Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana warszawianka

ASYMETRIA PIERSI - mój koszmar

Polecane posty

Dziewczyny, mam straszny i wstydliwy problem - asymetryczne piersi i nie chodzi mi o jakąś małą różnicę ale jedna jest o jakieś dwa rozmiary mniejsza niż druga :(( mam 22lata, chciałabym normalnie żyć ale wstydzę się na plaży rozebrać a przed mężczyzną to już w ogóle Stanik wypycham skarpetkami :(( wstyd sie przyznać :(( Czy któraś ma podobny problem? Chciałabym z kimś pogadać choćby po drugie szukam jakiejś kliniki chirurgii gdzie mogłabym to wyrównać tylko tez sie boje czy takim silikonem to nie będzie widać różnicy? POMOOOCY, poradźcie coś !

Dziękuje bardzo za cenny link przeczytałam jednym tchem.... wkładka... no cóż, spróbować mogę w końcu lepsze to niż skarpetki :(( Ale najbardziej zainteresowała mnie ta metoda rekonstrukcji piersi tam opisana, ten film z youtube oglądałam z 4 razy - to jest chyba dla mnie szansa na pozbycie się kompleksów i wygląda bezpiecznie i naturalnie, no i jak całą pierś sa w stanie zrekonstruować to jak cud dla mnie A ktoś słyszał o tej klinice w Warszawie i Pani doktor Monice Grzesiak? To dobry chirurg?

Gość katinccova
Ten link to jest zwykły spam i reklama, ale metoda może być ciekawa. Tylko poczytaj o tym jak najwięcej, jeśli znasz angielski to zwłaszcza na scholar google (hasła: fat grafting z wybraniem nowszych publikacji), ja znalazłam na szybko to np: http://www.jprasurg.com/article/S1748-6815%2808%2900053-3/abstract

Gość katinccova
O linku do youtube mówię oczywiście ;)

Nie znam angielskiego niestety żeby to zrozumieć :( weszłam na stronę o tych rekonstrukcjach piersi dr Grzesiak i wydaje się byc ok przystępnie to opisali tylko niestety ceny nie ma ale będę do nich dzwonić tylko musze się zastanowić na spokojnie o co pytac bo jak na razie to emocje za bardzo mi grają , jestem taka podekscytowana Film też jak dla mnie super pokazuje wszystko, wprawdzie ciężko go chwilami oglądać ale jak widziałam jak odbudowali ta metoda całą pierś to wg mnie to świetna sprawa i dla mnie i innych kobiet nawet całkowicie bez piersi Szkoda że o tej metodzie tak mało pisze w internecie bo pewnie wiele kobiet tak jak ja boryka sie z problemem i nawet o tym nie wiedza :(( Wg mnie super ze o tym napisałaś bo sama bym pewnie nie trafiła na ta metodę i na ten film Dzięki katinccova

Gość nie wiem jakie masz
rozmiary, ale ja już chyba wolałabym zmniejszyć większą, niż pakować sobie obce ciało do środka. Poza tym jest możliwość powiększenie kwasem hialuronowym

Mam takie, że nie mogę na nie patrzeć :((( A w kwestii tego co piszesz- ja nie chce robić operacji z silikonami czy czymś takim Ta Pani Grzesiak powiększa piersi za pomocą przeszczepu tłuszczu z własnego ciała - to w sumie podobnie jak wstrzyknięcie kwasu o którym piszesz - tak mi się wydaje- ale lepsze , bo jak czytałam o kwasie to jego trzeba co jakiś czas uzupełniać a tego tłuszczu to nie - on jest już na stałe Czyli raz zrobisz pierś i masz ją do końca życia i to naturalną bez silikonu bo jest tłuszczem wypełniona! A ja marze o tym żeby mieć je takie same, bo tej jednej to... wcale prawie nie mam i żyć mi się nie chce...

Ja aż tak dużo nie mam , ale z jeden rozmiar tak.. też się tego wstydzę bo widać t przy dużym dekoldzie ..

A ja mam nawet tak, że jak kupuję stanik to jedną miseczkę mam po prostu prawie pusta, drugą wypełniona... Niestety jak zaczęłam kupować mniejsze staniki to pojawiły mi się dodatkowo takie bułeczki pod pachami i to juz wygląda tragicznie :(( jak super ze mogę się tu wygadać

Gość stenia2345
Ja tez mam asymetrię z tym że niewielka, tak ok 1 rozmiar no i niestety ta większa pierś troszkę bardziej "wisi" no ale tragedii nie ma chociaż kiedyś tez o tym czytałam bo bałam się nawet czy coś ze mną nie tak, ale wiele kobiet tak ma, chyba nawet wszystkie :> jak masz z tym problem to spokojnie wybierz się na zabieg , ja jestem za tym żeby się nie dołować tylko jak się da to poprawiać, w końcu te wszystkie zabiegi sa dla ludzi! Sama poprawiałam nos - likwidowałam garbek bo miałam z tego powodu kompleks. I właśnie- pytałaś o Monikę Grzesiak - jej zasługą jest mój nowy nos. Możesz spokojnie jej zaufać bo to profesjonalistka w pełnym tego słowa znaczeniu A jak to tylko wstrzyknięcie tłuszczu to już wogóle bo to nie operacja tylko zwykły zabieg Ja bym się nie zastanawiała nawet

Gość rózanyogrod
niestety czy się nam to podoba, czy nie każda z nas ma asymetryczne piersi, jeśli jest to mała asymetria to nie trzeba i nie warto się tym przejmować, sama mam nierówne piersi, ale to nie jest za bardzo widoczne. Gorzej jak macie takie różnice. Moim zdaniem najlepiej by było poddać się operacji plastycznej, możecie się wybrać do Osucha na konsultacje, żeby powiedział, co będzie lepsze czy pomniejszenie tej większej, czy odwrotnie. Myślę, że lepiej byłoby się poddać takiej operacji niż wypychanie stanika skarpetkami.

Gość Klara5
Mam 16 lat i również mam bardzo widoczna asymetrie piersi i to jest dla strasznie krępujace ale też nie chciałabym poddawać się operacja, poczekam do 18-tki i zobaczę bo nawet będę się kreowała rozebrać przed chłopakiem, bo nie wiem czy oni to toleruja.?

witajcie tak pamietam gdy zaczelam dorastac mam prowadzala mnie do lekarza a doktor mowil ze to wiek dorastania i wszysko sie wyrowna.I co? mam 33lata a moje piersi roznia sie od siebie bardzo,coraz bardziej.Nie stac mnie na operacje plastyczna,ludzie z takimi problemami powinni pomagac sobie nawzajem powinna byc jakas pomoc finansowa,lub powinnismy stworzyc ja sami.Mysle ze jest masa ludzi ktorzy naprawde potrzebuja takiej operacji,ale ich nie stac.A moze takie instytucje istnieja?

Gość też mam asymetrię
najśmieszniejsze ze sama nie byłam tego świadoma, uświadomił mi to lekarz który mnie badał :-( zawsze dobieram rozmiar miseczki do tej większej piersi, różnica o 1 rozmiar mnie to jakoś szczególnie nie przeszkadza, zawsze można kupować staniki które maja "kieszonkę na gąbkę" i w jednej miseczce tą dodatkową gąbkę wyjąć a do drugiej włożyć by wyrównać różnice

Gość diamentka
Niestety mam ten sam problem zaczął sie w wieku dorastania czyli jak miałam jakieś 10-11 lat . Żyje z tym ok 16 lat tak więc sa dobre momenty w życiu jak i te gorsze. Jakby jakaś kobitka chciała o tym pogadać piszcie - diamentkasc@onet.eu

Gość gość
witam mam pytanie ponieważ zrobiła mi sie asymetria piersi po karmieniu to co mogę zrobić przy karmieniu drugiego by asymetria była mniejsza z góry dziękuje

Gość gość
no dużo zależy od tego, jak bardzo duża jest ta asymetria, bo jak niewielka to nie ma się co przejmować, gorzej, jak różnica jest naprawdę spora. wtedy przydaje się wizyta u dobrego chirurga, jak r Osuch. żeby poprawił tę różnicę. Ale też najważniejsze i podstawową kwestią jest to, jak same się z tym czujemy i czy nam to nie przeszkadza

Gość gość
Przestań spamować tym RZEŹNIKIEM!!!! :o

Gość Redakcja WoP
Zgłoś się do nowego programu Polsat Cafe #WalkaOPiersi i spełnij marzenie o pięknym biuście! Poszukujemy Pań: - cierpiących na zespół Polanda, - po nieudanych operacjach plastyki piersi, - których piersi uległy zniekształceniu na skutek nieszczęśliwego wypadku, np. samochodowego. Aby zostać jedną z bohaterek programu, należy przesłać na adres: walkaopiersi@zgloszenia.tv zgłoszenie zawierające: • imię i nazwisko • datę urodzenia • numer telefonu • zdjęcie sylwetki • krótki opis problemu z piersiami. Więcej informacji na: www.facebook.com/WalkaOPiersi oraz pod nr telefonu: 881771066.

Gość kingarusinek
Mysle, ze dobrze jest w takiej sytuacji isc na konsultacje i dowiedziec sie, jaki zabieg chirurg moze ci zaproponowac. Chyba w przypadku asymetrycznego biustu smialo mozna poddac sie wszczepieniu implantow. Moja kolezanka powiekszala piersi implantami mentora i jest zadowolona. Ja rowniez oceniam jej biust jako ksztaltny, estetyczny, powiekszony, ale bez efektu sztucznosci.

Gość Abcd

Po operacji korekcyjnej trzeba pilnowac wagi, kazde wahanie uwydatni roznice... 

Gość ajaala4

ja też od zawsze cieprpialam z powodu malłego biustu a przy ookazji asymtrycznego 😞 teraz już od pieciu lat mam implanty motiva i wreszcie mogę spojrzeć z dumą w lustro 🙂