Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elleonora

Po polonistyce i co dalej???

Polecane posty

Gość elleonora

Gdzie mam szukać pracy??? Złożyłam papiery w szkołach w promieniu 30 km, wiem że jest dopiero marzec i do września daleko ale usłyszałam że dużych szans na pracę w szkole nie ma akurat dla polonistów. I co dalej??? Ma ktoś jakiś pomysł bo ja już wymiękam...

Gość kalinkakalinka
Kochana, ja po polonistyce handluję outletem, pracowałam pół roku w szkole, zastępowałam babkę na macierzyńskim i powiem ci szczerze, że miałam znajomości. Kobieta wróciła, a dla mnie miejsca zabrakło. Zresztą na pracę w szkole nie oglądaj się za bardzo, więcej będzie zwolnień niż przyjęć. Poloniści mile widziani są w firmach reklamowych, wydawnictwach, redakcjach, firmach szkoleniowych, tam szukaj. Poczytaj trochę o nowych formach marketingu, jak chcesz polecę Ci kilka przydatnych stron związanych z tym tematem.

Gość kalinkakalinka
W Warszawie mogłabyś znaleźć pracę w zawodzie, dają duży dodatek motywacyjny,więc na początku na pokój wystarczy, jeżeli oczywiście nie masz rodziny. A jeżeli masz jeszcze dodatkowe kwalifikacje to mogłabyś zostać guwernantką.

Gość elleonora
kalinkakalinka mam rodzinę więc przeprowadzka na drugi koniec polski odpada ale formy marketingu..hm..brzmi ciekawie, tylko pewnie trzeb by się doszkolić w kierunku marketingowym.

Gość jaciekrece, u la la
Ja jestem po polonistyce, mam dwie specjalności - edytorską i marketing z PR-em. Jestem PR-owcem w korporacji, do tego po godzinach edytuję strony internetowe: sklepy, ogłoszeniowe itd.