Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobbi bobbi black

problem z butami

Polecane posty

Gość bobbi bobbi black

Byłam dzisiaj po buty dla syna, ma 2 lata i 10 msc. Rozmiar 26 miały tylko odrobinę luzu z pół centymetra, więc wzięłam 27 ale teraz jak przymierzyliśmy je w domu wydaje mi się, że one mają luzu aż za dużo. To znaczy nie spadają ani nie ma dziecko problemów z chodzeniem, buty są na trzy rzepy i dobrze trzymają się nogi ale jak wkładam palec za piętkę to jeszcze mogę nim poruszać. I teraz nie wiem czy one nie są za duże ale znowu 26 za małe. Nie chcę, żeby mały miał później problemy ze stópkami przez chodzenie w za dużych butach. Powiedzcie co myślicie.

Gość Akurat sprzedaję buty
dziecięce i mogę ci powiedzieć co na szkoleniu było, mianowicie to żeby but (wkładka) byał o 1cm - 1,5 cm wiekszy niż stopa, żeby but był szerszy niż stópka (nie przylegał ciasno do stopy) czyli żeby but bardziej przypominał człapaczka niż lakierkę ciasno leżącą na stopie bo to pierwszy stopień do deformacji miękkich jeszcze kości stopy. But nie może być na styk ani za mały natomiast zawsze wskazany większy rozmiar (tak jakn napisałam). But musi być łatwo zginalny (elastyczny przy uginaniu) w lini palców. Jeszcze by trochę tego się znalazło ale nie chcę pleśc nie na temat więc myślę że przynajmniej tyle informacji ci posłużyło. Jak coś to pytaj a co do twojego dziecka to wyciągnij wkładkę i zmierz ją dokładnie a potem zmierz stopę dziecka i stosuj się do wymiarówki ciecięcej.

Gość popjeans
ewidentnie za duze te buty

jeżeli twój maluch miałby numer stopy 15 cm lub 16 co się równa 26 numerem buta po zawyżeniu o 1cm - 2cm to nie martw się jest dobrze i te pół cm za dużo wyrówna się szybko natomiast na przyszłośc dbaj by różnica nie przekraczała 1,5 cm .

Gość popjeans
wyciagnij wkladke i porownaj z noga-bedziesz wiedziec jak wiecej niz 1,5 cm wyjdzie to za duze

Gość bobbi bobbi black
a więc zmierzyłam, stopa 15, but 17 cm

Gość lulubluu
no to za duze niestety

Gość kdsjjshndjshd
W tym momencie lekko za luźne choć nie tak by można było powiedzieć że całkiem za duże bo za miesiąc już będą ok. Moja córcia ma stopę 11 cm długości a sprzedawczyni w profesjonalnym sklepie sama doradziła mi numer 22 i mała takie nosi i nie ma problemów z chodzeniem a za 3 tygodnie będą już dobre . Stopę mierzy się co 3 miesiące i sprawdza czy but nie za ciasny a odstęp zawsze musi być i na początku nieważne że lekko luźne.

Gość autorko zaczekaj
bo tak jak tu piszą za krótki czas odstęp będzie w sam raz choć na rozmiar stopy twojego dziecka powinien być numer 26 tak jak tu ktos obliczył. Może twóje dziecko ma wysokie podbicie i stopa ma za cianso i nie układa się dobrze w numerze 26? Wtedy trzeba poszukać regulowanych od góry i z wysokim przodem

numer 27 jest za duży to musi być 26 tak jak pisałam i może faktycznie tak jak ktoś tu napisał to kwestia wysokiego podbicia albo producenta butów? POszukaj innych butów o numerze 26 i sprawdź czy dobrze leżą ( innego producenta)

Autorko właśnie doczytałam że twoje dziecko ma 15 cm stopy a butka 17 cm więc jest ok! Ten but jest dobry a właściwie to musi być zaniżona 27 bo tak naprawdę to wielkość 26 stki więc jes dobrze. Zwyczajnie trafiłaś na takiego producenta który produkuje zaniżone numeracje. Jaki to but jak można wiedzieć? Wtedy powiem ci jak się u mnie w sklepie rzecz ma.

Gość bobbi bobbi black
Więc już sama nie wiem co z tymi butami :) ale chyba zostawię. Teraz jeszcze kilka dni pochodzi w zimowych, w poniedziałek idziemy do szpitala na dwa tygodnie i zaraz miesiąc zleci. Tak mi się wydaje.

Gość lulubluu
do szpitala na tak długo? kurcze, zycze zdrowka :)

Gość bobbi bobbi black
Mały miał problemy po urodzeniu i jedziemy na kontrolne badania, niby na tydzień ale to się zawsze przedłuża do dwóch. Dzięki :)

Gość lulubluu
🖐️