Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pamparapam

kalkulator pomiaru tkanki tłuszczowej

Polecane posty

Znalazłam w sieci kalkulator pomiaru tkanki tłuszczowej - okazał się dość wiarygodny (poorownywalam z wynikami z innego kalkulatora oraz z pomiaru wg elektronicznej wagi - różnica jest na poziomie 0,5% więc minimalna. ) http://www.pella.pl/Kalkulatory/Glowna/Kalkulator-poziomu-tkanki-tluszczowej.html Ponieważ nasz wygląd jest uzależniony nie tylko od tego ile ważymy, ale przede wszystkim od proporcji tkanka tłuszczowa/mięśnie warto sprawdzić ile się tego tłuszczu nosi na sobie. :P Bo czasem wymarzona waga będzie oznaczała, że trzeba się będzie "odchudzać" z mięśni. A to już igranie z własnym zdrowiem. (w skrócie : tkanka tłuszczowa u zdrowej kobiety powinna oscylowac ok 20% - w młodszym wieku odrobine poniżej, z wiekiem wzrasta do ok 30% poniżej 60 roku życia. Zejście poniżej 15% jest nie polecane ze wzg. zdrowotnych a poniżej 12% może skutkować zaburzeniami /np zatrzymaniem owulacji=nieplodnoscia/) Dla ciekawskich: 170cm/76kg/33,8%. :P

Hejka...sprawdziłam ten kalkulator i mam 19,80...czyli jest chyba dobrze :)...Od 24 dni jestem na diecie 500 kal :)

Gość takajednajaktrzy
U mnie wyszło 41% :(

Gość OMG OMG OMG
U mnie wyszło 25:(:(:(: Byłam pewna że mam max 23 DIETA OD DZIŚ I SIŁOWNIA codziń 2 gofsiny zamiast godziny!!!!!