Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytofun

Cytologia - krew na szczoteczce.

Polecane posty

Gość cytofun

Wczoraj po raz pierwszy mialam robioną cytologię (mam 29 lat) i przyuważylam, ze na tej dziwnej szczoteczce polozna wyciagnela sluz podbiegniety krwia. Pobranie bylo troche bolesne - to ona zrobila mi krzywde czy mam sie bac, ze to cos powaznego? Wyniki za 3 tyg, do tego czasu chyba sfiksuję

Gość jesli masz nadzerke
lekarz mogl na nia trafic przy pobieraniu wymazu, a to kontaktowo plami. Nie mialas pozniej sladow na majtkach? Niestety sa tez inne mozliwosci, ale nie chce Cie straszyc. Moze zwyczajnie za mocno przycisnela szczoteczke. A jesli tak - zmien lekarza, bo pobranie wymazu nie powinno bolec...

Gość kjnskcn
O matko, nie bałaś się tak długo zwlekać z cytologią?

Gość poiuydcgvbx
możesz mieć infekcje, a przy tym cytologia może być bolesna i czasem zdarza się lekkie krwawienie, albo jakas ranka, niekoniecznie lekarz czy polozna popelnili blad

Gość cytologia moze byc bolesna????
to dlaczego tyle programow zdrowotnych edukacyjnych funkcjonuje pod haslem "cytologia nie boli" ???????

Gość kjnskcn
Gdzie tam cytologia bolesna... Jak dla mnie to gorsze jest wkładanie wziernika od cytologii :P

Gość różowy długopis
proszę powiedzcie mi ile przed cytologią nie można używać globułek dopochwowych typu lactovagina czy tabletek podobnego typu ale doustnych ? i czy przy braniu suplementu diety (konkretnie na odbudowę ścięgien )może być nie prawidlowy wynik ?

Gość cytofun
dość pozno zaczelam wspolzycie, a jak prosilam ginekologa, zebym mogla zrobic cytologie na nfz, to dialog wygladal tak: - cytologie, a po co? - zaczelam wspolzycie, chcialam sie zbadac -rodzila pani? -nie - to po co? cytologie robi sie, kiedy szyjka macicy byla narazona na mocne uszkodzenie, a takie wystepuje tylko po porodzie -???????????

Gość cytofun
tak, mialam slady na majtkach, taki bezowy sluz. zobacze, jak bedzie dzisiaj

Gość co za durny lekarz
że też tacy istnieją. Moja ciotka nie rodziła i zmarła na raka szyjki macicy. Za późno poszła do lekarza.