Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliankamimi

DLUGOTRWALY KASZEL z flegma...co robic?

Polecane posty

Gość juliankamimi

Witam. Mam taki problem, od około 8 tygodni mam uporczywy kaszel, duszności oraz wielka ilość flegmy, którą się duszę. Byłam 4 razy u lekarza, brałam dwa różne antybiotyki i ok 5-6 leków na kaszel wykrztusnych, syropow, lekow psychotropowych antyhistaminowych po prostu wszystko I NIC NIE ZADZIALALO, zero poprawy. Lekarz skierowal mnie na badania alegrologiczne ide za tydzien. Czy to moze byc alegria? lub moze cos bardziej powaznego? Nie mam tempratury, bola mnie bardzo zebra i plecy ogolem przy kazdym ataku kaszlu, ktory dostaje przy najlzejszym zmeczeniu (np gdy ide gdziekolwiek, wstaje itp). Jestem juz zrozpaczona, tak bym chciala byc zdrowa, za miesiac mam mature i kompletnie nie wiem jak sie wyleczyc i strasznie sie boje. Mial ktos moze pdobnie lub slyszal o tym?

Gość juliankamimi
*alergologiczne

Gość mnjhuy
mam podobny problem...i też w końcu lekarze doszli do wniosku,ze powinnam sie zgłosić do alergologa. Wcześniej przepisali mi dwa leki antyalergiczne i rzeczywiście sie polepszyło. Z tym,że podobno badania antyalergiczne moga nic nie wykazać. Ja sie na nie do tej pory nie wybrałam :) Z tego co czytałam uporczywy kaszel raczej nie swiadczy o czymś wielce poważnym (no chyba,że od dawna palisz papierosy) Idealnie by było pojeżdzić nad morze, pochodzić do groty solnej, robić sobie inhalacje z soli jodowanej albo pić tabletki emskie-też ok

Gość omimomo
Dziekuje za odpowiedz ;) To raczej nie taki zwykly kaszel tylko napady hmm wymioty z flegma, raz stałam na ubikacja i wymiotowałam flegma, dla mnieto koszmar , w szkole sie dusze, w domu to samo, nauki pelno a tu od jednego do drugiego lekarza...mam nadzieje ze mam ta alegrie bo przynajmniej daloby sie mnie jakos leczyc..

Gość mnjhuy
albo masz jakieś ciało obce w płucach i organizm chce sie go pozbyć Robiłaś prześwietlenia ? Czasami mogą nic nie wykazać albo lekarz sie dokładnie nie przypatrzy

Gość juliankamimi
nie robilam, lekarz nawet nie bral tego pod uwage...ale to chyba cos zakaznego bo moj chlopak, brat, matka i przyjaciel maja identyczne objawy wiec chyba ich pozarazalam (a ja zarazilam sie od brata ktoremu stwierdzono zapalenie oskrzeli, jednak tez nic mu nie pomaga)

Gość słyszałas o gruźlicy?
tyle że ty nie masz gorączki/stanów podgorączkowych. A jak w nocy? nie pocisz się podczas spania? Zrób koniecznie prześwietlenie. Tyle czasu kaszel, a lekarz nawet o tym nie pomyślał! Skandal

Gość juliankamimi
moja mama podejrzewala tez gruzlice, ale mam temperaturerzadko, w nocy nie zauwazam jakos zebym sie pocila...wlasnie przed chwila znowu wymiotowalam flegma. a lekarza nic to nie interesuje nawet kazal mi cwiczyc na wf O.o

Gość gość
Najlepszy syrop z czosnku cytryna czosnek woda i miodek

Gość gość
moja diagnoza to krztusiec sama to przechodziłam

Gość gośćgregory
Mam ten problem 3 lata mialem xray oraz computerowy test Ktory wykazal ze wyglada to na astme dostalem 2 tubki Aerozol do wdychania ktory pogarszal kaszel i go odztawilem Kaszel przychodzi co pol godziny i musze odkaszlec flegme. Lekarz obiecal ze wysle mnie na specjalne badanie pluc gdy sie uporam z rakiem nerki.mam 68 lat nigdy ni bylem chory Stalo sie to w 65 roku zycia gdy sie wprowadzilem Do vancouver w canadzie i czuje ze to moj koniec...

Gość gość
Krztusiec!!Niedawno przechodziłam,coś strasznego!☹

Gość gość
U mnie jednak zwykły, oskrzelowy. Byłam wczoraj na osłuchaniu i mam brać inny syrop- fosidal przeciwzapalny. Okazuje się, że mój był za słaby i dlatego tak kaszlę. Łamie mnie jeszcze w kościach, ale na całe szczęście katar mam już z głowy. Jeśli mi nie odpuści to dostanę antybiotyk.

Gość gość
U nas wyszła alergia, dlatego ten kaszel wracał i atakował oskrzela. Teraz już wiem co odstawić i co robić, żeby uniknąć i kataru i kaszlu. Co oczywiście nie oznacza, że będzie lekko i przyjemnie. Trzeba się nauczyć na nowo gotować i piec. Co do syropu, to faktycznie, ten wspomniany przez przedmówce najskuteczniejszy. Przynajmniej nie dopuszcza do rozwoju stanu zapalnego.

Gość WalterCp99
Lekarz przepisał mi Augumentin i Erdomed. Po zbadaniu Mam stwierdzone zmiany w gardle ( zaczerwienienie ) odsłuchał płuca i powiedział że mam zmiany lewego płuca ( szmery ). Co to znaczy? Mówił coś o zapaleniu ale nie zrozumiałem dokładnie. Dodam że rzucam palenie i nie palę już około 3 tygodnie. Czy dobre leki biorę? jak długo może potrwać leczenie? i co oznaczają te zmiany lewego płuca? Dzięki i czekam na odpowiedź.