Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlaCola

CZY PSYCHOLOG POMAGA W NERWICY?

Polecane posty

Gość OlaCola

Witam. Jak w temacie....czy ktoś miał okazję "leczyć" się z nerwicy u psychologa? Jeśli tak to jak to mniej więcej wygląda? Ile jest spotkań?

Gość jon travolta
jesli musisz to idz nie zwlekaj ,pomoze Ci ale to długo trwa

Gość Prócz pdobrego psychologa
w nerwicy pomaga dieta, poczytaj o tym.

Gość OlinkaKKołk
wow dieta na nerwicę - szczerze to nie słyszałam o tym - poczytam...

Gość narcyz :):D D:)
Jezeli dieta mozna wyleczyc padaczke(kiedys ogladalam film oparty na prawdziwych wydarzeniach,w roli lekarzy,pielegniarek i niektorych pacjentow autentyczne osoby,nazwa kliniki w Baltimore)to rowniez istnieje dieta,ktora mozna wyleczyc depresje. Polecam filmik jest bardzo ciekawy http://www.youtube.com/watch?v=8jC4GEkYbOI

Gość Maja 1979///
Dieta jest warunkiem koniecznym w utrzymaniu zdrowia psychicznego. Czlowiek niewlasciwie odzywiony, lub niedozywiony zawsze bedzie cierpial na slabe samopoczucie. Niekoniecznie depresje, ale na pewno spadki nastroju. Nalezy zadbac aby w diecie duzo bylo witamiby B6 ktora odpowiada za system nerwowy - brak tej witaminy latwo odczuc, a juz niewielka suplementacja pozwala zauwazyc poprawe samopoczucia. Warto jesc rzeczy zawierajace duzo kwasow Omega3 (ryby morskie, oliwa z oliwek), gdyz tluszcze te zwiekszaja elastycznosc neuronow i wspomagaja wychwyt serotoniny i dopaminy. Dobre "na mozg" sa rowniez gotowane pomidory. Porzadna dawka sosu pomidorowego potrafi uczynic cuda.

Gość Maja 1979///
i warzywa i owoce w surowej postaci.

Gość OlinkaZałożycielkaPostu!
A czy same suplementy witaminowe pomogą? Mam Prenatal w domu i do rozpuszczania kapsułki Mg+B6 myślicie, że wystarczy???

Gość a hhh hhhh
suplementy moga pomoc jesli to lekka nerwica. Magnez pomaga , Omega 3 , Inozytol ... Jaki masz ten magnez? jaka firma lub skład? Nie wiem czy wiesz ale większosc preprataów magnezu w Polsce to badziewie, tlenek magnezu - który wchłania sie zaledwie w 4-8 % , reszte wydalasz z kupą :(

Gość nie wystaczrczy booo
suplementy nie przyswajaja sie tak jak wartosci z warzyw i owoców. Ogladanij fil tam wszytsko mówia lekarze i naukowcy.

Gość nie wystaczrczy booo
a juz ktos wkliła ten film :)

Gość jolaolad
nie wiem, ale mi pomogly tabsy :) w sumie polroczna kuracja, czasem mam powroty ale lekkie, i nauczylam sie nad tym panowac, poki co ok roku jestem bez tabletek

Gość a hhh hhhh
nie wystaczrczy booo - w warzywach i owocach nie ma/ lub sa to śladowe ilosci kwasow omega3. Jedzenie ryb w nadmiarze wcale zdrowe nie jest - rybki mają ogromne ilości świństw z morza w sobie. Jest olej lniany -ale nie wolno go smażyc, trzeba zuzyc cała butelke w 3-4 tygodnie ,trzymac w ciemnosci bo wszystko wyparuje. polecam poczytac to : http://www.nerwica.vegie.pl/niedobor_magnezu.html

Ja mam w domu tak: Prenatal - (został mi jeszcze od czasu karmienia dziecka termin ważności jest aktualny. MagnesiumB6 - Polfa-Łódź VitaPuls MagnezMultiwitamina - kapsułki (tzn.Pluszzz) Ja miałam leczoną nerwicę (wegetatywną) od listopada 2011 do połowy stycznia - farmakologicznie i czułam się na tyle, że się nie denerwowałam miałam wszystko w d*pie ale rano moje 2letnie dziecko mnie mogła mnie dobudzić :( Byłam tak otępiona lekami :( Potem lekarz kazał odstawić i było dobrze przez chwilę :( bo od tygodnia znów mnie nosi :( i dziś zaczeło mnie dusić :( Mam dziecko i to dla mniej chcę zrobić "coś" aby to cholerstwo już nie wracało :((

Gość r2323r2
Akurat jesli chodzi o nerwice to psychoterapia ma ok. 18 % skutecznosc, i to i tak w nerwicach jest ona jedna w zwiekszych... Dieta ma ogromny wpływ na organizm ludzki. Banany tez coś maja pozytywnego... niektóre diety przynosza poprawe przy schizofrenii, ale to nie na zasadzie że jest pomidory, tylko chodzi o konkretne ilosci węglowodanów, białek i tłuszczy

Nie pomyślcie, że idę na łatwiznę ale może ktoś zna jakieś fajne/polecane strony z takimi "dobrymi radami" co jeść, robić itd? Ja muszę mieć jak łopatologia - czarno na białym napisane :)