedzi ( bo tylko ślub kościelny wchodzi w grę ) bez tej całej popijawy w przeddzień ślubu (durna tradycja) i w ogóle, żeby jak najmniej ludzi o tym wiedziało. Do tego moja mama również nie ułatwia mi sprawy, bo to dla niej będzie wstyd na całą wieś. Czy któraś z Was właśnie tak wzięła ślub?

W takim razie musisz to zrobic w innym kosciele,bo zapowiedzi wychodza w kosciele w ktorym bierzesz slub i w sumie nie powinno sie ich sluchac jako PM. Prawdopodobnie papierki potrzebne do tego slubu beda ci potrzebne wiec ksiadz pewnie i tak sie dowie,chyba ze powiesz ze potrzebyjesz ze bedziesz chrzestna :) ale to klamstwo wiec skoro jestes katoliczka no to sama musisz sie nad tym zastanowic . wszystko sie da tylko odrobina kreatywnosci jest potrzebna :) powodzenia

Gość tak sie pytam
ale z zapowiedzi mozna zrezygnowac tylko trzeba ksiedzu powiedziec ze nie chcecie zeby byly zapowiedzi

Gość cv sfdvwewa
tylko gdzie takiego ksiedza szukac...

Gość bedzie ciezko
ale poszukaj w wiekszym miescie,tacy ksieza sa bardziej wyrozumiali :)

Gość tak sie pytam
jak ja bylam chrzciny ustalac to pytal sie czy nie chcemy szybkiego slubu a on wysle dyspense do biskupa ze bez zapowiedzi zeby przyspieszyc wiec mysle ze kazdy ksiadz tak moze

Gość tak sie pytam
aha i ja mieszkam w malym miescie

Gość juleczka145
Bardzo dziękuje Wam moi drodzy za podpowiedzi ;) Obawiałam się właśnie tego, że bez zapowiedzi się nie obejdzie . No i chciałabym jednak w swoim Kościele wziąć ślub ;(

Gość najedzonapokolacji
Ja brałam ślub w innej parafii i zapowiedzi musiały byc wygłoszone też w mojej, raczej tego nie unikniesz.

Gość tak sie pytam
nie wiem jak w innych w mojej tak bylo najlepiej jak pojdziesz i spytasz czy da rade bez zapowiedzi

Gość rtdyhfjtgkl/
w żyrardowie da rade bez zapowiedzi,

Gość juleczka145
I chyba tak właśnie zrobię ;) Może ksiądz z mojej parafii jednak nie będzie robił problemów, albo po prostu trzeba będzie się stąd wymeldować i wziąć ślub jednak u nas, bo wtedy u nas zapowiedzi na pewno nie bedzie ;)