Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
TheCherryGirl

pytanie do ZNAWCOW ŻYWNOŚCI I DIET

Polecane posty

Witam, własnie czytam artykuł na temat zakwaszającej organizm żywności i coś mi nie pasuje. Czy ktoś mógłby wyjaśnić moje wątpliwości? Białko jest silnie zakwaszające,więc ludzie będący na Dukanie szybko tracą wagę ponieważ zakwaszony orgaznim pozbywa się wody. (tak mniej więcej ja to rozumiem, proszę mnie poprawić jezeli się mylę). Natomiast na tej oto stronie: http://mojeszepty.blog.pl/komentarze/index.php?nid=15421447 wyczytałam, że objawem zakwaszenia jest RETENCJA WODY w organiźmie + cellulit, który poniekąd jest objawem takiej retencji, a dzieje się tak ponieważ organizm stara się "rozcieńczyć" kwas zatrzymując wodę. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć o co tutaj chodzi?;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×