Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia881205

starania o dzidziusia

Polecane posty

Gość madzia881205

Witajcie mam na imię Magda mam 24 lata i od pewnego czasu staramy się z mężem o dziecko. @ dostaję regularne co 28 dni prolaktyna w porządku a ciąży jak niema tak niema. 15 marca mam usg narządów rodnych gin mnie wysłał... boję się trozkę.... 15 zaczynają mi się płodne więc będe działać...

Gość jarosóFkaaaaaaaa
od pewnego czasu czyli ile miesiąc rok ??

Gość madzia881205
ok roku nie uważamy ale starania o dziecko to ok 3 miesięcy

Gość jarosóFkaaaaaaaa
3 miesiące mówisz ale czy zawsze staracie sie gdy masz płodne dni czy czasem tonbie sie nie chce albo mąz nie ma ochoty lub sie pokłócicie i akurat te zdarzenia padną na dni płodne my staraliśmy sie pół roku

Gość hehehahahiihhooh
trozkę.:D

Gość hehehahahiihhooh
dziewczyno co to sa 3 miesace wiec zdecyduj czy sie staracie od roku czy od 3 miesacy

Gość jarosóFkaaaaaaaa
ale wiesz nie wszystkie cykle masz płodne dochodzi stres w pracy czy zyciu rodzinnym niewyspanie pogoda psychika to wszystko ma wpływ wyluzuj i działjcie dalej napewno na badaniu bedzie wszystko ok myśkle ze gin niepotrzebnie cie kierował tj płątne USG jesli tak nie mam pytan

Gość madzia881205
no raczej zawsze w dni płodne się kochamy, ale nie to mnie martwi tylko to badanie usg... gin mi mówił że może za bardzo pragnę dziecka i dlatego wychodzi tak a nie inaczej ale chce sprawdzic czy napewno ze mna wszystko ok

Gość jarosóFkaaaaaaaa
napewno om jest dziewczyno sama sie nakrecasz :) luzzzzzzzz wrzuc :)

Gość hehehahahiihhooh
nie tyle co ty powinnac zrobic badanie co twoj maz badanie nasienia jest mnustwo par ktore sa zdrowe a mimo tego staraja sie po 1,5 po 2 lata do roku masz czas to taki standart

Gość hehehahahiihhooh
miało byc rok czasu to standart

Gość jarosóFkaaaaaaaa
włąsnie to twoje "no raczej" sprawia ze nie jestes w ciazy

Gość hfbdsfhjkdfjd
przez cale dni plodne trzeba sie bzykac i dzidzius bedzie,pamietaj we wszystkie dni plodne!!!

Gość dwweww
dziwi mnie, że kobiety po kilku miesiącach starań lecą do gina na jakies specjalistyczne badania...powinny trochę ochłonąć...należy ze spokojem nastawić się na ciązżę w ciągu roku..jesli po roku starań nie ma ciąży wtedy takie badania jak najbardziej wskazane...

Gość mmmmmmmisśka
ja mam 33 lata , dopiero teraz zdecydowałam sie na dzidzie bo poznałam wspaniałego człowieka i wzięliśmy ślub niedawno, dla mnie rok starań to bardzo dużo, więcc nie dziwię sie kobietkom że po 3 miesiącach idą do lekarza, po co sie stresować aż rok ?

Gość taka ja222
u mnie minie w czerwcu 5 lat odkąd się staramy

Gość bialamasajka
A jesteś pewna, że dobrze określasz dni płodne? Może wypróbuj mikroskop owulacyjny. U mnie się sprawdził. I przede wszystkim musisz wyluzować, bo stres nie pomaga w zajściu w ciążę :)

Gość madzia881205
Witajcie. Tak jak prędzej pisałam staram się o dzidziusia, gin zrobił mi badanie usg dopochwowo i stwierdził że wszystko jest ok oprócz pęcherzyka graafa którego wcale niema mimo że robiąć badania miałam dni płodne... niewiem co o tym myśleć

Gość madzia881205
czy ktoś już też tak miał? w poniedziałek idę do mojej ginekolog ciekawe co mi powie... :(

Gość madzia881205
No i tak jak myślałam, gin powiedział że niema na to lekarstwa. Mam wrócić za pół roku...

Gość Helgaa1
Nie znam się na tym, ale : 1. mogłaś mieć cykl bezowulacyjny (raz na jakiś czas się zdarza, i nie jest powodem do paniki) 2. mogłaś mieć wcześniej owulację (mi się ostatnio przesunęła, juz w 8 dc miałam (czułam po prostu), a na USG dopochwowym w 12 dc nie było już po niej śladu 3. są leki na stymulację owulacji, o ile kojarzę Ale, może się mylę, więc skonsultuj to z innym lekarzem.

Hej. Ja mam 31 lat, i staram się o dzidziusia,w tym miesiącu z moim ukochanym robiliśmy pierwsze podjeście.Działamy na podstawie testów owulacyjnych. Przytulalismy się w niedziele ok 16,a test pokazał 2 grube krechy w poniedziałek,myslicie ze mam szanse na ciąże,troche czytałam o tym testach ale do końca tego nie ogarniam kiedy nalepiej się bzykać;)

Gość aaaaaaarwena
ja mam 23 lata jak pomysle ze mialabym sie starac o "dzidziusia" to mi ciarki po plecach przechodza :D hahaha

Gość DO BIAŁEJ MASAJKI
A możesz powiedzieć coś więcej na temat tego mikroskopu? Jak się u Ciebie sprawuje? Bo mnie bardzo to zainteresowało.

Gość bialamasajka
Jeśli masz dni płodne to sole mineralne zawarte w ślinie krystalizują się i w powiększeniu można uzyskać obraz liści paproci. Jeśli nie ma paprotki znaczy że są to dni niepłodne. Wpisz sobie w google tester afrodyta i resztę sobie doczytaj jak chcesz.