Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majaa300

ciąża w trakcie stosowania tabletek?

Polecane posty

Witam Czy któraś z Pań może będzie wiedziała jak mi pomóc. Biorę tabletki regularnie o godzinie 20, zapomniałam wziąć tabletkę w sobotę (ostatnia tabletka z 2tygodnia), doszło do stosunku, kolejną tabletkę przyjęłam normalnie lecz w poniedziałek znowu zapomniałam (druga z trzeciego tygodnia). Teraz mam lekkie krwawienie i ból w podbrzuszu, wydaję mi się, że to pewnie krwawienie po odstawieniu tabletek (lub może owulacja?) ale troszkę jeszcze kręci mi się w głowie i mam gorączkę 37 stopni. Ciąży w razie co się nie boję, nie chce tylko ew. szkodzić zarodkowi, bo teraz dalej przyjmuje tabletki. Pozdrawiam

Gość co za dziwne pytanie
czy tak trudno pamiętać codziennie wziąć tabletkę ? masz plamienia bo zapomniałaś dwóch tabletek stąd wahania hormonów teoretycznie powinnaś się w tym cyklu dodatkowo zabezpieczać prezerwatywą by nie doszło do owulacji naprawdę nie rozumiem jak można sobie tak komplikować życie albo uprwiasz seks i dbasz o to by się prawidłowo zabezpieczać albo po prostu się powstrzymuj masz dziurawą głowę że w każdym tygodniu przynajmniej raz zapominasz o tabletce ? jeśli nie potrafisz pamietać o tabletkach stosuj gumki

A wzięłaś te zapomniane tabletki czy w ogóle nie? Jeśli tak to po jakim czasie?

teraz zabezpieczam, chcialam tylko odpowiedzi na pytanie czy istnieje ryzyko ciazy po poprzednim stosunku a nie wykladu ze zapomnialam wziac tabletki

W przypadku pominięcia więcej niż jednej tabletki należy skontaktować się z lekarzem. Ja bym w takiej sytuacji dodatkowo zabezpieczała się prezerwatywą, nie robiła przerwy między opakowaniami, i zrobiła dla pewności test ciążowy po ok. 3 tygodniach od pominięcia ostatniej tabletki.

Gość chocoladyyy
Zdecydowanie najlepiej skonsultować sie z ginekologiem, ew. jeśli nie masz takiej możliwości, spróbuj napisać do eksperta na stronie wpadka.pl, ja często z tego korzystam kiedy mam jakieś antykoncepcyjne dylematy. Wszystko lepsze niż szukanie pomocy na forach ;)