Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

dokarmianie dziecka

Polecane posty

Gość kamila4393

Hej dziewczyny. Czy moge dac swojej 3,5 miesiecznej corce na noc jakas kaszke. Karmie mala piersia ale w nocy mi sie ona chyba nie najada, wstaje mi co 1,5 godziny i do cycka. Moze jakbym jej dala kaszki to by sie najadła i pospala troche.

Dzieci na piersi bardzo często się tak budzą. Tak to już jest. A może ona nie jest głodna, tylko się chce przytulic, possać? W ciągu dnia co ile je?

Gość dkmndjvnjsdnv
Sprobuj może trochę kleiku ryżowego, one są od 4 miesiąca, ściągnij swoje mleko i dodaj trchę kleiku i sprawdź czy będzie się tak samo budziła. Ja mojemu synkowi robiłam stopniowo bo juz nie wiedziałam czy on chce jeść czy possać, jak dałam mu butlę i się znowu przebudziła to wiedziałam już że to nie z głodu, dawałam mu herbatkę i spał dalej.

Gość kamila4393
w ciagu dnia je tak co 2-3 godziny. Tez mi sie wydawało ze moze chce sobie tylko possac, ale dzisiaj w nocy zauwazylam ze normalnie sie budzi i je bo slychac jak lyka. I sama juz zglupiałam czy ona jest glodna czy poprostu tak juz ma.

Gość kamila4393
moze ktos jeszcze sie wypowie i pomoze .....

Wszystkie kaszki są chyba dopiero po 4 miesiącu. Kleik ryżowy chyba też. Tylko że pewnie i tak będziesz chciała spróbować bo nie będzie Ci to dawało spokoju :) Myślę że jak już to najlepiej kleik ryżowy odrobinkę do swojego pokarmu. Bo rozumiem że poza piersią nie dajesz jej mm? Ja synka przez 5,5 miesiąca karmiłam tylko i wyłącznie piersią i też często się budził. Trochę popił , trochę possał. A ma smoczek w nocy? Może to jednak nie jest głód?

Gość kamila4393
tak mala jest tylko na piersi nic jej nie daje. Ladnie przybiera na wadze takze szkoda mi jej dawac mm. Tez mysle ze moze poprostu tak sie budzi zeby sie poprzytulac :). Narazie jeszcze poobserwuje mala chyba jeszcze jej nic nie bede dawac jakos sie przemecze :) z tym wstawaniem.

Widocznie tak po prostu ma :) Mój ma 15 miesięcy i nadal muszę do niego wstawać w nocy :/ no cóż trzeba się przemęczyć.

Gość kamila4393
bylam dzisiaj w aptece i babka mi polecila bebilon comfort 1 zeby malej dac na noc. co myslicie o tym...?? a moze jeszcze sie przemeczyc i poczekac do 4 miesiecy i dac jej kaszke..?? Ale mam metlik w glowie. Moje pierwsze dziecko i zielona jestem.

moja tez tylko na piersi - i tez sie w nocy budzi 2 razy na jedzonko i ogolnie zeby czuc mnie blisko... mysle ze to normalne,,,choc moze po prostu chcialo jej sie pic a nie jesc????bo moja to przez chwile tylko ssie w nocy - wiec to bardziej z pragnienia moze :)

Nie dawaj jej mm po co? Poczekaj jeszcze.

Gość kamila4393
wlasnie nie chce jej dac tego mleka po cholere. Moze kaszke bezmleczna pare lyzeczek dac przed snem i cycusia do tego:). Tak robily moje kolezanki z pracy.

Jeśli już to ja bym dała kleik ryżowy do mleka swojego odciągniętego.

Gość albo chcesz karmic albo oszuk
iwac.moje tez budzilo sie czesto w nocy,ale nigdy nie przyszloby mi do glowy,zeby je "zapchac"na noc.pozatym kaszki sa dla wiekszych dzieci.

Gość kamila4393
Dlatego wlasnie chcialam podpytac. Moje kolezanki dawały i daja na noc dzieciom kaszki, mleko itd. To moje pierwsze dziecko dlatego sie szukam opini i rad innych doswiadczonych mam. Czesto sie budzilo to znaczy ile ..??? Moja sie budzi co 1,30 godziny, nie zdarze zasnac a juz musze wstawac. Jak wczesniej mi wstawała 2-3 razy w ciagu nocy to nie narzekałam ale teraz juz naprawde zaczynam zle wygladac.

Gość b.e.a.t.a
Ja dokarmialam corke wieczorem mm odkad skonczyla 6 tygodni, wlasnie po to zeby lepiej spala w nocy. Po mleku z piersi spala 3-4 godziny, po mm 6 godzin. W zaden sposob nie zaburzylo to laktacji. Okolo 3.5 miesiaca zaczelam dosypywac kleik ryzowy do tego wieczornego mleka, bo corka na wieczor byla coraz bardziej glodna, ale tez spala coraz dluzej. Takze u nas pomoglo. Mozesz sprobowac z mm, dziecku w tym wieku nie powinno zaszkodzic, a Tobie na pewno ulzy jak zaczniesz sypiac choc ta 1-2 godziny dluzej.

Gość zapomnialam nicka
ja tez karmilam i karmie piersia. moj synek przez pierwsze 2tyg pieknie spal a pozniej sie zaczal meksyk:/ pobudki co godzine czasem co pol. chodzilam na rzesach, probowalam mm ale bylo identycznie. z wytesknieniem czkalam az skonczy 4miesiace zeby podac kaszke czy cokolwiek i co? jak tylko poczul kaszke czy nawet moj pokarm z kleikiem mial odruch wymiotny... nie je kaszek do dzis. w ogole brzydzi sie papkowatym jedzeniem. zaczal mi jesc cos innego niz mleko dopiero jak skonczyl 7miesiecy i to musialo byc z grudkami zeby mial co gryzc.teraz ma 9miesiecy i dalej budzi sie dosc czesto, ale je tylko raz nad ranem. na noc podaje mu mm bo w zyciu kaszki nie ruszy a probowalam rozne smaki....juz nie mam pomyslow co mam robic

Ja bym spróbowała z mm. Sama karmiłam do końca 6 mca ale u mnie takich czestych pobudek nie było. A mm to nie trucizna .. zreszta jak nie osiagniesz spodziewanego efektu to wrócisz do nocnego cyckowania i tyle. Tylko lepiej odciągnij wieczorem, bo jak faktycznie zaśne na dłużej to ci piersi eksplodują :) Wyspana mama ma wiecej cierplwosci do dziecka w dzień wiec obie na tym skorzystacie.