Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nikosia cudnego

Pytanie do doświadczonych mam - jak szybko działa ten antybiotyk?

Polecane posty

Słuchajcie.Mój 11 miesięczny syn ma zapalenie gardła i krtani.Po ząbkowaniu go dopadło:( Lekarz zapisał co 12 godzin duomox 375 do tego 2 razy dziennie clemastinum ,witamina C,wapno. No i zastanawiam się jak długo czeka się na poprawę.Mały gorączkuje od soboty.myślałam,że po 2 dawkach antybiotyku będzie ciut lepiej i nie będę musiała go faszerować czopami na gorączkę.A tu dalej to samo.Czy to znaczy,że antybiotyk nie działa???Czy trzeba jeszcze czekać? Strasznie się stresuję tą chorobą.Nos niby zawalony a kataru nie ma - tylko problem z oddychaniem przez nos:/I gorączka do tego - nic nie je i jest marudny.

Czopki podaję na zmianę: nurofen 125mg i paracetamol 80mg.Wychodzi tak co 5-6 godzin na zmianę.Jak długo można tak podawac?To chyba nie szkodzi bo czopy mają inny skład prawda?

żadna mama nie pomoże?

Po 3 dniach podawania antybiotyku powinna chociaż gorączka zejść...jak do jutra goraczka nie ustąpi, idx do lekarza. Może antybiotyk nie trafiony:(

No najgorsze jest to,że będzie jeszcze jednek specyfik jesli ten nie pomoże.Liczę na to,że duomox to jednaj uniwersalny antybiotyk i najmniej szkodliwy.Lekarz uważał że najskuteczniejszy jest i powinien działać.W tym wszystkim jednak zapomniałam zapytac kiedy powinien zadziała,ć

Hm... antybiotyk nie jest dobry na żołądek. Może lepsze były by zastrzyki? szybciej zadziałają a i maluszek zniesie go zdrowiej. Może zasugeruj zastrzyki?

Wiem,że niedobry - daję też dicoflor osłonowo. Zastrzyki będą jesli ten lek nie pomoże - już to słyszałam od lekarza.Wypisał lek do połykania bo u nas przychodnia w weekend nieczynna i byłby problem z podaniem zastrzyku. Ech..... Licze na to,że jednak do jutra jakaś poprawa będzie.Gorączka może nie spada ale jest o tyle lepiej,że podaję czopki co 6 godzin a nie jak w sobotę co 3....Czyli wydłuża się czas między czopami a to chyba dobry znak