Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barddottka

czerwone plamki na skórze

Polecane posty

Gość barddottka

Kończy się zimy i sweterki po samą szyję i znów wraca do mnie ten problem. Mam podejrzenie, że plamy pojawiają się w sytuacjach stresowych. Czasem jest ich bardzo dużo. Na deloldzie, szyi. Bardzo nieładnie to wygląda, dużo ludzi zwraca mi uwage. Czy jest na to jakiś sposób? Mam ten problem od zeszłego roku.

Gość bgfhgcfghcdfghd
Jest na to sposób zmiana diety.

Gość barddottka
bgfhgcfghcdfghd Co w takim razie konkretnie proponujesz? Co mam wyeliminować z diety, czego jeść więcej?

Gość no to chyba jasne ze
trzeba jesc warzywa i owoce w surowej postaci jak najwiecej.

Gość barddottka
Ależ jem, bardzo dużo. Uwielbiam warzywa, na kolacje często jadam sałatki, do obadu surówki, codziennie jabłko, madnarynka lub banan. Jem kasze, brązowy ryż. Odżywiam się ogólnie zdrowo, staram się jeść różnorodnie. Więc co mam jeszcze zmienić?

Gość vengee
może to być uczulenie na sweterki lub tarczyca

Gość barddottka
Na sweterki? W sensie jakiś konkretny rodzaj materiału? No a w przypadku problemów z tarczycą nie miałabym jakichś innych objawów?

Gość vengee
zapytaj lekarza z kiepskiego opisu, nie wiadomo mogą naczynka tez pękać lub od hormonów

Gość vengee
u mnie golfy powodują plamy

Mam tak samo :O Mi wyskakują plamki/krostki tylko na dekoldzie i szyi. Jak się denerwuję i stresuję ale i przy każdym najmniejszym wysiłku fizycznym - po jakiś 5 minutach od ustania wysiłku znikają :O To jest niewiarygodnie uciążliwe szczególnie latem. Wszystkie badania mam w normie, lekarz niby stwierdził pokrzywkę i przepisał leki, któych brałam chyba ze 20 rodzajów różnych na alergię i nic...A Do alergologa mogę pojechać dopiero w wakacje 😭

Gość barddottka
nemezis* to mnie nie pocieszyłaś, tak to fakt przy wysiłku fizycznym są, co jeszcze zauważyłam to kiedy piję alkohol. vengee, dzięki, na pewno spytam, miałam to zrobić ostatnio, ale wypadło mi z głowy. Od hormonów, hmm, to może też ginekologa zapytam jak będę następnym razem. Dzięki dziewczyny.