Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vci-------

odparzenia od pieluszki, krostki - co polecacie?

Polecane posty

Gość vci-------

córka ma 14 miesięcy, zawsze było wszytsko super. Teraz wzdłuż warg sromowych -na zewnątrz - pojawiły się takie malutki, czerowne krosteczki. Utrzymują się juz 3 dzień, nie wiem co robić. Smaruję za każdym razem sudocremem, próbowałam również linomagiem i tormantiolem na noc. Niestety cały czas się to paskudztwo utrzymuje :( po kąpieli te krosteczki są trochę bardziej rozpulchnione, mniej czerowne, ale generalnej poprawy nie widać :((

Gość swirusz
Jak rozpulchnione,to nie natluszczaj,tylko posyp pudrem i jak masz mozliwosc-pusc dziecko troche z golym tylkiem,tzn w majtkach,ale bez pieluchy

Gość vci-------
czyli wysuszać?

Gość Ja używam teraz zimą owczej
Susz pupę. Nie żartuję. Susz kiedy tylko możesz i jak długo możesz. Nie ubieraj dziecka z pieluchy w pieluchę, tylko niech poleży w ciągu dnia przez jakiś czas bez, na jakimś podkładzie do przewijania, tak żeby miała dobrą cyrkulacje powietrza w tych okolicach. Do tego kąpiel w krochmalu nie zaszkodzi, bo ładnie zasusza wszelkie zmiany skórne.

Gość xwxwxw
Zwykła kartoflanka

Gość vci-------
poleży? córka ma 14 mcy poprostu będzie latać z gołą pupą po mieszkaniu. Więcej niż 20 sekund nie poleży

Gość vci-------
właśnie- jak mała była malutka to potówki kapałam w krochmalu - pomagało. Myślicie, że na to tez pomoże?

Gość mamaIGUNI
bapanthen-polecam cena ok 17 zl. i wietrzyc ile sie da,wiesz jak mowisz ze nie polezy to zabawiaj czyms zeby lezala:) nie polcem sudocrem bo on podobno strasznie wyjalawia-tak mi mowiono w szpitalu tak samo z fioletem.

Gość xwxwxw
na pewno nie zaszkodzi

Gość Ja używam teraz zimą owczej
Może poleżeć jak ją czymś zajmiesz. Np. w porze tuż przed drzemką możesz zacząć jej czytać bajkę i ona może koło ciebie poleżeć, bo będzie już zmęczona. Jak ci zacznie biegać po domu bez pieluchy to może ci zabrudzić nie tylko podłogę, ale i tapicerki. Lepiej przemyśleć ten czas bez pieluchy. Południowa drzemka, lub wieczór przed pójściem spać jest dobrym momentem na wietrzenie.

Gość swirusz
E tam moja corka ma rok i nie ulezy,jak nie spi. Mozesz jej w majciochy wlozyc pieluche tegrowa. beda tego dwa plusy -nie bedzie sie kisic w plastikowych pampersach,a po drugie -odczuje,co to jesst mocz w majtkach i moze zmotywuje ja to do korzystania z nocnika.

Gość vci-------
a właśnie - moze to dobry pomysł :)

Gość Myrraa
Z gołą pupą puść.

Gość a jak sie zleje w majtki na
dywan albo sofe to dopiero bedzie zajebiscie :D

Gość vci-------
a co się takiego stanie jak się zsika na sofę albo na dywan? dajcie spokój

Gość aguś24
Alantan posypka tylko i wyłącznie pomaga goi pupę wiem co mówię bo już troszkę tego przetestowałam jak synek miał problemy .

Gość aguś24
a na krostki bo właśnie mój ma i byłam z nim u lekarza więc bez recepty polecam Clotrimazolum Gsk maść na wirusy uczulenia idealna na pupę posypki w tym przypadku który opisujesz nie pomoże.

Gość fdfderer
sudocrem....a poza tym dbaj lepiej o pupę swojego dziecka to odparzeń nie będzie....czesciej zmieniaj pieluchę i myj ciepłą woda, a nie tylko chusteczkami nawilżającymi ( bo pewnie je używasz)...moje dziecko nigdy nie miało odparzeń, pleśniawek czy ciemieniuchy...higiena to podstawa...